Siirry sisältöön

Mahdolliset maailmat

Maailman nopeassa muutoksessa oman tulevaisuuden ja työuran hahmottaminen voi olla lähes mahdotonta. Mahdolliset maailmat on tutkimusmatka erilaisiin tulevaisuuksiin, jossa tulevaisuustyöskentely yhdistyy pelilliseen tarinankerrontaan. Mahdollisia maailmoja luomalla ja tuntemattomia tulevaisuuskuvia tutkimalla voi epävarmuus omasta tulevaisuudesta hälventyä.

Mahdolliset maailmat -hankkeessa tulevaisuustyöskentely yhdistyy roolipelaamisen menetelmiin ennen­näkemättömällä tavalla.

Lataa Mahdolliset maailmat -pelinohjaajan käsikirja tästä

Koulunsa keskeyttäneet nuoret kokevat usein osattomuutta ja pelkoa uusista pettymyksistä. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa siihen osallistuvien nuorten tulevaisuususkoa ja työelämäosallisuutta. Tulevaisuudentutkimuksen ja roolipelaamisen menetelmiä yhdistämällä nuoret osallistuvat toimintaan, joka vahvistaa heidän tulevaisuususkoaan ja työelämän kannalta keskeisiä taitoja, kuten luovuutta, kriittistä ajattelua ja kykyä oppia uutta. 

Mahdolliset maailmat toteutetaan vuosina 2020–2022. Sen kohderyhmänä on toisen asteen koulutuksen keskeyttäneet 18–24-vuotiaat nuoret pääkaupunkiseudulla. Vuoteen 2022 mennessä toteutamme roolipelaamista ja tulevaisuustyöskentelyä yhdistäviä työpajoja yhteensä 150 nuorelle. 

Inspiroivissa työpajakokonaisuuksissa nuoret tutkivat pelillisin menetelmin tuntemattomia tulevaisuuksia ja selvittävät, minkälaista työ tulevaisuudessa on. Toiminnan aikana nuoret vierailevat myös yrityksessä, jossa he toimivat tulevaisuuden työn asiantuntijana. Hankkeen aikana kerätyt opit jaetaan sekä nuorten parissa työtä tekeville ammattilaisille että toimintaan osallistuvien yritysten henkilöstölle seminaarien ja webinaarien kautta. 

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee toimintaa vuosina 2020–2022. STEA:n lisäksi toimintaa rahoittavat mukana olevat yhteistyöyritykset Deloitte ja Vantaan Energia. 

Mahdolliset maailmat

Kesto: 2020–2022

Kohderyhmä: 2. asteen koulutuksen keskeyttäneet 18–24-vuotiaat nuoret 

Rahoittaja: STEA, yhteistyöyritykset Deloitte ja Vantaan Energia

Osallistuvien nuorten lukumäärä: vähintään 150

Toiminta-alue: pääkaupunkiseutu

Lisätietoja

Asiantuntija

Oskar Sand­qvist

oskar.sandqvist@nuori.fi

050 346 8725 

Lue lisää hankkeesta

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö