Siirry sisältöön
Lahjoita

Janita, 16: “Olen saanut tekemistä sen sijaan, että olisin jäänyt päiväksi yksin”

17.12.2021

Jaa

Janita, 16, osallistui Tulevaisuussafari-toimintaamme Oulussa syksyllä 2021. Hän kirjoitti blogiin kokemuksistaan syksyn ajalta. Sivun kuva on kuvituskuva.

Ennen Tulevaisuussafaria olin vasta muuttanut Ouluun, mulla ei ollut kavereita, ei opiskelupaikkaa tai jaksamista opiskeluun, vaikka mua painostettiin kouluun. Mun mieliala oli tosi huono eikä mulla ei ollut mitään tietoa, mitä haluaisin. Mua ei kiinnostanut mikään, eikä ollut jaksamista.

Työpajoista olen saanut rohkaisua omiin vahvuuksiin. Olen tutustunut uusiin ihmisiin ja olen saanut itsevarmuutta ja kannustusta omiin taitoihin ja unelmiin. Osaan ja uskallan olla oma itseni! Olen saanut työpajoista tekemistä sen sijaan, että olisin jäänyt päiväksi yksin. Työpaja on tavallaan pakottanut mut taas ihmisten ilmoille. Jaksan käydä nykyään muutenkin ulkona ja tehdä mielekkäitä asioita. Arjen rutiinit ovat hieman parantuneet.

Erityisesti mieleen on jäänyt mahtava porukka, ihanat ja kannustavat ohjaajat ja se, että voin tulla aamulla juuri omana itsenäni työpajaan. Olin sitten väsynyt, surullinen tai ylienerginen häsleri, kukaan ei väheksy minua.

Tulevaisuuden suunnitelmani on viettää joulu rennosti ja tammikuussa olisi tarkoitus aloittaa opiskelut. Alan suunnitella ja valmistautua omaan, itsenäiseen elämään. Aion saada mt-ongelmani [mielenterveysongelmani] kuntoon, että voisin taas elää normaalisti ja olla onnellinen nuori.

Olin sitten väsynyt, surullinen tai ylienerginen häsleri, kukaan ei väheksy minua.

Janita, 16 vuotta

Työpajassa oleminen on minusta tosi mukavaa. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun pääsin mukaan Tulevaisuussafari-ryhmään. On tosi paljon nuoria, joilla on samantyyppinen vaikea elämäntilanne. Olen iloinen, että just minä sain olla mukana. Se tuli just oikealla hetkellä mulle ja on auttanut paljon. Tulevaisuuteni on hieman selkeytynyt ja ajattelen positiivisemmin.

Haluaisin sanoa nuorille, jotka harkitsevat työpajaan osallistumista: kannattaa osallistua! Se on tosi mukavaa. Sieltä saa paljon uusia asioita ja uusia ihmisiä. Työpaja voi auttaa just sua monella tapaa. Omat vahvuudet, unelmat ja tulevaisuus selkeytyy, saat kannustusta ja pääset vahvistamaan omia taitoja. Hae ihmeessä mukaan! 😊”

Kirjoittaja osallistui Tulevaisuussafari-toimintaan Oulussa syksyllä 2021. Tulevaisuussafari on Lasten ja nuorten säätiön koordinoima hanke, jonka paikallisesta toiminnasta Oulussa vastaa Kulttuuriosuuskunta ILME. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus.

Tue Lasten ja nuorten säätiön työtä lahjoittamalla

Tehtävämme on vahvistaa lasten ja nuorten tulevaisuususkoa. Toimintamme tavoittaa vuosittain kymmeniätuhansia lapsia ja nuoria.

Helpoiten lahjoitat MobilePaylla numeroon 35715.

Siirry lahjoittamaan

Jaa

Lue lisää

Kuuma, kuumempi peruna: raha! Nuorten kolme vinkkiä kestävään rahankäyttöön

TET.fi-palvelua kehitettiin Alma Medialla näin TETiläisten viikko sujui

Siiri, 27: “En olisi uskonut työpajan alussa, että olisin uskaltanut. Mutta minä uskalsin!”

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusselosteKeräyslupa

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö