Nuorisoverkosto

Lasten ja nuorten säätiö koordinoi syksyllä 2010 perustetun Kehitysyhteistyön Nuorisoverkoston toimintaa. Verkosto on taho, joka kokoaa yhteen nuorten parissa työskentelevät kehitysyhteistyön toimijat.

Nuorisoverkosto:

  • tuo nuoret esiin omana ryhmänään kehitysyhteistyössä ja -politiikassa
  • lisää kehitysyhteistyön toimijoiden yhteistyötä ja asiantuntijuutta
  • vahvistaa nuorten ääntä kehitysyhteistyössä.

Verkostossa osallistujat voivat jakaa toimintansa hyviä käytäntöjä, ja tehdä yhdessä vaikuttamistyötä. Nuorisoverkosto on muun muassa vaikuttanut Suomen kehityspolitiikan linjauksiin.

Yhdessä nuorten asialla

Nuorisoverkosto on rakentanut vuosina 2014- 2016 Maailma kylässä -festivaaleille Nuorten kylän, jossa festivaalivieraat ovat saaneet pohtia globaaliin oikeudenmukaisuuteen ja vastuuseen liittyviä kysymyksiä erilaisten aktiviteettien kautta, sekä lähettää viestiä päättäjille. Nuorten kylään ovat osallistuneet Plan Suomi Säätiö, Taksvärkki ry, UFF, Väestöliitto, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset, Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry ja Suomen Nuorisoseurat.

Katso festivaaleilla kuvatut videot, jossa nuoret jakavat ajatuksiaan aktiivisesta kansalaisuudesta ja heille tärkeimmistä oikeuksista:

Tutkimus nuorten kehitysyhteistyömielikuvista

Lasten ja nuorten säätiö, Taksvärkki ry, Plan Suomi Säätiö ja Kirkon Ulkomaanapu suunnittelivat ja toteuttivat Suomen ulkoasiainministeriön viestintätuella vuonna 2012 tutkimuksen nuorten kehitysyhteistyömielikuvista. Tutkimusraportti on luettavissa: Nuorten ajatuksia kehitysyhteistyöstä

 

Lisätietoja  antaa Enna Angervuori (etunimi.sukunimi[at]nuori.fi) 0405922078