Siirry sisältöön
Lahjoita

Tulevaisuus­koululle ja Otto Tähkäpäälle palkinto kansain­välisessä kilpailussa

12.08.2020

Jaa

Tulevaisuuskoulun perustaja ja Lasten ja nuorten säätiön tulevaisuusasiantuntija Otto Tähkäpää sai kunnian vastaanottaa Europe Special -palkinnon The Next Generation Foresight Practioners -kilpailussa.

School of International Futuresin järjestämän The Next Generation Foresight Practioners -kilpailun voittajat julkistettiin elokuun alussa. Kolmatta kertaa järjestetyssä kilpailussa palkittiin tulevaisuusajattelun ja ennakoinnin nuoria tähtiä, jotka työskentelevät kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Pääpalkinnon lisäksi palkintoja jaettiin tänä vuonna 21 kategoriassa, joista Tähkäpää voitti Euroopan laajuisen erityispalkinnon. Palkintoperusteina olivat Tähkäpään tekemä työ Tulevaisuuskoulussa tulevaisuuslukutaidon ja tulevaisuuskasvatuksen edistämiseksi.

”Olen todella otettu saamastani tunnustuksesta”, Tähkäpää kommentoi saamaansa palkintoa. ”Tämä on keino viedä Tulevaisuuskoulua kansainvälisemmälle tasolle ja tehdä sitä tunnetuksi.”

Vuonna 2017 Tähkäpään perustama Tulevaisuuskoulu on tulevaisuuskasvatuksen edelläkävijä. Aluksi itsenäisenä yhdistyksenä toiminut Tulevaisuuskoulu liittyi vuoden 2020 alussa osaksi Lasten ja nuorten säätiötä. Tulevaisuuskoulun toiminta painottuu opettajiin ja kasvattajiin, joille toiminta antaa valmiuksia ottaa tulevaisuus osaksi opetusta tapahtumien, koulutusten ja oppimateriaalien avulla. Lapset ja nuoret kehittävät omaa tulevaisuusajatteluaan ja tulevaisuuslukutaitoaan monipuolisen taiteellisen ja toiminnallisen tekemisen kautta.

”Lapset ja nuoret pääsevät aktiivisesti osallistumaan, ja heille annetaan valmiuksia itse kuvitella ja rakentaa tulevaisuutta”, Tähkäpää kertoo Tulevaisuuskoulun toiminnasta.

Tähkäpää arvelee Tulevaisuuskoulun erottuneen kilpailussa sen takia, että pienillä resursseilla on saavutettu tärkeitä ja merkittäviä asioita. Annantalolla keväällä 2019 järjestetty Tulevaisuuslaboratorio sekä vuosittainen Tulevaisuuspäivä ovat tavoittaneet laajasti ihmisiä Suomessa sekä kansainvälisesti. Europe Special -palkinnon lisäksi Tulevaisuuskoulu on palkittu aiemmin vuoden 2017 Tulevaisuustekona.

Jaa

Lue lisää

Spring-ideakilpailun ennakkoäänestys on alkanut

Yli 10 000 nuorta vietti Tulevaisuuspäivää näin he ajattelevat tulevaisuudesta

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusselosteKeräyslupa

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö