Varkauden teatteri

Varkaudessa ilman koulutus- tai työpaikkaa olevat nuoret osallistuivat teatteritoimintaan. Teatterin ammattilaisten kanssa nuoret saavat eväitä ja rohkeutta toisen ihmisen kohtaamiseen ja huomioon ottamiseen sekä oppivat työskentelemään ryhmässä. Nuoret löytävät itsestään uusia lahjakkuuden muotoja, heräävät luovaan ajatteluun ja saavat vahvistusta itsetunnolleen ja elämäntaidoilleen.

Varkauden teatteritoiminnassa jokainen pääsee kokeilemaan sellaista teatterin osa-aluetta, joka kiinnostaa. Toiminnassa luodaan tekemisen kautta hyvä yhteishenki, eikä ketään pakoteta tekemään mitään sellaista, mitä ei itse halua. Ryhmästä muodostuu osallistujille tärkeä yhteisö, jossa myös oman mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen on mahdollista – ja siitä voi jopa oppia nauttimaan.

Teatteria käsitellään sen kaikissa muodoissa käsikirjoituksesta puvustuksen, lavasteiden, tarpeiston ja tekniikan kautta aina näyttelijäntyöhön asti. Nuoret valmistavat pieniä esityksiä prosessin aikana, ja kokoavat yhdessä tuotetusta materiaalista lopulta varsinaisen lopputuloksen. Osallistujat pääsevät vaikuttamaan valintoihin ja seuraavan askeleen suuntaan kaikissa prosessin vaiheissa.

Varkauden teatterilla hakee yhteistyökumppaneiden kanssa osallistujille mahdollisia jatkopolkuja. Toiminnan kautta karttuneet elämäntaidot auttavat osallistujia siirtymään opintoihin tai työelämään.

Varkaudessa Tenhon toimintaa toteutetaan yhteistyössä Varkauden Nuortenpajan ja Varkauden kaupungin etsivän nuorisotyön kanssa.

Yhteystiedot: tenho@varkaudenteatteri.fi

Siirry Varkauden teatterin verkkosivuille

 

logot-tenho-fi