Siirry sisältöön
Lahjoita

Tulevaisuuskoulu: ajankohtaista

Tutustu käynnissä olevaan sekä tulevaan toimintaamme tällä sivulla. Sivustolta löydät myös vaihtuvia blogitekstejä sekä kuvauksia päättyneestä toiminnasta.

Tulevaisuukoulun oppimateriaalit

Tulevaisuuskoulun digitaalisista oppimateriaaleista löydät tulevaisuusajattelua, tulevaisuuden työtä ja työelämää sekä kestävää tulevaisuutta käsitteleviä pedagogisia videoita ja tehtäviä yläkoulun ja toisen asteen oppitunneille.

Tulevaisuuskoulu kehittää avointa, digitaalista oppimateriaalia vuosina 2022–2024, jotta tulevaisuusajattelu olisi kaikkien nuorten ja heidän parissaan työskentelevien ammattilaisten käytössä.

Tutustu teemoihin:

Tulevaisuusajattelun ABC

Työn ja työelämän tulevaisuudet

Tulevaisuusajattelu, pelillisyys ja kestävä tulevaisuus

Framtidslabbet

Koulutuskokonaisuudet

Televisioruudulla teksti: Mitä jos autot ajaisivat tulevaisuudessa itseään? Tulevaisuuskoulun logo.

Ekologisen jälleen­rakennuksen johtamis­valmennus rehtoreille (perus­opetus ja 2. aste)

Valmennus tarjoaa työkaluja, joiden avulla koulut ja oppilaitokset voivat olla mukana ekologisessa jälleen­rakennuksessa. Valmennus järjestetään kolmatta kertaa. Pilottikoulutukseen osallistuneet rehtorit toivoivat toiminnalle jatkoa ja 90 % suosittelisi sitä kollegoilleen.Valmennusohjelma tarjoaa koulujen ja oppilaitosten johdolle tietoa ja työvälineitä, joiden avulla he kehittävät omista oppilaitoksistaan ekologista jälleenrakennusta ennakoivia ja yhteiskuntaa uudistavia muutosvoimia.

Lue lisää

Piirroshahmot istuttamassa kasvia kaupunkimaisemassa

Tulevaisuus­lukutaidon itseopiskelu­kurssi aineen­opettajille

Tulevaisuuskoulu tarjoaa ensimmäistä kertaa täysin itseopiskeluna toteutettavan, maksuttoman tulevaisuuskasvatuksen verkkokurssin yläkoulun ja lukion aineenopettajille ja opinto-ohjaajille. Itseopiskelukurssin voi suorittaa 30.6.2023 asti.

Blogi

Tulevaisuuskoulu on, mielikuvitusta, uteliaisuutta, rohkeutta, toivoa – tutkimusmatka!

Opettajille ja kasvattajille Tulevaisuuskoulu tarjoaa tukea ja työvälineitä, joiden avulla tulevaisuuden voi ottaa osaksi omaa opetusta ja työtä.

Voit selata Tulevaisuuskoulun uutisia ja blogeja klikkaamalla alla olevaa linkkipainiketta.

tulevaisuuskoulu
Kestävä rahasuhde digitarina

Päättynyt: Lukion ja yläkoulun aineenopettajille: Tutkimusmatka tulevaisuuksiin -koulutus­kokonaisuus

Maksuttomassa koulutuskokonaisuudessa opettajat löytävät yläkoulun ja lukion eri oppiaineisiin, monialaisten oppimiskokonaisuuksien rakentamiseen ja omaan opetukseen sopivia tapoja rohkaista nuoria toimintaan toivomansa tulevaisuuden puolesta. Koulutus tukee uuden LOPSin tavoitteita, laaja-alaisen osaamisen kehittämistä ja monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnittelua ja toteutusta yläkouluissa ja lukioissa. Neljän viikon koulutuskokonaisuus järjestetään verkossa syksyllä 2022. Koulutus koostuu webinaareista, itsenäisestä opiskelusta ja opetuskokeiluista yksilö-, pari- tai ryhmätyönä. Tule mukaan yksin, kollegan tai vaikka tiimin kanssa!

Päättynyt: Opinto-ohjaajille: Työn tulevaisuudet -koulutus­kokonaisuus

Maksuttomassa koulutuskokonaisuudessa opinto-ohjaajat perehtyvät työn tulevaisuuksiin ja kehittävät omaa tulevaisuuslukutaitoaan. Koulutus järjestetään webinaareina ja se alkaa huhtikuussa 2022.

Haluatko tietää lisää Tulevaisuuskoulusta? Ota yhteyttä:

Paula Tyrväinen

Ohjelmapäällikkö

paula.tyrvainen@nuori.fi

040 530 2988

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö