Siirry sisältöön
Lahjoita

Tulevaisuusajattelu, pelillisyys ja kestävä tulevaisuus

Aluksi

Roolipelaamisen avulla on mahdollista heittäytyä tuntemattomiin tulevaisuuksiin luovasti ja innostavasti. Pelillistäminen tekee oppimisesta hauskaa niin nuorille kuin ammattilaisille.

Mahdolliset maailmat -menetelmän avulla opiskelijat tutustuvat tulevaisuusajatteluun ja kehittävät yhteisen tarinankerronnan avulla tulevaisuuteen sijoittuvan pelimaailman.

Peli tukee pelaajien ryhmätyötaitoja, mielikuvituksen kehittymistä, kielellisiä taitoja, kykyä empatiaan, yhteistyötaitoja sekä luovan työskentelyn osaamista. Peli on kehitetty etenkin nuorten kanssa työskentelevien työkaluksi, mutta sitä voi hyödyntää hyvin erilaisissa yhteisöissä, joissa tulevaisuusajattelua halutaan laajentaa, haastaa ja kehittää.

Mahdolliset maailmat -pelistriimi

Videon kesto: 02:38

Videolla perehdyt Mahdolliset maailmat –roolipeliin. Roolipeli sijoittuu vuoteen 2052, ja siinä tutustutaan tulevaisuusajatteluun sekä ratkaistaan ja tutkitaan tulevaisuuden ongelmia.

Pelissä pelataan Feeniks-yksikön Tarkastajia. Peli on pelattavissa 2–10 pelaajalla sekä pelinohjaajalla, mutta suositeltu pelaajamäärä on 3–6 pelaajaa ja pelinohjaaja.

Tutustu Mahdolliset maailmat -roolipeliin ja aineistoihin

Katso myös muut Tulevaisuuskoulun oppimateriaalit

Tulevaisuusajattelun ABC

Työn ja työelämän tulevaisuudet

Framtidslabbet

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö