Siirry sisältöön

Tulevaisuuskoulu: ajankohtaista

Tutustu käynnissä olevaan sekä tulevaan toimintaamme tällä sivulla. Sivustolta löydät myös vaihtuvia blogitekstejä sekä kuvauksia päättyneestä toiminnasta.

Koulutuskokonaisuudet

Kohti ekologista jälleen­rakennusta: valmennus­ohjelma rehtoreille ja oppilaitosjohdolle

Valmennusohjelma tarjoaa koulujen ja oppilaitosten johdolle tietoa ja työvälineitä, joiden avulla he kehittävät omista oppilaitoksistaan ekologista jälleenrakennusta ennakoivia ja yhteiskuntaa uudistavia muutosvoimia.

Lue lisää
Televisioruudulla teksti: Mitä jos autot ajaisivat tulevaisuudessa itseään? Tulevaisuuskoulun logo.

Kohti ekologista jälleen­­rakennusta : ilmoittaudu mukaan ekologisen jälleen­­rakennuksen johtamis­valmennukseen

Valmennus tarjoaa työkaluja, joiden avulla koulut ja oppilaitokset voivat olla mukana ekologisessa jälleen­rakennuksessa. Valmennus järjestetään kolmatta kertaa. Pilottikoulutukseen osallistuneet rehtorit toivoivat toiminnalle jatkoa ja 90 % suosittelisi sitä kollegoilleen.Valmennusohjelma tarjoaa koulujen ja oppilaitosten johdolle tietoa ja työvälineitä, joiden avulla he kehittävät omista oppilaitoksistaan ekologista jälleenrakennusta ennakoivia ja yhteiskuntaa uudistavia muutosvoimia.

Avoimet webinaarit:

Blogi

Tulevaisuuskoulu on, mielikuvitusta, uteliaisuutta, rohkeutta, toivoa – tutkimusmatka!

Opettajille ja kasvattajille Tulevaisuuskoulu tarjoaa tukea ja työvälineitä, joiden avulla tulevaisuuden voi ottaa osaksi omaa opetusta ja työtä.

tulevaisuuskoulu

Ekologisesti kestävään tulevaisuuteen ohjaaminen 18.11. klo 8.30-9.30

Ekologiset kriisit haastavat nykyisen yhteiskuntajärjestelmämme. Voidaan sanoa, että olemme siirtyneet maapallolla ihmisen toiminnan muokkaamaan aikaan. Mitä tämä voisi tarkoittaa nuorten elämänsuunnittelun ja sitä kautta ohjauksen kannalta?  

Tässä webinaarissa saat uusia ajatuksia ja oivalluksia seuraaviin kysymyksiin liittyen:  

  • Mitä tarkoittaa ekologinen jälleenrakentaminen ja miten se vaikuttaa kasvatukseen, koulutukseen ja työelämään?  
  • Miten ohjauksessa kannatellaan toivoa ja toimijuutta, kun globaalit haasteet tuntuvat valtavilta ja monimutkaisilta? 
  • Miten ohjausalan ammattilaisina voisimme olla mukana rakentamassa hyvinvoivaa tulevaisuutta – niin ihmisille kuin muullekin luonnolle?

Webinaarin vetäjänä toimii yliopistonopettaja Sara Peltola Jyväskylän yliopistosta. Tulevien ohjausalan ammattilaisten kouluttamisen ohella Sara työstää ohjausalan väitöstutkimustaan ihmisen ja muun luonnon suhteesta. 

Kestävä rahasuhde digitarina

Lukion ja yläkoulun aineenopettajille: Tutkimusmatka tulevaisuuksiin -koulutus­kokonaisuus

Maksuttomassa koulutuskokonaisuudessa opettajat löytävät yläkoulun ja lukion eri oppiaineisiin, monialaisten oppimiskokonaisuuksien rakentamiseen ja omaan opetukseen sopivia tapoja rohkaista nuoria toimintaan toivomansa tulevaisuuden puolesta. Koulutus tukee uuden LOPSin tavoitteita, laaja-alaisen osaamisen kehittämistä ja monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnittelua ja toteutusta yläkouluissa ja lukioissa. Neljän viikon koulutuskokonaisuus järjestetään verkossa syksyllä 2022. Koulutus koostuu webinaareista, itsenäisestä opiskelusta ja opetuskokeiluista yksilö-, pari- tai ryhmätyönä. Tule mukaan yksin, kollegan tai vaikka tiimin kanssa!

Opinto-ohjaajille: Työn tulevaisuudet -koulutus­kokonaisuus

Maksuttomassa koulutuskokonaisuudessa opinto-ohjaajat perehtyvät työn tulevaisuuksiin ja kehittävät omaa tulevaisuuslukutaitoaan. Koulutus järjestetään webinaareina ja se alkaa huhtikuussa 2022.

Haluatko tietää lisää koulutuk­sistamme ja eri materiaaleista? Ota yhteyttä:

Paula Tyrväinen

Ohjelmapäällikkö

paula.tyrvainen@nuori.fi

040 530 2988

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö