Siirry sisältöön

Huuma

Suomessa on yli 60 000 työn ja koulutuksen ulkopuolella olevaa nuorta. Huuma-hankkeessa nämä erilaisista taustoista tulevat, kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset nuoret oppivat yhdessä tulevaisuustaitoja. Liike- ja videoilmaisun työpajoissa he tutustuvat paremmin itseensä, saavat onnistumisen kokemuksia ja rohkaistuvat kokeilemaan uusia asioita. Tämä auttaa heitä näkemään tulevaisuudessa erilaisia vaihtoehtoja.

Rohkaisemme eri kulttuuritaustoista tulevia, ilman työ- ja koulupaikkaa olevia nuori osallistumaan, unelmoimaan ja tekemään yhteistyötä liike- ja videoilmaisun avulla.

Ilman työ- ja koulutuspaikkaa olevilla nuorilla on usein suuria haasteita osallistua ja päästä elämässä eteenpäin. Vahvistamme nuorten osallisuutta ja työ- ja toimintakykyä luovien menetelmien, liikkeen ja videon, avulla. Heittäytymisen ja yhdessä tekemisen seurauksena nuorten itsetunto kasvaa, sosiaaliset taidot karttuvat ja käsitys omista mahdollisuuksista laajenee.  

Toiminnassa on mukana sekä kantasuomalaisia että maahanmuuttajataustaisia nuoria. Yhdessä tekeminen vahvistaa kulttuurien välistä ymmärrystä ja vähentää ennakkoluuloja.  

Vuosien 2019–2022 aikana hankkeeseen osallistuu 225 nuorta Vantaalla, Mikkelissä ja Kuopiossa. Se on suunnattu 16–29-vuotiaille. 

Toteutamme toimintaa yhteistyössä kaupunkien järjestämän nuorten työpajatoiminnan, ammattiopistojen Valma-ryhmien ja järjestöjen kanssa. Taidetoiminnan järjestävät Tanssiteatteri Raatikko (Vantaa), Etelä-Savon tanssiopisto (Mikkeli) ja ANTI-Festivaali (Kuopio). 

Moniammatillinen yhteistyö on toiminnassa keskeisessä roolissa. Hankkeen aikana järjestetään myös koulutuksia opettajille ja nuorisoalan ammattilaisille sekä julkaistaan opas hankkeessa kehitetyistä menetelmistä.   

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) vastaa hankkeen kokonaisarvioinnista ja kehittää hankkeessa luovaan toimintaan soveltuvan arviointimenetelmän. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, osallistuvat kunnat ja Urlus-Säätiö. Osatoteuttajina toimivat Tanssiteatteri Raatikko, Etelä-Savon tanssiopisto, ANTI-Festivaali ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk).

Huuma – tulevaisuustaitoja nuorille tanssin keinoin

Kesto: 2019–2022

Kohderyhmä: Koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevat, maahanmuuttajataustaiset ja kantasuomalaiset 16–29-vuotiaat nuoret 

Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto, osallistuvat kunnat, Urlus-Säätiö

Osallistuvien nuorten lukumäärä: 225 

Toiminta-alue: Vantaa, Mikkeli, Kuopio 

Lisätietoja

Projektipäällikkö

Anna Jussilai­nen

anna.jussilainen@nuori.fi

050 320 7273

Asiantuntija

Enna Anger­vuori

enna.angervuori@nuori.fi

040 592 2078

Kerro se videolla: harjoitteita nuoren yhteistyötaitojen tueksi

Tervetuloa matkalle liikeilmaisun ja videokuvauksen maailmaan! Tutustu tällä sivulla osana Huuma-hanketta tehtyyn oppaaseen ja ota sen harjoitteet osaksi nuorten kanssa tehtävää työtäsi.

Tutustu harjoitteisiin

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotTietosuojaselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö