Kutsu Sosiaalinen sirkus maahanmuuttajatyössä -seminaariin

Sirkuksesta siivet elämään -hankkeessa maahanmuuttajataustaiset nuoret oppivat suomen kieltä ja kulttuuria sosiaalisen sirkuksen avulla. Työtapa auttaa nuoria löytämään omia vahvuuksiaan ja vahvistamaan elämäntaitoja, kuten itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja rohkeutta toimia. Positiivisten osallisuuden kokemusten ja innostumisen myötä nuoret saavat työkaluja, joiden avulla jatkopoluille siirtyminen helpottuu. Toimintaryhmät on tarkoitettu yläkoululaisille sekä VALMA-opiskelijoille.

Seminaarissa jaetaan Sirkuksesta siivet elämään -hankkeessa opittuja asioita ja hyviä käytäntöjä. Työpajassa tutustutaan sosiaalisen sirkuksen menetelmiin toiminnallisesti ja perehdytään ryhmäytymistä, vuorovaikutusta ja elämäntaitoja edistäviin harjoitteisiin sekä pohditaan mitä ja miten leikkimällä voi oppia.

Aika: keskiviikko 6.3.2019 klo 9.15–15
Paikka: Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, Tampere
Tilaisuus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisten nuorten kanssa työskenteleville, työskentelystä kiinnostuneille ja alan opiskelijoille.
Tilaisuus on maksuton.

Ohjelma:
9.15–9.30 Tervetuloa! Aamukahvia ja asettumista
9.30–11.15 Hankkeen esittely | Sofia-Charlotta Kakko, Lasten ja nuorten säätiö
Sosiaalisen sirkuksen aakkoset | Kamilla Nisso, Tytti Vuolle, Sohvi Silius, Sorin Sirkus
11.15–12.15 Lounas (omakustanne)
12.15–13.45 Parhaat käytännöt maahanmuuttajatyössä: sosiaalisen sirkuksen mahdollisuuksia, menetelmiä ja työtapoja | Kamilla Nisso, Tytti Vuolle, Sohvi Silius, Sorin Sirkus
13.45–14 Kahvipaussi
14–15 Sosiaalinen sirkus osaksi omaa toimintaympäristöä: kokemuksia ja keskustelua moniammatillisista yhteistyömuodoista, taiteilijaorganisaation osaamisen hyödyntämisestä sekä palvelu- ja rahoitusmalleista | Sofia-Charlotta Kakko, Lasten ja nuorten säätiö; Tuija Järvinen, Tampereen kaupunki

Ilmoittaudu tästä mukaan Tampereen seminaariin!

Ole nopea, paikkoja on rajoitetusti!

Lisätiedot:
Petra Päivärinne
koulutusvastaava, Suomen Nuorisosirkusliitto
040 1488 042
petra.paivarinne@snsl.fi

P.S. Jos et pääse mukaan Tampereen seminaariin, ei hätää! Kevään kolmas seminaari järjestetään Lappeenrannassa 15.3.2019. Klikkaa ja lue lisää Lappeenrannan seminaarista!