Siirry sisältöön
Lahjoita

Glow

Lasten ja nuorten säätiön Glow-toiminta rohkaisee taiteen avulla lapsia ja nuoria löytämään omia vahvuuksiaan, ilmaisemaan ajatuksiaan ja käyttämään luovuuttaan.

Glow saa jokaisen loistamaan!

Glow-ohjelma tavoittaa vuosittain satoja eri-ikäisiä lapsia ja nuoria perusopetuksen, tutkintokoulutukseen valmentavien opintojen, erityisoppilaitosten sekä nuorten työpajatoiminnan parissa.

Ohjelman eri toimintoja rahoittavat sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA, Eileen Starckjohann ja Thelma Starckjohann-Bruun säätiö, Urlus-Säätiö sekä ulkoministeriö.

Miksi taide?

Taide luo yhteistä tilaa ja innostaa unelmoimaan. Taiteen avulla voi tutkia omia tunteita ja ajatuksia sekä erilaisia elämän ilmiöitä. Hyväksyvä asenne ja luova tekeminen yhdessä muiden kanssa antaa onnistumisen kokemuksia sekä luo tilaa tulevaisuuksien kuvittelulle. Taide tuo hyvinvointia ja auttaa elämään yhdessä.

Käynnissä oleva toiminta

Taidot elämään

Taidot elämään tuo taidelähtöiset työpajat osaksi TUVA-koulutusta.

TUVA-opintoja suorittavat nuoret osallistuvat lyhytelokuva-, musiikki, sirkus- tai rahatarinatyöskentelyyn. Työpajoissa nuoret kartuttavat itsetuntemusta ja sosiaalisia taitoja yhdessä toimien. Nuorten opettajat osallistuvat koulutuksiin ja saavat hyvinvointia ja tulevaisuususkoa vahvistavia työkaluja työnsä tueksi.

Nuoria tukevat myös korkeakouluopiskelijat, jotka suorittavat Taidot elämään -ohjauskoulutuksen osana omia opintojaan. Opiskelijat ohjaavat nuorille elämäntaitotunteja, joissa keskitytään esimerkiksi omien vahvuuksien tunnistamiseen ja tunnetaitojen kehittämiseen.

Toimintaa tukevat sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA sekä Starkjohann-säätiö.

Tarinoita tulevaisuudesta

Toiminnan aikana eri-ikäiset lapset ja nuoret osallistuvat työpajoihin, joissa he käsittelevät kestävän kehityksen tavoitteita taiteen ja tulevaisuuskasvatuksen keinoin. Työpajojen aikana kukin ryhmä toteuttaa oman kantaaottavan teoksen, joka voi olla esimerkiksi musiikkikappale, valokuvateos tai videoteos. Vuonna 2024 lasten ja nuorten ääni pääsee esille Annantalon ja Valokuvataiteen museon näyttelyissä, jossa hankkeen aikana syntyneet teokset ovat esillä.

Hanke vahvistaa lasten ja nuorten kykyä kuvitella erilaisia tulevaisuuskuvia ja halua toimia kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Toimintaa tukee ulkoministeriö viestintä- ja globaalikasvatustuellaan vuosina 2023–2024.

Visionäärit

Toiminnassa nuoret vaikuttavat yhdessä valitsemiinsa yhteiskunnallisiin asioihin artivismin keinoin.

Artivismissa taide toimii välineenä aktiiviseen toimintaan. Hankkeessa työn ja koulutuksen ulkopuolella olevat nuoret osallistuvat työpajaan, jossa he tutustuvat erilaisiin taiteen kautta vaikuttamisen keinoihin. Nuoret valmistavat yhteisen artivistisen teoksen aiheesta, jonka puolesta he haluavat toimia.

Toiminnan aikana järjestetään Huippukokous-tilaisuuksia, joissa nuoret kohtaavat eri alojen asiantuntijoita ja päättäjiä. Nuorten valmistamat teokset toimivat keskustelun herättäjinä.

Toimintaa tukee sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA vuosina 2023–2026.

Tutustu nuorten tekemään taiteeseen

Glow-ohjelmassa valmistuu vuosittain kymmeniä lasten ja nuorten taideteoksia. Virtuaaligallerian näyttelyn teokset kumpuavat nuorten omasta elämästä ja tulevaisuuden toiveista. Runoteokseen on koostettu lastensuojelun piirissä olevien nuorten kirjoittamia tekstejä.

Tervetuloa matkalle nuoruuteen!

Astu Virtuaaligalleriaan

Lisätietoja Glow-ohjelmasta

Anna-Liisa Parkkinen

ohjelmapäällikkö; projektipäällikkö, Taidot elämään

anna-liisa.parkkinen@nuori.fi

050 308 4215

Mari-Anne Arpiainen.

Mari-Anne Arpiainen

projektipäällikkö, Tarinoita tulevaisuudesta -hanke

mari-anne.arpiainen@nuori.fi

044 777 2604

Maru Hietala

projektipäällikkö, Visionäärit-hanke

maru.hietala@nuori.fi

040 193 5259

Anna Jussilainen

asiantuntija, Taidot elämään -koulutukset

anna.jussilainen@nuori.fi

050 320 7273

Linda Lopperi

tuottaja, Visionäärit- ja Taidot elämään -hankkeet

linda.lopperi@nuori.fi

040 145 7447

Enna Angervuori

asiantuntija

opintovapaalla

Yhteistyössä

Lasten ja nuorten säätiön henkilöstön kanssa Glow’ssa työskentelee joukko erilaisten taiteiden ammattilaisia. Taidot elämään -toiminnassa sirkustyöpajoja ohjaavat Sirkus Magentan sirkusohjaajat.

Musiikkityöpajoista vastaavat Resonaari-musiikkikoulun Juuso Torpakko ja Heikki Tani.

Lyhytelokuvatyöpajoissa nuoria ohjaavat Hanna Mäkinen ja Juhani Kakko sekä Pirkanmaan elokuvakeskuksen Pirkko Uitto ja Habibi Hashmatullah.

Tarinoita tulevaisuudesta -toiminnan työpajat toteutetaan yhdessä rap-artisti Rauhatädin eli Hanna Yli-Tepsan kanssa sekä Annantalon Marjut Mariston ja Sari Tupamäen ja Valokuvataiteen museon Valtteri Heinosen kanssa.

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö