Siirry sisältöön
Lahjoita

Tulevaisuus­­koulu

Tulevaisuuskoulu ottaa lapset ja nuoret mukaan tutkimusmatkalle tulevaisuuksiin. Tulevaisuuskoulussa opitaan tulevaisuusajattelua ja toimimaan nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Tulevaisuus­päivä 15.3.2024: ilmoittaudu mukaan!

Maailmassa tapahtuu nyt paljon, ja usko tulevaisuuteen voi olla koetuksella. Tarvitsemme myönteisiä kokemuksia siitä, että tulevaisuuteen voi vaikuttaa. Koulun kiireisessä arjessa tulevaisuuden pohtiminen jää usein taka-alalle. Tulevaisuuspäivä tarjoaa oivan mahdollisuuden keskittyä tulevaan ja innostua vaikuttamaan sen suuntaan.

Tulevaisuuskoulu järjestää Tulevaisuuspäivänä 15.3.2024 livelähetyksen kaikille yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille. Näyttelijä Christoffer Strandbergin juontama lähetys on tarinallinen sukellus tulevaisuusajatteluun, ja se kutsuu mukaan kurkistamaan vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin. Lähetyksen pääkieli on suomi, ja se sisältää osuuksia myös ruotsiksi.

Ohjelma lähetetään suorana perjantaina 15.3.2024 klo 9.30–10.15. Lähetyksen tallenne on katsottavissa saman päivän ajan.

Ilmoittaudu mukaan

Tulevaisuuspäivän lähetyksen seuraamiseen tarvitset vain tilan ja mahdollisuuden esittää lähetystä oppilaille esimerkiksi isolta näytöltä. Lähetyksen linkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille ja julkaistaan tällä sivulla lähempänä tapahtumaa.

Tulevaisuuden tutkimusmatkailua tukevat Tietoevry ja UPM.

Tietoevry
UPM
Lue lisää yhteistyöstä

Tutustu toimintaamme

Ilpo Rybatzki

“Nuoret haluavat vaikuttaa tulevaisuuteen ja siihen on tarjottava mahdollisuuksia”

Tulevaisuuskoulun ja Arabian peruskoulun yhteishanke pureutuu tulevaisuusvaltaan lukuvuonna 2023–2024. Yhteistyön aikana helsinkiläiskoulun oppilaat ideoivat, kokeilevat ja vaikuttavat siihen, miten koulussa voidaan käsitellä tulevaisuutta. Taidekasvattaja Ilpo Rybatzki pohtii blogissa tulevaisuusvaltaa ja nuorten roolia sen käyttämisessä. Hanketta rahoittaa Sitra.

Lue uutinen: Tulevaisuuskoulu ja Arabian peruskoulu tuovat tulevaisuusvallan yläkoululaisille

Tulevaisuuskoulu tuo tulevaisuuslukutaidon osaksi ammatillista opetusta

Tulevaisuuskoulun ja Stadin ammatti- ja aikuisopiston “Tulevaisuuslukutaitoa ammatilliseen koulutukseen” -hankkeessa (2024–2026) tuotetaan tulevaisuuslukutaidon oppimateriaali, jonka avulla ammattiin opiskelevat nuoret pystyvät hyödyntämään osaamistaan tulevaisuuden työelämän muutoksissa. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.

Ota käyttöön: oppi­materiaalit

Tulevaisuuskoulu kutsuu kaikki Suomen koulut yhteiselle tutkimusmatkalle vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin.

Tulevaisuuskoulun digitaalisista oppimateriaaleista löydät tulevaisuusajattelua, tulevaisuuden työtä ja työelämää sekä kestävää tulevaisuutta käsitteleviä pedagogisia videoita ja tehtäviä yläkoulun ja toisen asteen oppitunneille.

Tutustu teemoihin

Tulevaisuusajattelun ABC

Työn ja työelämän tulevaisuudet

Tulevaisuusajattelu, pelillisyys ja kestävä tulevaisuus

Framtidslabbet (materialen på svenska)

Yläkoulun opettaja Marketta Hulkko-Lassila: ”Mitä nuoremmille tulevaisuus­ajattelua voi opettaa, sen parempi”

Tulevaisuusajattelulle ei välttämättä tarvitse suunnitella omia oppituntejaan, vaan näkökulmaa voi ripotella eri oppiaineiden opetukseen, kertoo opettaja Marketta Hulkko-Lassila. Hän vahvisti tulevaisuusajattelun taitojaan suorittamalla Tulevaisuuskoulun itseopiskelukurssin.

Keitä me olemme?

Paula Tyrväinen

ohjelmapäällikkö

paula.tyrvainen@nuori.fi

040 530 2988

Heidi Enbacka

projektipäällikkö, Framtidslabbet (svenskspråkig verksamhet)

heidi.enbacka@nuori.fi

040 131 9185

Ilpo Rybatzki

taidekasvattaja, AD

ilpo.rybatzki@nuori.fi

Mari Tähjä

asiantuntija

mari.tahja@nuori.fi

050 567 1077

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme alla olevalla lomakkeella, niin saat Tulevaisuuskoulun ajankohtaiset kuulumiset suoraan sähköpostiisi.

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö