Siirry sisältöön
Lahjoita

Tulevaisuuspäivä innostaa tutkimaan tulevaisuuksia 17.3. – tänä keväänä tarjolla on maksuttomat etäoppitunnit eri kouluasteille

03.03.2023

Jaa

Tulevaisuuskoulu järjestää Tulevaisuuspäivän perjantaina 17.3. Tulevaisuuspäivä kutsuu kaikki Suomen koulut yhteiselle tutkimusmatkalle vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin. Maksuttomat etäoppitunnit ovat hauska ja helppo tapa tutustua tulevaisuuskasvatukseen.

Tulevaisuuspäivä on tarkoitettu kaikille oppilaitoksille aina alakouluista toisen asteen oppilaitoksiin. Teemapäivä tarjoaa kouluille helpon ja hauskan tavan tutustua tulevaisuuskasvatukseen ja tulevaisuusajattelun perusteisiin. Koulun kiireisessä arjessa tulevaisuuden pohtiminen jää usein taka-alalle. Tulevaisuuspäivä tarjoaa oivan tilaisuuden pysähtyä sen äärelle. 

Tulevaisuuskasvatuksen merkitys korostuu nopeasti muuttuvassa ja monen murroksen keskellä kamppailevassa maailmassa. Sen avulla voidaan lisätä lasten ja nuorten ymmärrystä tulevaisuuteen vaikuttavista muutosvoimista sekä auttaa näkemään siellä olevia mahdollisuuksia. Ennen kaikkea tulevaisuuskasvatus vahvistaa eri- ikäisten oppijoiden uskoa tulevaisuuteen sekä halua ja kykyä toimia paremman ja kestävämmän tulevaisuuden puolesta. 

Avoimet oppitunnit eri opintoasteille 

Tulevaisuuskoulu tarjoaa Tulevaisuuspäivänä eri opintoasteille tarkoitetut avoimet ja maksuttomat tulevaisuuskasvatuksen etäoppitunnit.  

Lapsille ja nuorille tarkoitetut oppitunnit perehdyttävät oppilaat tulevaisuusajattelun ja tulevaisuudentutkimuksen perusteisiin. Voit osallistua oppilaittesi kanssa joko alakouluille tai yläkouluille ja toiselle asteelle suunnatulle oppitunnille. 

Kasvatus- ja koulutusalan ammattilaisille tarkoitettu oppitunti johdattaa osallistujat tutkimusmatkalle vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin ja tulevaisuuslukutaidon perusteisiin. Järjestämme ammattilaisille suunnatut oppitunnit suomeksi ja ruotsiksi. 

Tulevaisuuspäivän lukujärjestys: 

Framtidsdagens svenskspråkiga program: 

Opettajalta etäoppitunnille osallistuminen vaatii vain ennakkoilmoittautumisen ja nettiyhteyden avaamisen luokassa tai isommalle joukolle koulussa. 

Ilmoittautumisen jälkeen saat linkin oppituntilähetykseen. Saat myös ensimmäisten joukossa käyttöösi Tulevaisuuskoulun uudet materiaalit osaksi omaa opetustasi. 

Ota käyttöön Tulevaisuus­koulun materiaalit: 

Etäoppituntien lisäksi olemme koonneet materiaaleja kouluille ja opettajille. Niitä voi käyttää niin Tulevaisuuspäivänä kuin muulloinkin – tulevaisuuspäivä on joka päivä! 

Tervetuloa viettämään Tulevaisuuspäivää! Välkommen med och fira Framtidsdagen! 

Lisätietoja:

Paula Tyrväinen

paula.tyrvainen@nuori.fi

040 530 2988

Jaa

Lue lisää

Lasten ja nuorten säätiö kiittää viidestä Read Hour -kampanjasta

Lastensuojelu­laitoksessa asuvien nuorten elämä ja tulevaisuuden toiveet muotoutuivat virtuaaliseksi runoteokseksi

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö