Siirry sisältöön

Tulevaisuus­­safari

Nopeasti muuttuvassa maailmassa oman tulevaisuuden hahmottaminen voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta. Tulevaisuussafarissa nuoret vahvistavat tulevaisuususkoaan ja ymmärrystään työelämän murroksesta työpajoissa, joissa yhdistyy teatteri ja tulevaisuustyöskentely. Yhteistyö paikallisten yritysten kanssa avaa nuorille uusia näkökulmia työelämään.

Tulevaisuussafarissa tulevaisuustyöskentely yhdistyy teatterin menetelmiin.

Vuosina 2021–2022 hankkeeseen osallistuu 114 nuorta Kajaanissa, Kemissä ja Oulussa. Lisäksi koulutamme yritysten edustajia erilaisissa elämäntilanteissa olevien nuorten kohtaamiseen sekä nuorisoalan ammattilaisia hyödyntämään teatteria ja tulevaisuustyöskentelyä omassa työssään. 

Kun nuori jää työn ja koulutuksen ulkopuolelle, hän voi menettää omalle hyvinvoinnilleen merkityksellisiä asioita. Maailman nopea muutos ja epävarma tulevaisuus voivat jopa pelottaa nuorta, jolloin omaa elämää koskevien valintojen tekeminen voi tuntua ylitsepääsemättömältä. Tulevaisuussafari-hankkeen tavoitteena on lisätä nuorten uskoa omiin mahdollisuuksiinsa ja tulevaisuuteensa. Hankkeen myötä nuorten käsitys omista vahvuuksista työelämän murroksessa kasvaa. Nuorten kyky siirtyä jatkopoluille, kuten opintoihin ja työelämään, helpottuu.

Hankkeessa mukana olevat nuoret osallistuvat tulevaisuustyöpajoihin ja yrityssafareihin eli tutustumisvierailuille yrityksiin Kajaanissa, Kemissä ja Oulussa. Työpajoissa nuoret tutkivat erilaisia mahdollisia tulevaisuuksia teatterin keinoin ja selvittävät, minkälaista työ tulevaisuudessa voi olla. Työpajatyöskentelyn myötä nuoret osaavat nähdä itselleen erilaisia vaihtoehtoisia polkuja työelämään. 

Yrityssafarit toteutetaan hankkeessa mukana olevien paikallisten yritysten kanssa. Nuoret vierailevat yrityksissä, tutustuvat niiden toimintaan ja saavat käsityksen yrityksen työntekijöiden konkreettisista päivittäisistä työtehtävistä. Yritysyhteistyön kautta nuoret saavat erilaisia näkökulmia työelämään.  

Jokainen Tulevaisuussafari-kokonaisuus huipentuu nuorten valmistamaan ja toteuttamaan esitykseen tulevaisuuden työelämästä, minkä jälkeen nuoret ja yritysten edustajat käsittelevät aihetta käänteismentoroinnin avulla. Toteutamme käänteismentoroinnin ohjattuna tilaisuutena, jossa yrityksen työntekijät ja nuoret keskustelevat tulevaisuuden työelämästä yhdessä.  

Tulevaisuussafari toteutetaan Kemin kaupunginteatterin , Kulttuuriosuuskunta Ilmeen ja Vaara-kollektiivin kanssa, jotka vastaavat alueellisesta toiminnan järjestämisestä nuorille yhteistyössä Kajaanin, Kemin ja Oulun kaupunkien kanssa. 

Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, osallistuvat kunnat ja taidetoimijat sekä yrityskumppanit Valmet Automation Oy ja Osuuskauppa Maakunta. Hankkeen kansallinen rahoittajaviranomainen on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tulevaisuussafari – kohti työtä ja koulutusta

Kesto: 2021–2022

Kohderyhmä: Työn ja koulutuksen ulkopuolella olevat alle 30-vuotiaat nuoret

Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto, osallistuvat kunnat ja taidetoimijat, Valmet Automation Oy, Osuuskauppa Maakunta 

Osallistuvien nuorten lukumäärä: 114 

Toiminta-alue: Kajaani, Kemi, Oulu

Lisätietoja

Sofia-Charlotta Kakko

Projektipäällikkö

sofia.kakko@nuori.fi

041 434 2829

Anna Jussilainen

Asiantuntija

anna.jussilainen@nuori.fi

050 320 7273

Jenni Helle

Viestinnän asiantuntija

jenni.helle@nuori.fi

050 411 5404

Lue lisää hankkeesta

Kuuntele:

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö