Päättynyt toiminta

Tervetuloa arkistoomme! Löydät täältä lisätietoja aiemmasta toiminnastamme:

Kotio >

Kotiossa 256 Hämeenlinnan ja Forssan seudulla asuvaa maahanmuuttajataustaista nuorta osallistui Kulttuuriosuuskunta Uulun ja Vaara-kollektiivin järjestämiin musiikkia, kuvataidetta ja teatteria hyödyntäviin työpajoihin. Nuoret osallistuivat taidetoimintaan, jonka avulla syvennettiin tietoa suomalaisesta kulttuurista ja yhteiskunnasta, vahvistettiin kielitaitoa ja lisättiin työelämävalmiuksia sekä pohdittiin omien juurien merkitystä ja kulttuurista identiteettiä. Vuosina 2017–2019 toteutetun Kotion rahoittivat Euroopan sosiaalirahasto, Hämeenlinnan kaupunki ja Lasten ja nuorten säätiö.

Tenho >

Tenhossa ilman koulutus- tai työpaikkaa olevat nuoret tekivät taidetta kuudella eri paikkakunnalla Suomessa ja saivat elokuvan, sirkuksen ja teatterin työpajoissa työkaluja, joiden avulla opintoihin tai työelämään siirtyminen on helpompaa. Kolmevuotisen Tenhon rahoittivat Euroopan sosiaalirahasto, Lasten ja nuorten säätiö sekä osallistuvat kunnat. Suomessa hallinnoiva viranomainen oli sosiaali- ja terveysministeriö.

Myrsky >

Myrskyn avustustoiminta on tullut päätökseen vuoden 2017 lopussa. Lasten ja nuorten säätiö jatkoi Myrskyn hyvää työtä Glow’ssa.

Glow >

Glow’ssa eri elämäntilanteissa olevat nuoret osallistuivat taidetyöpajoihin, joissa he pääsivät tekemään oman näköisiään projekteja ja vahvistamaan edellytyksiä löytää oma polkunsa.

Suomi100-juhlavuosi >

Suomi100 -juhlavuotena vaalimme Suomen vahvuuksia. Vahvuuksiamme ovat nyt ja tulevaisuudessa aktiiviset ja taitavat Suomen nuoret. Lasten ja nuorten säätiö osallistui juhlavuoden ohjelmatarjontaan tuomalla esiin nuorten potentiaalin.

Unelmien Westbury -valokuvanäyttely >

Valokuvanäyttely koostuu neljän nuoren eteläafrikkalaisen valokuvaajan teoksista. Nuoret asuvat Johannesburgissa Westburyn köyhässä lähiössä, jota leimaavat työttömyys, jengiytyminen, väkivaltarikollisuus ja huumekauppa.

Nuorten meri >

Asiantuntijaryhmä Meren tehtävänä on tuoda nuorten ääntä esiin.

YouthArt-valmisteluhanke >