Next

Jokaiselle on oma paikka.

”Mä uskallan tehä itte ja luottaa itteeni ja mä uskallan myös paremmin puhua tuntemattomille ja olla muutenki sosiaalisempi.” – Työharjoittelussa ollut nuori

 

Next

  • Nuorten siirtymien tukeminen opintoihin ja työelämään​
  • Osallisuuden kasvaminen: oma paikka yhteisössä ja yhteiskunnassa

Oman polun löytyminen ei ole kaikille helppoa. Joka vuosi monet nuoret eivät löydä peruskoulun päätyttyä itselleen sopivaa ammattikoulu- tai lukiopaikkaa. Useat keskeyttävät myös toisen asteen opinnot, sillä valittu suunta ei tunnu omalta tai esimerkiksi suomen kieli ei ole vielä riittävällä tasolla.

Nextissä nuoret saavat tukea opintoihin ja työelämään siirtymiseen mm. tuetun työharjoittelun, coachauksen, mentoroinnin ja pienyritystoiminnan kautta. Teemme yhteistyötä yritysten, oppilaitosten ja muiden nuorisoalan toimijoiden kanssa.

Työnantajia kannustamme tarjoamaan nuorille työelämään tutustumismahdollisuuksia, kuten harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja. Yrityksillä on mahdollisuus auttaa nuoria omien taitojen löytämisessä ja työelämätaitojen kartuttamisessa tarjoamalla heille tuettuja työharjoittelupaikkoja ja toimimalla nuorten työelämäkummeina. Ammattikorkeakoulujen kanssa tehtävä yhteistyö rakentuu nuorten coachauksen ympärille.

Next on myös tekemämme kehitysyhteistyön keskiössä. Senegalilaiset nuoret opiskelevat musiikkia, sirkusta, vaatesuunnittelua ja visuaalista taidetta. Tämän lisäksi opintoihin sisältyvät elämäntaidot, kansalaistaidot, yrittäjyys ja taiteen soveltava käyttö. Opettajat saavat täydennyskoulutusta taidemetodien käytöstä opetuksessa, ja nuoret taiteilijat tekevät työharjoittelut kouluissa osana opintojaan.

Tutustu tarkemmin Next-toimintaamme

Alku >
Kehitysyhteistyö: Senegal >
Taidot elämään >

Taidot elämään -toiminnan kumppani Valmet tarjosi harjoittelupaikan sadalle nuorelle. Katso juttu MTV:n uutisissa: Työtön Olli, 25, sai työharjoittelujaksosta motivaatiota opiskeluun – ”Jaksan taas uskoa, että voin päästä mihin haluan”

Lisätietoja toiminnastamme

Tutustu Dream-toimintaan >
Tutustu Glow-toimintaan >
Lue lisää elämäntaidoista >

Kestävä kehitys: Agenda 2030

Lasten ja nuorten säätiö toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Nuorten hyväksi tekemämme työ edistää etenkin näiden neljän Agenda 2030 -tavoitteen toteutumista. Haluamme, että jokainen nuori löytää paikkansa yhteiskunnassa sekä kotimaassa että kehittyvissä maissa.

Työhön nuorten hyvän elämän puolesta tarvitaan meitä kaikkia. TULE MUKAAN TYÖHÖMME JA OLE OSA RATKAISUA.