Huuma

Tällä hetkellä Suomessa on yli 60 000 työn ja koulutuksen ulkopuolella olevaa nuorta. Huuma-hankkeessa koulutuksen tai työn ulkopuolella olevat kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset nuoret oppivat yhdessä tulevaisuustaitoja. Liikepajoihin osallistuvat nuoret alkavat katsoa silmiin, rohkaistuvat ilmaisemaan omia ajatuksiaan ja osallistuvat aktiivisesti suunnitteluun. He saavat onnistumisen kokemuksia, mikä rohkaisee heitä luottamaan itseensä ja kykyihinsä ja näkemään tulevaisuudessaan erilaisia vaihtoehtoja.

Liikeilmaisun työpajoissa kannustamme nuoria tekemään yhteistyötä, kuuntelemaan itseänsä ja tunnistamaan tunteitansa, rikkomaan rajojansa ja löytämään rohkeutensa.

Huuma-hankkeessa järjestämme liikeilmaisun työpajoja työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville 16–29-vuotiaille nuorille. Vuosien 2019–2022 aikana hankkeeseen osallistuu 250 nuorta Vantaalla, Mikkelissä ja Kuopiossa. Heittäytymisen ja yhdessä tekemisen seurauksena nuorten itsetunto kasvaa, sosiaaliset taidot karttuvat ja käsitys omista mahdollisuuksista laajenee. Toiminnassa maahanmuuttajataustaiset ja kantasuomalaiset nuoret saavat yhdistäviä kokemuksia, joita voivat jakaa yhdessä. 

Nuoret osallistuvat taidetyöpajoihin noin kolmen kuukauden ajan, kerran tai kaksi viikossa. Toteutamme hanketta yhteistyössä muun muassa kaupunkien järjestämän nuorten työpajatoiminnan, Valma-ryhmien ja järjestöjen kanssa. Taidetoiminta on moniammatillista yhteistyötä yhteistyönä opettajien ja nuoriso-ohjaajien kanssa siten, että heille tarjotaan koulutus liikeilmaisun metodeista ennen työpajajakson alkua ja he osallistuvat tiiviisti toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Juurrutamme hankkeessa kehitettyjä menetelmiä kaupunkien toimintaan yhteistyössä kulttuuri- ja nuorisotoimien kanssa ja jaamme ne yleiseen käyttöön video-menetelmäoppaan muodossa. 

Osatoteuttajina taidetoimintaa tekevät Tanssiteatteri Raatikko, Etelä-Savon tanssiopisto ja ANTI-Festivaali. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja osallistuvat kunnat.  

Huuma

Kesto: 2019–2022

Kohderyhmä: Koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevat, maahanmuuttajataustaiset ja kantasuomalaiset 16–29-vuotiaat nuoret 

Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto, osallistuvat kunnat

Osallistuvien nuorten lukumäärä: 250 

Toiminta-alue: Vantaa, Mikkeli, Kuopio 

Lisätietoja

Anna Jussilainen projektipäällikkö, p. 050 320 7273 
anna.jussilainen(at)nuori.fi  

Enna Angervuori asiantuntija, p. 040 5922078 
enna.angervuori(at)nuori.fi  

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
Tietosuojaseloste

Saavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö