Siirry sisältöön

Pelaa!

ESR-rahoitteisessa Pelaa!-hankkeessa Nuorten Akatemia, SAKU ry ja Lasten ja nuorten säätiö kehittävät hyötypelejä osallistavassa pelikehittämisprosessissa yhdessä ammattiin opiskelevien nuorten kanssa. Hanke toteutetaan vuosina 2020–2022.

Hanke tukee toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien nuorten osallisuutta ja sosiaalista vahvistamista pelipedagogiikan avulla. 

Hankkeen aikana kaikki kolme toteuttajaorganisaatiota käynnistävät ammattiin opiskelevien nuorten kanssa palvelumuotoilu- ja pelikehittämisprosessin, jossa nuoret pääsevät aktiivisina toimijoina kehittämään opetuspelejä. Opetuspelit tulevat valmistuttuaan ammattioppilaitosten ja nuorisoalan järjestöjen käyttöön. Pelit käsittelevät aiheiltaan liikkeen lisäämistä, harrastusten löytämistä sekä nuorten työelämäosallisuutta ja tulevaisuususkoa. 

Opetuspelejä testataan pelikiertueilla, jotka järjestetään hankkeen yhteistyöoppilaitoksissa keväällä 2021. Pelikehittämisprosessin päätyttyä pelejä levitetään opetuskäyttöön kouluttamalla kumppanioppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilökuntaa pelien käyttämiseen heidän omassa työssään. 

Hankkeen aikana kolmannen sektorin toimijoille tuotetaan tietoa ja välineitä siihen, kuinka hyödyntää pelipedagogiikkaa ja pelillistämistä omassa työssään nuorten ja yhteisöjen kanssa. Hankkeen toteuttajaorganisaatiot järjestävät kolmannen sektorin sidosryhmilleen tilaisuuksia, joissa esitellään hankkeen tuloksia ja jaetaan hyviä käytäntöjä pelikehittämisprosessista ja hyötypelien hyödyntämisestä kolmannen sektorin toteuttamassa opetus- ja kasvatustyössä. 

Pelaa!-hanke on Nuorten Akatemian, SAKU ry:n ja Lasten ja nuorten säätiön yhteishanke. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ja sitä koordinoi Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Skenaario: Tuntematon -roolipeli

Lasten ja nuorten säätiön kehittämä Skenaario: Tuntematon -roolipeli julkaistaan keväällä 2022. Haluatko tiedon julkaistusta pelistä suoraan sähköpostiisi? Täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun yhteydessä, kun peli ja ohjaajan opas ovat ladattavissa!

Jätä sähköpostiosoitteesi lomakkeella

Pelaa!

Kesto: 2020–2022

Kohderyhmä: 2. asteen ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret

Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto

Osallistuvien nuorten lukumäärä: 60 nuorta osallistuu pelien suunnitteluun, 400 nuorta osallistuu pelien pelaamiseen 

Toiminta-alue: Pääkaupunkiseutu ja Tampere

Lisätietoja

Asiantuntija

Milla Minerva Mertanen

milla.mertanen@nuori.fi

050 572 8642

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotTietosuojaselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö