Skip to content
Donera

Framtidslabbets webbinarium: Ekologiskt framtidstänk i klassrummet

10.10.2023

Dela

Hurdan framtid vill vi ha och hur kan vi tala om framtiden med elever? Hur kan aktivism stöda framtidstro och en ekologisk hållbar framtid? Välkommen med på Framtidslabbets avgiftsfria webbinarium! Webbinariet ordnas onsdag 22.11.2023 kl. 10.00-12.00.

Tidpunkt: 22.11 kl. 10–12 

Mål för webinariet: Introducera till framtidstänk ur ekologisk hållbarhetsvinkel och ge några konkreta redskap att använda i undervisningen 

För: Lärare, elevhandledare eller rektor i grundläggande utbildningen eller på andra stadiet

Program: talturer av Theo Levlin, Erik Sterner och Eddie Myrskog, moderator Heidi Enbacka 

Webbinariet är avgiftsfritt och öppet för alla intresserade. 

Anmäl dig med

Talare:

Erik Sterner är forskare vid Göteborgs universitet vid enheten Environment for Development. Erik håller en interaktiv föreläsning där han behandlar frågan om hurdan framtid vi vill ha och hur man kan föra den diskussionen med eleverna. Erik presenterar även framtidsforskningens syn på ekologisk hållbarhet samt några praktiska verktyg för ämnesöverskridande undervisning för hållbar framtid. 

Theo Levlin är klasslärare och aktivist. Theo delar med sig om sina erfarenheter som klimataktivist och hur skolan kan främja aktörskap för hållbar ekologisk framtid. Theo berättar om ekologisk återuppbyggnad som behövs för en hållbar framtid där civilsamhället har en central roll.  

Eddie Myrskog från Framtidslabbet berättar om modellen Signalspanare. I modellen tränar man på framtidstänkande genom att söka positiva signaler. En positiv signal är något som kanske nu känns konstigt men som i framtiden kan vara något vardagligt. Signalerna kan hittas var som helst i ens omgivning om man vågar se på dem. 

Tillfället modereras av Heidi Enbacka, Framtidslabbet. 

Mer info:

Heidi Enbacka

projektchef för Framtidslabbet 

heidi.enbacka@nuori.fi 

040 131 9185 

Framtidslabbets verksamhet ordnas av Barn- och ungdomsstiftlsen. Framtidslabbet ger en möjlighet att bekanta sig med alternativa framtider genom framtidsforskningens metoder och konstbaserade arbetssätt. Målet är att stöda en positiv framtidstro. Verksamheten möjliggörs av Stiftelsen Brita Maria Renlunds Minne. 

Share

Läs mer

Framtidslabbet bjuder in ungdomar till Framtidsdagens direktsändning för att lära sig om framtidstänkande

Barn- och ungdomsstiftelsen tackar för fem år av Read Hour -kampanjer

Ungdomar skapade framtidens nyheter gymnasiestuderande drog verkstäder för yngre

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skicka
VerksamhetStiftelsenArtiklar
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Kontakta oss
Faktureringsuppgifter (på finska)Insamlingstillstand

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö