Dreams

Jokaisella nuorella on oikeus unelmoida ja seurata inspiraatiotaan.

Monet ihmiskunnan suurimmista saavutuksista ovat saaneet alkunsa unelmasta – unelmasta olla turvassa, menestyä, pitää yhteyttä muiden kanssa tai tehdä jotain, mitä kukaan ei ole tehnyt ennen.

MIKÄ ON DREAMS?

Dreams-ohjelman tavoitteena on vahvistaa nuorten uskoa tulevaan ja kannustaa nuoria ottamaan konkreettisia askeleita kohti unelmiaan. Yhteistyössä koulujen kanssa toteutettava Dreams tavoittaa vuosina 2015-2018 lähes 80 000 yläkoululaista eri puolilta Suomea. Koululaisten lisäksi ohjelma kohdistetaan myös koulujen henkilökuntaan ja oppilaiden vanhempiin, jotka haastetaan mukaan tukemaan nuoria sekä myös tavoittelemaan omia unelmiaan. Dreams-kouluvierailut mahdollistaa Nokia, Urlus-säätiö sekä Evald ja Hilja Nissin säätiö. Ohjelman ruotsinkieliset kouluvierailut rahoittaa Brita Maria Renlunds minne ja Svenska kulturfonden.

Vahvaa Dreams-sanomaa nuorille kouluihin vievät muusikko Pete Parkkonen, näyttelijä Krista Kosonen, näyttelijä Pamela Tola, muusikko Tommy Lindgren, näyttelijä Essi Hellén, yrittäjä Laura Peippo ja tanssija Johannes ”Hatsolo” Hattunen. Ruotsinkielisinä Dreamstereinä toimivat muusikko Jannika B, näyttelijä Christoffer Strandberg ja maailman paras aivovammapotilas Robson Lindberg. Kouluvierailuilla Dreamsterit kertovat oman elämäntarinansa kautta siitä, kuinka jokainen voi löytää omat vahvuutensa ja kaikilla on oikeus unelmiin. Samalla he haastavat nuoria ottamaan konkreettisia askeleita kohti unelmiaan 30 päivän haasteen kautta. Dreams on vahvasti esillä myös sosiaalisessa mediassa nimellä Dreams.fi ja tunnisteella #Dreamsteri.

Jos haluat Dreams-vierailun oppilaitokseesi, ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ.

Dreams-kouluvuosi huipentui lukuvuosina 2015-2018 Unelmafoorumiin. Vuosittain järjestetty nuorisofestivaali Unelmafoorumi toi yhteen lähes 1 000 yläkouluikäistä nuorta ja 100 opettajaa kaikista niistä kouluista, joissa Dreams-kouluvierailu järjestettiin kouluvuoden aikana. Lue lisää: www.unelmafoorumi.fi

Dreamsillä vahvistamme nuorten elämäntaitoja, joiden avulla nuori tähtää kohti onnellista ja tasapainoista aikuisuutta. Inspiroimme kymmeniätuhansia 13-16-vuotiaita nuoria positiiviseen elämänkatsomukseen ja rohkaisemme heitä löytämään omat vahvuutensa, unelmoimaan ja tekemään töitä unelmiensa eteen. Samalla haluamme herättää laajempaa yhteiskunnallista keskustelua nuorison hyvinvoinnista ja heidän tulevaisuudennäkymistään.

Lasten ja nuorten säätiön lähettiläinä ovat aiemmin toimineet Veikka Gustafsson, Samppa Lajunen, Jarkko Nieminen, Heli Kruger, Tiia Piili, Peter Nyman, Lenni-Kalle Taipale, Mikko Leppilampi, Eva Wahlström, Jani Toivola ja Anna Puu.

empower_by_nokia