Siirry sisältöön

Roosa Kekki, 18: Opin ettei kannata sanoa, että on huono jossain

28.02.2020

Jaa

Roosa Kekki, 18, osallistui Taidot elämään -musiikkityöpajaamme Ammattiopisto Livessä.

”On jotenkin tosi hyvä fiilis, kun onnistuu jossain. Kun muut kehuvat, tulee olo, että ’apua, kiitos!’. Se on tuntunut hyvältä täällä musiikkityöpajoissa.

En ole koskaan aiemmin soittanut mitään soittimia. Täällä olen kokeillut pianoa, kitaraa ja rumpuja. Se on tuntunut tosi kivalta! Kuvionuottien pohjalta on aika helppo soittaa. Esimerkiksi pianossa näppäimet on merkitty värein ja siitä tietää heti, miten milloinkin pitää soittaa.

Olen oppinut, ettei kannata sanoa, että on huono jossain. Huomasin sen esimerkiksi kitaran kanssa. Sanoin ohjaajille, että en sitten koskaan ole soittanut, en osaa. Kaikki sanoivat sen jälkeen, että hyvinhän se meni. Olin turhaan kauhean epävarma itsestäni.

Kirjoitimme musiikkityöpajassa myös lauluun sanat yhdessä muiden osallistujien kanssa. En ole koskaan aiemmin kirjoittanut biisiä. Olen tykännyt kyllä kirjoittaa kännykkään jotain juttuja ylös, jotka painavat mieltä. Olen jo pari vuotta tehnyt sitä.

Jouduin yhdessä vaiheessa olemaan laitoksessa ja minulla tuli siellä paha olla. Silloin ajattelin ensimmäisen kerran, että on ehkä hyvä, että kirjoitan ajatukseni jonnekin ylös. Ajattelin, että minun ei välttämättä tarvitse puhua kenellekään, jos kirjoitan nämä ylös.

Välillä katson niitä vanhoja tekstejä ja nauran yksin himassa, että mitä oikein olen ajatellut, ja onko minulla oikeasti ollut noin huono fiilis. Luen tekstejä ja nauran, että katsokaa minua pari vuotta sitten! En ole näyttänyt kokonaisia kirjoituksia kenellekään, vaan kerron omin sanoin, mitä olen kirjoittanut.”

Lue lisää

Ilmastokriisi sai Ellen Ojalan, 23, luopumaan unelmistaan ja ryhtymään aktivistiksi

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotTietosuojaselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö