Siirry sisältöön

Nuorten 10 ohjetta suomalaisille

01.08.2017

Jaa

Suomi100-juhlavuoden aikana teimme yhteistyötä muun muassa Alma Median kanssa. Yhdessä kokosimme nuorten 10 ohjetta suomalaisille.

Miksi? Suomi100-juhlavuoden teema oli Yhdessä. Samaan aikaan yhteiskunnassa kannettiin huolta eri ryhmien välisestä vastakkainasettelusta ja vihapuheen voimistumisesta. Kokosimme yhdessä Alma Median ja nuorten kanssa ohjeet, joiden tavoitteena oli parantaa kaikkien suomalaisten vuorovaikutusta. 

Mitä teimme? Toteutimme Alma Median kanssa yläkouluikäisille nuorille suunnatun kyselyselvityksen. Sen tavoitteena oli selvittää nuorten verkkokäyttäytymistä. Kyselyyn vastasi maalis–toukokuun 2017 aikana 1 091 nuorta eri puolilta Suomea. Nuorten vastausten perusteella kokosimme 10 ohjetta suomalaisille parempaan käyttäytymiseen niin sosiaalisessa mediassa kuin fyysisessä kanssakäymisessä. Julkaisimme kyselyselvityksen tulokset ja ohjeet SuomiAreenan yhteydessä. Selvitystä käsiteltiin yli 20 kertaa mediassa ja paneelikeskustelussa kesän 2017 SuomiAreenassa. Paneelissa keskustelivat kirjailija-yrittäjä Ronja Salmi, juontaja Alma Hätönen ja muusikko Lucas. Paneelikeskustelun yhteydessä esiintyivät myös Mikkelin poikateatterin nuoret. Keskustelun juonsi näyttelijä Christoffer Strandberg.

Milloin? Kysely toteutettiin keväällä 2017 ja tulokset julkaistiin kesän 2017 SuomiAreenan yhteydessä. 

Lisätietoja: 

Katso 10 ohjetta suomalaisille dreamstereiden kertomana Youtube-soittolistalta:

Jaa

Lue lisää

Nuoret kehittävät TET-palvelua yhteistyössä yritysten ja oppilaitosten kanssa

Haluamme edistää työelämää, jossa nuoret voivat hyvin

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö