Siirry sisältöön
Lahjoita

Tulevaisuus­­koulu

Oppi­materiaalit

Tulevaisuuskoulu kutsuu kaikki Suomen koulut yhteiselle tutkimusmatkalle vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin.

Tulevaisuuskoulun digitaalisista oppimateriaaleista löydät tulevaisuusajattelua, tulevaisuuden työtä ja työelämää sekä kestävää tulevaisuutta käsitteleviä pedagogisia videoita ja tehtäviä yläkoulun ja toisen asteen oppitunneille.

Tutustu teemoihin:

Tulevaisuusajattelun ABC

Työn ja työelämän tulevaisuudet

Tulevaisuusajattelu, pelillisyys ja kestävä tulevaisuus

Framtidslabbet

Tulevaisuuden tutkimusmatkailua tukemassa Tietoevry ja UPM

Tietoevry
Lue lisää yhteistyöstä
Kolme nuorta pulpetin äärellä

Framtidslabbet

Framtidslabbet är en beprövad modell för framtidsutbildning som stöder inlärning, förstärker framtidstro och förebygger marginalisering. Framtidslabbets verksamhet baserar på framtidsforskningens vetenskapliga grunder och fokuserar på uppövandet av framtidstänkande: hur våra uppfattningar om framtiden styr vårt beteende och våra val idag, och hur vi kan påverka denna process.

Mikä?

Tulevaisuuskoulu on lapsille ja nuorille sekä heidän kanssaan työskenteleville opettajille ja muille kasvattajille tarkoitettu taiteellinen ja toiminnallinen tutkimusmatka tulevaisuusajattelun ja ennakoinnin perusteisiin.

Miksi?

Nopeasti muuttuvassa, monimutkaistuvassa ja epävarmemmaksi käyvässä tulevaisuudessa tarvitaan henkilökohtaista ennakointi- ja muutoskyvykkyyttä. Tämä ei tarkoita sitä, että kaikista lapsista tai nuorista pitäisi tulla tulevaisuudentutkijoita, mutta ennakointi- ja tulevaisuustaitojen kehittämisestä on hyötyä kaikille. Tulevaisuuskoulun tarkoituksena on tuoda tulevaisuudentutkimus ja sen menetelmät kaikkien lasten ja nuorten ulottuville taiteellisen, tutkivan ja toiminnallisen oppimisen menetelmiä käyttäen.

Mitä?

Tulevaisuuskoulun tarkoituksena on antaa lapsille ja nuorille edellytykset kohdata nopeasti muuttuva tulevaisuus ja ottaa osaa sen rakentamiseen. Tavoitteena on vahvistaa luottamusta ja uskoa tulevaisuuteen riippumatta siitä, minkälaiseksi tulevaisuus muotoutuu. Pyrkimyksenä on ennen kaikkea vahvistaa proaktiivista tulevaisuussuhdetta eli kykyä ja halua tarttua toimeen toivotun muutoksen aikaansaamiseksi.

Tutustu oppimateriaaleihin ja ajankohtaiseen toimintaan

Tulevaisuus­koulu Suomi­Areenassa

Tulevaisuuskoulu osallistui SuomiAreenaan yhdessä Tietoevryn ja Porkkalan lukion tulevaisuuslinjan opiskelijoiden kanssa. Voit katsoa tilaisuuden tallenteen MTV Katsomosta (kesto 44 minuuttia).

Keitä me olemme?


Paula Tyrväinen

Ohjelmapäällikkö

paula.tyrvainen@nuori.fi

040 530 2988

Ilpo Rybatzki

Taidekasvattaja, AD

ilpo.rybatzki@nuori.fi

Otto Tähkäpää.

Otto Tähkäpää

Johtava asiantuntija, Tulevaisuuskoulun perustaja

otto.tahkapaa@nuori.fi

044 305 2174

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme alla olevalla lomakkeella, niin saat Tulevaisuuskoulun ajankohtaiset kuulumiset suoraan sähköpostiisi.

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö