Siirry sisältöön
Lahjoita

Dreams

Dreams liputtaa unelmoinnin puolesta. Jokaisen nuoren on uskallettava unelmoida ja koettava voivansa vaikuttaa tulevaisuuteensa omilla teoillaan.

Dreams-­ohjelma on käynnissä koko koulun lukuvuoden. Se tavoittaa vuosittain tuhan­sia nuoria eri puolilta Suomea.

Lasten ja nuorten säätiön Dreams-ohjelmassa yleisölle tutut Dreams-lähettiläät vierailevat yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa kertomassa oman kasvutarinansa. Tarinoiden avulla Dreams-lähettiläät rohkaisevat nuoria unelmoimaan sekä pohtimaan vahvuuksiaan ja oman polkunsa suuntaa.

Dreams-kouluvierailuja on tehty vuodesta 2003 lähtien ja vierailut tavoittavat vuosittain tuhansia nuoria eri puolilta Suomea. Nuorten unelmointia ja uskoa tulevaisuuteen tukevat Pohjola Vakuutus ja useat osuuspankit ympäri maan. 

Liputamme unelmoinnin puolesta yhdessä Pohjola Vakuutuksen kanssa.

Lue alla olevasta linkistä Dreams-lähettiläiden Elina Gustafssonin ja Johannes “Hatsolo” Hattusen ajatuksia Dreams-vierailuista sekä yhteistyöstämme Pohjola Vakuutuksen kanssa.

Siirry Pohjola Vakuutuksen sivuille tästä

Haluaisitko Dreams-vierailun omaan kouluusi?

Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä, jos voimme tarjota vierailua alueellenne.

Lisätietoja

Meri-Tuuli Lönn

Tuottaja (Dreams-vierailut)

meri-tuuli.lonn@nuori.fi

040 167 7252

Wilhelm Hörhammer

Ohjelmapäällikkö

wilhelm.horhammer@nuori.fi

050 373 9229

Dreams-lähettiläät

Mohammad Al-Emara

Jalkapalloerotuomari 

Mohammad Al-Emaran elämään on mahtunut paljon uusia alkuja. Saavuttuaan Saudi-Arabian pakolaisleiriltä Suomeen, jalkapallosta muodostui hänelle rakas asia. Mohammad unelmoi suurista stadioneista pelaajana, mutta saavutti ne lopulta erotuomarin roolin myötä. Useasti vuoden erotuomariksi valittu Mohammad rohkaisee nuoria unelmoimaan ja tarttumaan uusiin alkuihin. Unelmat voivat toteutua tavalla, jota ei vielä itsekään tiedä. 

Rosa Coste

Artisti, biisintekijä

Rovaniemeläinen Rosa Coste päätti kuusivuotiaana haluavansa olla laulaja, kun seurasi Idols-laulukilpailun finaalia. Dreams-vierailuillaan Rosa rohkaisee nuoria unelmoimaan ja pohtimaan, millainen ystävä on ja millaisia henkilöitä valitsee ympärilleen. Nuorempana Rosa teki mieluummin turvallisia varmoja valintoja, kunnes uskaltautui lukion jälkeen lähtemään au pairiksi. Sen myötä hän rohkaistui ja ryhtyi toteuttamaan unelmaa muusikon urasta. Ensimmäisen kappaleen julkaisun jälkeen Rosa Coste palkittiin Indie Awardseissa vuoden tulokkaana vuonna 2022. 

Elina Gustafsson

Puhuja, inspiroija ja entinen huippunyrkkeilijä

Elina Gustafsson on energisen rehellinen puhuja, joka kulkee omia polkujaan avoimesti omana itsenään. Porista kotoisin olevan Elinan kouluvuodet kuluivat enimmäkseen pelleilyyn ja häiriköintiin. Hän ei ole halunnut suostua muiden muovaamaan muottiin, minkä hän on myös kääntänyt vahvuudekseen. Elina on luonut päämäärätietoisesti omannäköistä elämää niin huippunyrkkeilijänä kuin inspiroivana puhujana. Hän kannustaa Dreams-vierailulla nuoria luottamaan kykyihinsä ja olemaan omia itsejään. 

Johannes “Hatsolo” Hattunen

Breakdance-tanssija

Johannes ”Hatsolo” Hattunen tiesi jo nuorena haluavansa olla yksi maailman parhaista tanssijoista. Nuorempana hän sai kuulla paljon vähättelyä, naureskelua ja jopa kiusaamista unelmastaan. Energisillä Dreams-luennoillaan Hatsolo kannustaa nuoria uskomaan omaan asenteeseensa. Hän rohkaisee jokaista tekemään elämästä oman näköistä ja toisaalta myös kannustamaan kavereita samaan. 

Tomi Kaukinen

Yrittäjä ja burnout-selviytyjä

Tomi Kaukinen on monen kokenut puhuja ja kouluttaja. Hän puhuu energisesti polustaan metrojen siivoojasta startup-yrittäjäksi ja kertoo avoimen rehellisesti kokemastaan burnoutista ja siitä seuranneesta masennuksestaan. Nuorille Tomi korostaa, että on uskallettava kokeilla eri juttuja ja välillä epäonnistua. Hän viestii siitä, miten vastoinkäymiset voi kääntää onnistumiseksi.    

Krista Kosonen

Näyttelijä

Krista Kosonen kärsi nuorena heikosta itsetunnosta. Hän kasvoi jo lapsena muita pidemmäksi, mikä romutti itsetuntoa entisestään. Nuorille hän painottaa itsensä hyväksymistä sellaisena kuin on ja ettei itsetuntoa kannata rakentaa ulkonäön varaan. On tehtävä asioita, joista nauttii ja joiden kautta voi kokea onnistumisia. Krista korostaa myös lukemisen merkitystä. Runsas lukeminen nuorempana on vaikuttanut siihen, että hänestä tuli myöhemmin näyttelijä. 

Robson Lindberg

Maailman paras aivovammapotilas

Robson Lindberg loukkaantui vakavasti jääkiekko-ottelussa keväällä 2016. Hän oli 30-vuotias. Myöhemmin diagnoosi pysäytti: kahdeksan aivoverenvuotoa ja keskivaikea aivovamma.​ Dreams-luennoillaan Robson luo nuorille uskoa siihen, että kaikki on mahdollista, kun ottaa vastuun omasta asenteestaan ja tekemisestään.

Tommy Lindgren

Muusikko

Tommy Lindgren muistuttaa nuorille, että lahjakkuus johonkin asiaan on vain lähtökohta ja tarvitaan innostusta, joka vie lahjakkuutta eteenpäin. Jokaisella on mahdollisuus olla lahjakas jossain. Hän korostaa Dreams-luennoillaan omien kiinnostuksen kohteiden tunnistamista ja niiden toteuttamista. Myös kavereiden tuki auttaa, sillä yhdessä voi tehdä enemmän kuin yksin.

Hassan Maikal

Laulaja-lauluntekijä 

Hassan Maikal kannustaa nuoria kokeilemaan rohkeasti uutta. Jos jokin asia ei tunnukaan omalta, sen voi aina lopettaa ja kokeilla jotain muuta. Tärkeintä on, että uskaltaa avoimin mielin hakeutua uusien juttujen pariin. On tärkeää uskaltaa epäonnistua, jotta voi onnistua. Hassan puhuu Dreams-vierailullaan myös kahden kulttuurin välissä kasvamisesta, isättömyydestään ja yksinäisyydestä. 

Laura Peippo

Yrittäjä

Laura Peipon Dreams-luennot ovat täynnä energiaa. Urheilullinen Laura unelmoi nuorempana pikajuoksijan urasta ja opiskeli Rovaniemellä kokiksi. Ala ei kuitenkaan ollut oikea, ja nyt hän tekee työtä urheilun ja liikunnan parissa. Vuonna 2017 hänet valittiin Suomen iloisimmaksi yrittäjäksi. Laura kannustaa nuoria päättämään itse, miksi haluaa tulla. Elämässä kaikki on mahdollista, unelmat ovat toteuttamista varten. 

Christoffer Strandberg

Näyttelijä

Christoffer Strandberg kannustaa nuoria uskaltamaan, hyväksymään itsensä ja luottamaan muihin. Jos uskaltaa, niin on askeleen lähempänä unelmaa. Olennaista on tehdä asioita, jotka tuntuvat itsestä hyvältä. 

Pamela Tola

Näyttelijä-ohjaaja

Pamela Tola joutui lapsena lastenkotiin. Hänelle olosuhteet tai menneisyys eivät yksin määritä tulevaisuutta. Näytteleminen oli Pamelan unelma jo nuorena. Hän kokee, että vahva unelma on häntä myös eniten ohjannut eteenpäin. Nuoria hän kannustaa olemaan lannistumatta huonoista kokemuksista. 

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö