Tulevaisuuskoulu

Tutkimusmatka työn tulevaisuuksiin
opinto-ohjaajille ja lukiolaisille

Miten voimme valmistaa nuoret kohtaamaan tulevaisuus, jonka yksityiskohtia emme voi tietää? Miten koulutamme heidät ammatteihin, joita ei ole vielä edes olemassa? Entä miten varmistamme, että jokainen nuori löytää oman paikkansa maailmassa, joka muuttuu ja monimutkaistuu jatkuvasti? Tulevaisuuslukutaito auttaa navigoimaan tulevaisuudessa muodostui se millaiseksi tahansa. 


TULEVAISUUSKOULU -HANKE PÄHKINÄNKUORESSA
Ajankohta:
 Vuosi 2020
Kohderyhmä: lukioiden opinto-ohjaajat ja lukiossa opiskelevat nuoret Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa
Tavoite: tarjota tietoa ja työvälineitä tulevaisuuden työelämän ymmärtämiseen ja ennakointiin


Tulevaisuudentutkimuksesta välineitä opintojen ohjauksen tueksi 

Tulevaisuuskoulu-hankkeessa toteutetaan syksyllä 2020 lukioiden opinto-ohjaajille tarkoitetut maksuttomat tulevaisuuskoulutukset Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Koulutuksissa opinto-ohjaajat tutustuvat tulevaisuudentutkimuksen ja ennakoinnin menetelmiin ja lähestymistapoihin.

Koulutuksen jälkeen opinto-ohjaajat osaavat tunnistaa tulevaisuuteen vaikuttavia muutosvoimia ja ennakoida erilaisia kehityskulkuja. He ymmärtävät keskustelua työelämän tulevaisuudesta ja osaavat soveltaa oppimaansa työssään nuorten kanssa.

Yhteistyökumppaneittemme Deloitten ja TietoEvryn vapaaehtoiset työntekijät ovat mukana koulutuksissa keskustelemassa tulevaisuuden työelämästä.   

Koulutuksiin osallistuvat opinto-ohjaajat puolestaan sitoutuvat soveltamaan koulutuksissa oppimiaan menetelmiä oman OPO2-kurssinsa toteutuksessa oman lukionsa nuorten kanssa.

Ilmoittaudu mukaan opinto-ohjaajien koulutuksiin tästä >>

Tulevaisuuden työelämän asiantuntijoiden kouluvierailut 

Opinto-ohjaajille tarkoitettujen koulutusten lisäksi futuristi Perttu Pölönen ja tulevaisuusmuotoilija Minna Koskelo kiertävät syksyllä 2020 Uudenmaan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen lukioissa innostamassa nuoria tarttumaan rohkeasti tulevaisuuden työelämän tarjoamiin mahdollisuuksiin.   

Haluatko Minnan tai Pertun vierailulle omaan lukioosi? Täytä kouluvierailun tilauslomake, niin olemme sinuun yhteydessä.

Täytä kouluvierailun tilauslomake tästä >>

Webinaarista ideoita yhteiseen tulevaisuustyöhön

Järjestämme vuoden 2020 lopussa kaikille Suomen opinto-ohjaajille avoimen webinaarin. Webinaarissa jaetaan onnistumisia ja kokemuksia tulevaisuudentutkimuksen ja ennakoinnin menetelmien hyödyntämisestä nuorten kanssa. 

Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki webinaariin päivitetään tälle sivulle syksyllä 2020. 

Yhteystiedot:

Otto Tähkäpää
tulevaisuusasiantuntija
p. 044 305 2174
otto.tahkapaa(at)nuori.fi

Reetta Koskinen
koordinaattori, opinto-ohjaajien koulutukset ja lukiovierailut
p. 040 837 6439
reetta.koskinen(at)nuori.fi

Hanke toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.