Siirry sisältöön
Lahjoita

Spring-ideakilpailun ennakkoäänestys on alkanut

23.04.2024

Jaa

Ennakkoäänestys Spring-ideakilpailun voittajista on alkanut. Ennakkoäänestyksessä nuoret pääsevät äänestämään kuudesta finalisti-ideasta suosikkiaan. Voittajat julkistetaan suorassa Spring-finaalissa 7.5. kello 13 Yle Areenassa, jonka yhteydessä järjestetään yleisöäänestys. Spring kutsuu erityisesti yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset mukaan seuraamaan finaalilähetystä.

Spring-ideakilpailu kutsuu kaikki alle 20-vuotiaat äänestämään ennakkoon Springin voittajaa. Ennakkoäänestyksessä voi antaa äänensä jollekin Springin kuudesta finalistitiimistä, jotka pyrkivät tekemään maailmasta toiveikkaampaa aktivoimalla nuoria, vahvistamalla mielenterveyttä, tarjoamalla mahdollisuuden löytää harrastuskavereita ja tukea matematiikan opiskeluun sekä lisäämällä metsien monimuotoisuutta. 

Nuoret pääsevät vaikuttamaan Spring-voittajien valintaan suorassa finaalilähetyksessä 7.5. kello 13 Yle Areenassa 

Kuudesta finalistista valitaan kolme voittajaa, jotka valitaan ja julkistetaan Lloyd Libison ja Eva-Li Teirin juontamassa kaksikielisessä Spring-finaalilähetyksessä. Springin finaalia voi seurata suorana lähetyksenä 7.5. kello 13 Yle Areenasta. Spring kutsuu erityisesti yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset mukaan seuraamaan finaalilähetystä.  

Finaalissa julkistettavien voittajien valintaan vaikuttavat sekä nuorten antamat ennakkoäänet että lähetyksen aikainen yleisöäänestys. Voittajien valinnassa nuorten antamilla ennakkoäänillä ja yleisöäänillä on 70 prosentin painoarvo. Loput 30 prosenttia muodostuvat Spring-raadin antamista äänistä. 

Spring-raadin muodostavat Moaffak Ahmed, Martti Hetemäki, Aino BergiusTimo Holmström, Marjukka Mäkinen ja Jorma Ollila, joilla on monipuolista osaamista ideoiden kehittämiseen ja ideoinnin tukemiseen liittyen. Raati on myös päässyt seuraamaan finalistitiimien matkaa ja ideoiden kehittymistä Spring-ideakilpailun alusta saakka. 

Springin voittajaksi valittujen kolmen tiimin kaikki jäsenet palkitaan kesätyöllä ja opintomatkalla Kööpenhaminaan. Kesätyön ja opintomatkan aikana tiimit saavat mahdollisuuden tehdä ideoistaan totta. 

Finalistitiimeihin ja heidän ideoihinsa voi tutustua jo nyt lyhyiden videoiden avulla, jotka löytyvät Springin nettisivuilta. Ennakkoäänestys päättyy 7.5. kello 10. 

Tutustu finalisteihin ja äänestä ennakkoon

Spring on valtakunnallinen ideakilpailu 15–19-vuotiaille nuorille, johon osallistutaan 3–5 hengen tiimeissä. Spring etsii ideoita, jotka tekevät tulevaisuudesta toiveikkaamman. Lue lisää ideakilpailusta: thisisspring.fi  

Jaa

Lue lisää

Tässä ovat Spring 2024 voittajat

Yli 10 000 nuorta vietti Tulevaisuuspäivää näin he ajattelevat tulevaisuudesta

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusselosteKeräyslupa

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö