Siirry sisältöön
Lahjoita

Tässä ovat Spring 2024 voittajat

08.05.2024

Jaa

Spring-ideakilpailun vuoden 2024 voittajat Matchpoint, Kupla ja Ecoinsight tekevät maailmasta toiveikkaampaa helpottamalla harrastuskavereiden löytymistä, parantamalla keskustelukulttuuria ja torjumalla luontokatoa.

Spring-ideakilpailun voittajat on nyt valittu. Voittajatiimien kaikki jäsenet palkitaan ainutlaatuisella kesätyöllä, jossa he pääsevät tekemään ideoitaan todeksi eri alojen huippuosaajien kanssa. Kesä sisältää myös opintomatkan Kööpenhaminaan.  

Tänä keväänä toista kertaa järjestetty ideakilpailu kutsui 15–19-vuotiaita nuoria kehittämään maailmaa parantavia ideoita 3–5 hengen tiimeissä. Spring innosti kaikkiaan tuhansia nuoria ideoimaan koulussa ja vapaa-ajalla. Kaikkiaan 159 tiimiä ilmoittautui ideallaan mukaan kilpailuun. Näistä Spring-raati valitsi ideoitaan kehittämään Spring-viikonloppuun kaksitoista lupaavinta tiimiä, joista kuusi selvisi finaaliin. Ideakilpailun voittajat julkistettiin suorassa finaalilähetyksessä 7.5.2024 Yle Areenassa.

Tutustu Springin voittajaideoihin

Idean nimeä napsauttamalla voit katsoa YouTubesta, kun tiimit esittelevät ideansa.

Matchpoint  – sovellus, joka auttaa löytämään harrastuskavereita 

Tiimin jäsenet: EliasSalimMohsenValtteriAleksandr (Espoo)

Kupla  – keskusteluohjelma, joka rikkoo mielipidekuplia 

Tiimin jäsenet: KateNellaWaleed (Helsinki, Espoo) 

Ecoinsight  – valjastaa tekoälyn torjumaan luontokatoa 

Tiimin jäsenet: HenriLauriHuiseung, AaroTouko (Espoo, Vantaa, Kirkkonummi)

Voittajien valintaan vaikuttivat nuorten antamat tuhannet ennakkoäänet ja lähetyksen aikana tulleet yleisöäänet sekä Spring-raadin antamat äänet. Voittajien valinnassa nuorten antamilla ennakkoäänillä ja yleisöäänillä on 70 prosentin painoarvo. Loput 30 prosenttia muodostuvat Spring-raadin antamista äänistä.  

Spring-raadin muodostivat Moaffak AhmedMartti HetemäkiAino BergiusTimo HolmströmMarjukka Mäkinen ja Jorma Ollila, joilla on monipuolista osaamista ideoiden kehittämiseen ja ideoinnin tukemiseen liittyen. Raati on myös päässyt seuraamaan finalistitiimien matkaa ja ideoiden kehittymistä Spring-ideakilpailun alusta saakka.

Ideakilpailun ovat perustaneet liike-elämän, tieteen ja yhteiskunnallisen päätöksenteon kokeneet ammattilaiset Matti AlahuhtaSari Baldauf, Antti HerlinMartti Hetemäki, Bengt Holmström ja Jorma Ollila. Ideakilpailun tarkoituksena on vahvistaa nuorten tulevaisuususkoa ja toimijuutta. Kilpailun toteutuksesta vastaa Lasten ja nuorten säätiö.

Lue lisää Spring-ideakilpailusta

Spring-ideakilpailun finaali on katsottavissa Yle Areenassa 6.6.2024 asti.

Jaa

Lue lisää

Rekry: Ohjelmapäällikkö, Tulevaisuuskoulu

Yli 10 000 nuorta vietti Tulevaisuuspäivää näin he ajattelevat tulevaisuudesta

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusselosteKeräyslupa

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö