Siirry sisältöön

Mahdolliset maailmat

Maailman nopeassa muutoksessa oman tulevaisuuden ja työuran hahmottaminen voi olla lähes mahdotonta. Mahdolliset maailmat on tutkimusmatka erilaisiin tulevaisuuksiin, jossa tulevaisuustyöskentely yhdistyy pelilliseen tarinankerrontaan. Mahdollisia maailmoja luomalla ja tuntemattomia tulevaisuuskuvia tutkimalla voi epävarmuus omasta tulevaisuudesta hälventyä.

Mahdolliset maailmat -hankkeessa tulevaisuustyöskentely yhdistyy roolipelaamisen menetelmiin ennennäkemättömällä tavalla.

Koulunsa keskeyttäneet nuoret kokevat usein osattomuutta ja pelkoa uusista pettymyksistä. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa siihen osallistuvien nuorten tulevaisuususkoa ja työelämäosallisuutta. Tulevaisuudentutkimuksen ja roolipelaamisen menetelmiä yhdistämällä nuoret osallistuvat toimintaan, joka vahvistaa heidän tulevaisuususkoaan ja työelämän kannalta keskeisiä taitoja, kuten luovuutta, kriittistä ajattelua ja kykyä oppia uutta. 

Mahdolliset maailmat toteutetaan vuosina 2020–2022. Sen kohderyhmänä on toisen asteen koulutuksen keskeyttäneet 18–24-vuotiaat nuoret pääkaupunkiseudulla. Vuoteen 2022 mennessä toteutamme roolipelaamista ja tulevaisuustyöskentelyä yhdistäviä työpajoja yhteensä 150 nuorelle. 

Inspiroivissa työpajakokonaisuuksissa nuoret tutkivat pelillisin menetelmin tuntemattomia tulevaisuuksia ja selvittävät, minkälaista työ tulevaisuudessa on. Toiminnan aikana nuoret vierailevat myös yrityksessä, jossa he toimivat tulevaisuuden työn asiantuntijana. Hankkeen aikana kerätyt opit jaetaan sekä nuorten parissa työtä tekeville ammattilaisille että toimintaan osallistuvien yritysten henkilöstölle seminaarien ja webinaarien kautta. 

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee toimintaa vuosina 2020–2022. STEA:n lisäksi toimintaa rahoittavat mukana olevat yhteistyöyritykset Deloitte ja Vantaan Energia. 

Etsimme yhteistyö­kumppania!

Oletteko yritys, joka joka haluaa olla mukana visioimassa huomisen maailmaa ja on aidosti kiinnostunut siitä, miten tämän päivän nuoret hahmottavat työelämän tulevaisuuden? Etsimme nyt yhteistyökumppania Mahdolliset maailmat -hankkeelle.

Kumppanina tarjoamme yrityksellenne

  • tavan tehdä merkityksellistä vastuullisuustyötä nuorten hyväksi.
  • mahdollisuuden hahmottaa yrityksenne tulevaisuuden toimintaa yhdessä nuorten kanssa.
  • tilaisuuden tarjota työntekijöillenne mahdollisuuden vapaaehtoistyöhön. Koulutamme kaikki toimintaan osallistuvat työntekijät.
  • viestinnällistä yhteistyötä Lasten ja nuorten säätiön kanssa.

Voimme myös yhdessä ideoida jotain aivan uutta!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Oskar Sandqvist, asiantuntija

oskar.sandqvist@nuori.fi / 050 346 8725

Mahdolliset maailmat

Kesto: 2020–2022

Kohderyhmä: 2. asteen koulutuksen keskeyttäneet 18–24-vuotiaat nuoret 

Rahoittaja: STEA, yhteistyöyritykset Deloitte ja Vantaan Energia

Osallistuvien nuorten lukumäärä: vähintään 150

Toiminta-alue: pääkaupunkiseutu

Lisätietoja

Asiantuntija

Oskar Sand­qvist

oskar.sandqvist@nuori.fi

050 346 8725 

Asiantuntija

Milla Minerva Mertanen

milla.mertanen@nuori.fi

050 572 8642

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotTietosuojaselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö