Siirry sisältöön

Dreams

Jokaisen nuoren on uskallettava unelmoida ja koettava voivansa vaikuttaa tulevaisuuteensa omilla teoillaan. Lasten ja nuorten säätiön Dreams-ohjelmassa julkisuudesta tutut henkilöt, dreamsterit, vierailevat yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa kertomassa oman kasvutarinansa. Tarinoiden avulla dreamsterit rohkaisevat nuoria unelmoimaan sekä pohtimaan vahvuuksiaan ja oman polkunsa suuntaa.

Dreams-ohjelma on käynnissä koko koulun lukuvuoden. Se tavoittaa vuosittain tuhansia nuoria eri puolilta Suomea.   

Kouluvierailuja on tehty vuodesta 2003 lähtien ja sitä ovat rahoittaneet vuosien saatossa eri tahot.

Dreams-lähettiläät

Johannes “Hatsolo” Hattunen

Breakdance-tanssija

Johannes ”Hatsolo” Hattunen tiesi jo nuorena haluavansa olla yksi maailman parhaista tanssijoista. Nuorempana hän sai kuulla paljon vähättelyä, naureskelua ja jopa kiusaamista unelmastaan. Energisillä Dreams-luennoillaan Hatsolo kannustaa nuoria uskomaan omaan asenteeseensa. Hän rohkaisee jokaista tekemään elämästä oman näköistä ja toisaalta myös kannustamaan kavereita samaan. 

Krista Kosonen

Näyttelijä

Krista Kosonen kärsi nuorena heikosta itsetunnosta. Hän kasvoi jo lapsena muita pidemmäksi, mikä romutti itsetuntoa entisestään. Nuorille hän painottaa itsensä hyväksymistä sellaisena kuin on ja ettei itsetuntoa kannata rakentaa ulkonäön varaan. On tehtävä asioita, joista nauttii ja joiden kautta voi kokea onnistumisia. Krista korostaa myös lukemisen merkitystä. Runsas lukeminen nuorempana on vaikuttanut siihen, että hänestä tuli myöhemmin näyttelijä. 

Robson Lindberg

Maailman paras aivovammapotilas

Robson Lindberg loukkaantui vakavasti jääkiekko-ottelussa keväällä 2016. Hän oli 30-vuotias. Myöhemmin diagnoosi pysäytti: kahdeksan aivoverenvuotoa ja keskivaikea aivovamma.​ Dreams-luennoillaan Robson luo nuorille uskoa siihen, että kaikki on mahdollista, kun ottaa vastuun omasta asenteestaan ja tekemisestään.

Tommy Lindgren

Muusikko

Tommy Lindgren muistuttaa nuorille, että lahjakkuus johonkin asiaan on vain lähtökohta ja tarvitaan innostusta, joka vie lahjakkuutta eteenpäin. Jokaisella on mahdollisuus olla lahjakas jossain. Hän korostaa Dreams-luennoillaan omien kiinnostuksen kohteiden tunnistamista ja niiden toteuttamista. Myös kavereiden tuki auttaa, sillä yhdessä voi tehdä enemmän kuin yksin.

Laura Peippo

Yrittäjä

Laura Peipon Dreams-luennot ovat täynnä energiaa. Urheilullinen Laura unelmoi nuorempana pikajuoksijan urasta ja opiskeli Rovaniemellä kokiksi. Ala ei kuitenkaan ollut oikea, ja nyt hän tekee työtä urheilun ja liikunnan parissa. Vuonna 2017 hänet valittiin Suomen iloisimmaksi yrittäjäksi. Laura kannustaa nuoria päättämään itse, miksi haluaa tulla. Elämässä kaikki on mahdollista, unelmat ovat toteuttamista varten. 

Christoffer Strandberg

Näyttelijä

Christoffer Strandberg kannustaa nuoria uskaltamaan, hyväksymään itsensä ja luottamaan muihin. Jos uskaltaa, niin on askeleen lähempänä unelmaa. Olennaista on tehdä asioita, jotka tuntuvat itsestä hyvältä. 

Pamela Tola

Näyttelijä

Pamela Tola joutui lapsena lastenkotiin. Hänelle olosuhteet tai menneisyys eivät yksin määritä tulevaisuutta. Näytteleminen oli Pamelan unelma jo nuorena. Hän kokee, että vahva unelma on häntä myös eniten ohjannut eteenpäin. Nuoria hän kannustaa olemaan lannistumatta huonoista kokemuksista. 

Dreams

Kesto: jatkuva

Kohderyhmä: peruskoulun 7.–9. luokkalaiset ja 2. asteella opiskelevat

Rahoittaja: eri rahoittajia 

Osallistuneiden/osallistuvien lukumäärä: tuhansia nuoria vuosittain 

Toiminta-alue: koko Suomi 

Lisätietoja

Wilhelm Hörhammer

Ohjelmapäällikkö

wilhelm.horhammer@nuori.fi

050 373 9229

Meri-Tuuli Lönn

Tuottaja (Dreams-vierailut)

meri-tuuli.lonn@nuori.fi

040 167 7252

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö