Siirry sisältöön
Lahjoita

Glow-näyttely: Tarinoita tulevaisuudesta

17.04.2024

Jaa

Eri-ikäisten lasten ja nuorten teoksista koostuva näyttely on nähtävillä Helsingissä, Valokuvataiteen museon Prosessi-tilassa 18.4.–26.5.2024.

Minkälaisesta tulevaisuudesta lapset ja nuoret haaveilevat, ja mitä ympäristö heille merkitsee? Tarinoita tulevaisuudesta näyttelyn teokset kertovat lasten ja nuorten painavaa viestiä siitä, että maapallosta on pidettävä hyvää huolta. Tekijät toivovat muun muassa ilmastonmuutoksen torjuntaa, luonnosta huolehtimista, rauhaa sekä sitä, että paratiisilinnuilla on koti tulevaisuudessa.

Näyttelyn teokset ovat syntyneet Lasten ja nuorten säätiön Glow-työpajoissa , joissa lapset ja nuoret käsittelivät kestävää tulevaisuutta taiteen ja tulevaisuuskasvatuksen keinoin. Työpajojen tavoitteena oli taiteen tekemisen avulla vahvistaa osallistujien kykyä kuvitella erilaisia tulevaisuuskuvia ja halua toimia kestävän tulevaisuuden puolesta. 

Näyttelyssä on mukana teokset seuraavilta Glow-toimintaan osallistuneilta ryhmiltä:

  • Päiväkoti Vironniemen viskari-ryhmä (Helsinki)
  • Snellmanin ala-asteen koulun 4B-luokka (Helsinki)
  • Vesalan peruskoulun luokat 8A ja 8DEF (Helsinki)
  • Kiipulan ammattiopiston TELMA-ryhmän opiskelijat (Lahti).

Näyttely on maksutta nähtävissä Valokuvataiteen museon Prosessi-tilassa 18.4.–26.5.2024. Osoite: Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki.

Tervetuloa tutustumaan!

Tule mukaan tekemään yhteisötaideteosta!

Valokuvataiteen museon Prosessi-tilassa järjestetään kaikille avoin pop up -työpaja torstaina 16.5. klo 16–18, jonka aikana osallistujat pääsevät tekemään Lasten ja nuorten säätiön Ilpo Rybatzkin ja Karoliina Tuomisen ohjauksessa Tulevaisuustötterö-yhteisötaideteosta. Tilaisuudessa tavataan Tarinoita tulevaisuudesta -teosten tekijöitä, kuullaan puheenvuoroja ja nautitaan pientä purtavaa.

Lisätietoja

Mari-Anne Arpiainen.

Mari-Anne Arpiainen

mari-anne.arpiainen@nuori.fi

044 777 2604

Näyttelyn taustalla

Näyttely on osa ulkoministeriön rahoittamaa Tarinoita tulevaisuudesta -hanketta. Hankkeen toiminta on toteutettu Valokuvataiteen museon, taidekeskus Annantalon sekä Lasten ja nuorten säätiön yhteistyönä.

Työpajojen toteutukseen osallistuivat sanataidepedagogi Hanna Yli-Tepsa, taidekeskus Annantalon taidepedagogit Marjut Maristo ja Sari Tupamäki sekä Valokuvataiteen museon taidepedagogi Valtteri Heinonen.  Lisäksi toiminnassa ovat olleet mukana Susanna Metsälä taidekeskus Annantalolta, Erja Salo Valokuvataiteen museolta sekä Mari-Anne Arpiainen ja Eetu Vienonen Lasten ja nuorten säätiöstä. 

Jaa

Lue lisää

Spring-ideakilpailun ennakkoäänestys on alkanut

Yli 10 000 nuorta vietti Tulevaisuuspäivää näin he ajattelevat tulevaisuudesta

Tulevaisuuskoulu kutsuu nuoret Tulevaisuuspäivän livelähetykseen oppimaan tulevaisuusajattelua

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusselosteKeräyslupa

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö