Siirry sisältöön

Tulevaisuus­koulu

Olemme tulevaisuuskasvatuksen edelläkävijä. Tutustu ja ilmoittaudu mukaan toimintaamme alta.

Millaisia taitoja, osaamista ja kyvykkyyksiä tarvitaan tulevaisuudessa, jota leimaa epävakaus, epävarmuus ja monimutkaisuus?

Kasvatus ja koulutus ovat uudenlaisen haasteen edessä, kun globaalit megatrendit, kuten ekologinen jälleenrakennus, teknologian kehitys, työn murros ja väestön ikääntyminen muuttavat maailmaa nopeammin ja perusteellisemmin kuin kenties koskaan aikaisemmin. Tulevaisuuskoulu on tulevaisuuskasvatuksen edelläkävijä, joka tarjoaa tietoa, taitoja ja mahdollisuuksia ymmärtää tulevaisuutta ja vaikuttaa siihen.

Tule mukaan Tulevaisuuskouluun!

Nuoret kasvavat tulevaisuuteen, joka on radikaalisti erilainen kuin nykyhetki. Tulevaisuuskoulussa nuoret oppivat taitoja ja tietoja, jotka auttavat kohtaamaan nopeasti muuttuvan ja epävarman tulevaisuuden sekä vaikuttamaan sen muotoutumiseen. Opettajille ja kasvattajille Tulevaisuuskoulu tarjoaa tukea ja työvälineitä, joiden avulla tulevaisuuden voi ottaa osaksi omaa opetusta ja työtä.

Avoimet webinaarit

Tällä hetkellä meillä ei ole avoimia webinaareja. Voit tutustua alla oleviin koulutuskokonaisuuksiin.

Koulutus­kokonaisuudet

Lukion ja yläkoulun aineenopettajille: Tutkimusmatka tulevaisuuksiin -koulutus­kokonaisuus

Maksuttomassa koulutuskokonaisuudessa opettajat löytävät yläkoulun ja lukion eri oppiaineisiin, monialaisten oppimiskokonaisuuksien rakentamiseen ja omaan opetukseen sopivia tapoja rohkaista nuoria toimintaan toivomansa tulevaisuuden puolesta. Koulutus tukee uuden LOPSin tavoitteita, laaja-alaisen osaamisen kehittämistä ja monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnittelua ja toteutusta yläkouluissa ja lukioissa. Neljän viikon koulutuskokonaisuus järjestetään verkossa syksyllä 2022. Koulutus koostuu webinaareista, itsenäisestä opiskelusta ja opetuskokeiluista yksilö-, pari- tai ryhmätyönä. Tule mukaan yksin, kollegan tai vaikka tiimin kanssa!

Lue lisää

Opinto-ohjaajille: Työn tulevaisuudet -koulutus­kokonaisuus

Maksuttomassa koulutuskokonaisuudessa opinto-ohjaajat perehtyvät työn tulevaisuuksiin ja kehittävät omaa tulevaisuuslukutaitoaan. Koulutus järjestetään webinaareina ja se alkaa huhtikuussa 2022. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tutustu muuhun toimintaamme

Kohti ekologista jälleen­rakennusta – valmennus­ohjelma rehtoreille ja oppilaitosjohdolle

Valmennusohjelma tarjoaa koulujen ja oppilaitosten johdolle tietoa ja työvälineitä, joiden avulla he kehittävät omista oppilaitoksistaan ekologista jälleenrakennusta ennakoivia ja yhteiskuntaa uudistavia muutosvoimia.

Miksi perustit Tulevaisuus­koulun, Otto Tähkäpää?

“Kuulin tulevaisuudentutkimuksesta ensi kerran kauan sitten aloitellessani yliopisto-opintojani. Pidin ensin koko ajatusta hassuna, sillä ajattelin sen olevan kristallipalloon tuijottelua. Ajatus ei kuitenkaan jättänyt minua rauhaan.”

Lue koko tarina

Kysy lisää Tulevaisuus­koulusta

Tulevaisuusasiantuntija

Otto Tähkäpää

otto.tahkapaa@nuori.fi

044 305 2174

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö