Siirry sisältöön

Yli 3 600 nuorta äänesti Read Hour -palkinnon saajan

08.09.2021

Jaa

Voiton vei useita menestyskirjoja tehnyt Mike Bäck.

Kuva: Read Hour Live -tapahtuman juontajat Christoffer Strandberg ja Leevi Lehtonen.

Palkinnon voittajan äänestivät koululaiset eri puolilta Suomea suoran Read Hour Live -lähetyksen aikana. Palkinto on tunnustus lukemaan innostamisesta ja osa vuosittaista Read Hour -lukutaitokampanjaa. Ääniä annettiin yhteensä 3 680, ja voittaja sai 24,4 % äänistä. 

Menestyskirjoja tehneelle Mike Bäckille on 8.9.2021 myönnetty ensimmäinen Read Hour -palkinto. Palkinto on tunnustus teosta, joka on innostanut lapsia ja nuoria lukemaan viimeisen vuoden aikana.

Palkinnon saajaksi nuoret äänestivät Miklun. Toiseksi ja kolmanneksi eniten ääniä saivat Tim Sparvin lukupiiri (22,9 % äänistä) ja lukihäiriöstään avoimesti puhunut Robin Packalén (18,3 % äänistä).   

“Suomessa tehdään valtavan hyvää työtä lasten ja nuorten lukutaidon eteen. Halusimme Read Hour -palkinnolla nostaa näitä tekijöitä valokeilaan”, sanoo Read Hourin tuottaja Heidi Enbacka

Hiljattain tubettamisen Miklu-nimellä lopettanut, mutta edelleen yksi Suomen suosituin tubettaja on tehnyt useita menestyskirjoja, jotka ovat puhutelleet erityisesti nuorta kohderyhmää.

“Bäckin kirjoilla halutaan tavoittaa erityisesti sellaisia lukijoita, jotka eivät aiemmin ole helposti tarttuneet kirjaan. On hienoa, että nuoret äänestivät hänet voittoon”, Enbacka sanoo.

Read Hour -palkintoäänestys järjestettiin osana Read Hour Live -virtuaalitapahtumaa, jota ilmoittautui etukäteen katsomaan yli 32 000 nuorta yli 190 ala- ja yläkoulusta. Tapahtuman juonsivat somevaikuttaja ja tanssija Leevi Lehtonen ja näyttelijä Christoffer Strandberg. Vieraina lähetyksessä olivat näyttelijä Krista Kosonen, artisti Yeboyah ja kirjaillija Veera Ojola. Lisäksi ohjelmassa oli muun muassa nuorten tekemää ohjelmaa. 

Katso Read Hour Live tallenteena YouTubesta

Ehdolla palkinnon saajaksi olivat myös: 

  • Krista Kososen lukupiiri  
  • Tarinannuppuja-tili TikTokissa  
  • Poc-lukupiiri Instagramissa  
  • HS Lasten uutiset  
  • neuvoloissa jaettava kirjakassi  
  • LANU!-kirjallisuusfestarit 
Lue lisää Read Hour -palkinnosta

Jaa

Lue lisää

10 vinkkiä nuorille työelämään

Haluamme edistää työelämää, jossa nuoret voivat hyvin

Lausunto: Lasten ja nuorten lukemaan innostamiseen tarvitaan rohkeita kokeiluja

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotTietosuojaselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö