Siirry sisältöön
Lahjoita

Päättyneet hankkeet

Tältä sivulta löydät tietoa päättyneistä hankkeistamme. Hankkeet on listattu aakkosjärjestyksessä.

HuippuHarkka
HuippuHarkka oli suunnattu ammattiopiston Valma-koulutuksessa opiskeleville nuorille. Tarjosimme myös yrityksille osaamista ja menetelmiä nuorten kohtaamiseen ja ohjaamiseen.

Huuma
Huuma – tulevaisuustaitoja nuorille tanssin keinoin toteutettiin vuosina 2019–2022. Hankkeeseen osallistui 225 koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevaa nuorta. Mukana oli sekä kantasuomalaisia että maahanmuuttajataustaisia, 16–29-vuotiaita nuoria.

Kotio
Kotio – kotoutumispolkuja nuorille taiteen keinoin toteutettiin vuosina 2017–2019. Hankkeeseen osallistui 256 Hämeenlinnan ja Forssan alueella asuvaa, kotoutumispolkunsa alussa olevaa maahanmuuttajataustaista nuorta.

Mahdolliset maailmat

Mahdolliset maailmat -hankkeessa tulevaisuustyöskentely yhdistyi ennennäkemättömällä tavalla roolipelaamisen menetelmiin. Hanketta toteutettiin vuosina 2020–2022, ja sen kohderyhmänä olivat 18–24-vuotiaat toisen asteen koulutuksen keskeyttäneet nuoret.

Myrsky
Myrskyssä tuettiin projektirahoituksella nuorten taideprojekteja Suomessa. Se koostui useammasta pienestä hankkeesta. Myrskyn avustustoiminta päättyi vuonna 2017. 

Naatange art la
Naatange art lassa kehitettiin taidekoulutuksen laatua Senegalissa paikallisten ja kansainvälisten yhteistyökumppanien tuella.

Pelaa!
Nuorten Akatemian, SAKU ry:n ja Lasten ja nuorten säätiön yhteisessä hankkeessa kehitettiin hyötypelejä yhdessä ammattiin opiskelevien nuorten kanssa. Hankkeeseen osallistui 45 nuorta pelien suunnitteluun ja 249 nuorta pelien pelaamiseen.

Kestävä rahasuhde
Kolmivuotisessa kehityshankkeessa toisen asteen opintoihin valmentautuvat nuoret vahvistivat tunnetaitojaan suhteessa omaan talouteensa ja kestävään kuluttamiseen digitarinatyöskentelyn keinoin. Toteutimme 30 työpajaa noin 468 TUVA-opiskelijan kanssa ympäri Suomea. Lisäksi tavoitimme koulutuksissamme 125 opetus- ja nuorisoalan ammattilaista.

Sirkuksesta siivet elämään
Hankkeessa kehitettiin sosiaalisen sirkuksen menetelmiä osana maahanmuuttajatyötä, koulutettiin maahanmuuttajanuorten kanssa toimivia ammattilaisia ja julkaistiin kielenoppimiseen ja kototutumiseen sopivia sosiaalisen sirkuksen harjoitteita. 

Tenho
Tenho-hankkeessa järjestettiin elokuvan, sirkuksen ja teatterin työpajoja. Työpajoissa nuoret tutustuivat itseensä, oppivat toimimaan muiden ihmisten kanssa, asettivat itselleen tavoitteita ja sitoutuivat niiden saavuttamiseen. Tenhossa nuoret saivat työkaluja, joiden avulla opintoihin tai työelämään siirtyminen on helpompaa. 

Toivoa tulevaisuudesta (Tulevaisuuskoulu)
Koulutimme 16–19-vuotiaita nuoria signaalitiedustelijoiksi, jotka osaavat tunnistaa positiivisia signaaleja tulevaisuudesta. Signaalitiedustelijat vetivät aiheeseen liittyviä työpajoja alueensa yläkouluissa.

Tulevaisuuskoulu lukioissa (Tulevaisuuskoulu)
Hanke tarjosi lukion opinto-ohjaajille ja lukiossa opiskeleville nuorille tutkimusmatkan työn tulevaisuuksiin.

Tulevaisuussafari

Kaksivuotinen Tulevaisuussafari – kohti työtä ja koulutusta -hanke toteutettiin vuosina 2021–2022. Hankkeeseen osallistui 63 koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevaa nuorta. Toimintaa järjestettiin Kajaanissa, Kemissä ja Oulussa.

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö