Selvitimme TietoEVRYn kanssa nuorten vision tulevaisuuden Suomesta

12.08.2020

Jaa

Kyselyyn vastasi yli 4 300 yläkouluikäistä nuorta eri puolilta Suomea.

Miksi? Maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan. Samaan aikaan me teemme nyt päätöksiä, jotka vaikuttavat siihen, millaiseksi tulevaisuus muotoutuu. Nuoret ovat ne, jotka elävät noiden päätösten kanssa pisimpään. On tärkeää tietää, millaista tulevaisuutta nuoret odottavat ja toisaalta toivovat.

Mitä teimme? Järjestimme yhdessä TietoEVRYn ja Tulevaisuuskoulun kanssa yläkouluikäisille kolme tulevaisuusaiheista työpajaa. Työpajoista nousseiden teemojen pohjalta laadimme kyselyn, jonka tavoitteena oli selvittää, millaisena nuoret näkevät Suomen vuonna 2050. Kyselyyn vastasi yli 4 300 yläkouluikäistä ympäri Suomen. Julkistimme vastauksiin perustuvan Suomi vuonna 2050 –selvityksen SuomiAreenan 2019 yhteydessä. Selvitystä käsiteltiin muutaman päivän aikana yli 50 kertaa mediassa ja siihen pohjautuva paneelikeskustelu veti katsomon täyteen kesän 2019 SuomiAreenassa. Paneelissa keskustelivat toimittaja ja tietokirjailija Riku Rantala, aivotutkija Katri Saarikivi, tubettaja Tuure Boelius, toimittaja ja ohjelmajohtaja Ronja Salmi ja Tiedon asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Julius Manni. Paneelin juonsi näyttelijä Christoffer Strandberg.

Milloin? Tulevaisuustyöpajat keväällä 2019, Suomi vuonna 2050 -raportti julkistettiin kesäkuussa 2019. Teimme vastaavan selvityksen ja julkistuksen Tiedon kanssa vuonna 2018 aiheesta Tulevaisuuden työ .

Lue lisää

TietoEVRY, yläkoululaiset ja Lasten ja nuorten säätiö verkko­kiusaamista vastaan The Polite Type -fontilla

Nuorten ääni: 10 kysymystä koronatilanteesta -selvitys

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
Tietosuojaseloste

Saavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö