Siirry sisältöön

Toiminta

Tarjoamme lapsille ja nuorille tietoa, taitoja ja mahdollisuuksia tehdä tulevaisuutta. Tutustu toimintaamme alta.

Dreams

Lasten ja nuorten säätiön Dreams-ohjelman tavoitteena on vahvistaa nuorten uskoa tulevaan ja kannustaa nuoria ottamaan konkreettisia askeleita kohti unelmiaan. Vierailuilla yläkouluikäiset ja toisella asteella opiskelevat nuoret kuulevat erilaisten innostajien eli dreamstereiden omakohtaisia kasvutarinoita.

Lue lisää
Kuvassa ovat dreamsterit Jannika B, Christoffer Strandberg, Tommy Lindgren, Pete Parkkonen, Krista Kosonen, Essi Hellén.
Tulevaisuuskoulun logo.

Tulevaisuus­koulu

Maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan ja nuoret tulevat kasvamaan tulevaisuuteen, joka on radikaalisti erilainen kuin nykyhetki. Tulevaisuuskoulussa nuoret oppivat taitoja ja tietoja, jotka auttavat kohtaamaan nopeasti muuttuvan ja epävarman tulevaisuuden sekä vaikuttamaan sen muotoutumiseen. Opettajille ja kasvattajille Tulevaisuuskoulu tarjoaa tukea ja työvälineitä, joiden avulla tulevaisuuden voi ottaa osaksi omaa opetusta ja työtä.

Read Hour

Kampanja haastaa koko Suomen lukemaan tunniksi YK:n kansainvälisenä lukutaitopäivänä 8. syyskuuta.

Read Hour -logo.

Hankkeet

Katso, mitä olemme tehneet yritysten kanssa

Yhteistyömme yritysten kanssa pohjautuu nuorten tarpeisiin. Päätavoite on aina vahvistaa nuorten hyvinvointia. Lisäksi kaikki toimintamme kytkeytyy YK:n kestävän kehityksen Agenda2030-tavoitteisiin. Haluamme olla järjestökentän paras yritysvastuukumppani. Meillä on valmiita ratkaisuja yritysten yhteiskuntavastuutyöhön, mutta räätälöimme ketterästi myös uusia avauksia.

Lue yritysyhteistyöstä

Päättyneet hankkeet

HuippuHarkka

HuippuHarkka oli suunnattu ammattiopiston Valma-koulutuksessa opiskeleville nuorille. Tarjosimme myös yrityksille osaamista ja menetelmiä nuorten kohtaamiseen ja ohjaamiseen.

Naatange art la

Naatange art lassa kehitettiin taidekoulutuksen laatua Senegalissa paikallisten ja kansainvälisten yhteistyökumppanien tuella.

Kotio

Kotio – kotoutumispolkuja nuorille taiteen keinoin toteutettiin vuosina 2017–2019. Hankkeeseen osallistui 256 Hämeenlinnan ja Forssan alueella asuvaa, kotoutumispolkunsa alussa olevaa maahanmuuttajataustaista nuorta.

Myrsky

Myrskyssä tuettiin projektirahoituksella nuorten taideprojekteja Suomessa. Se koostui useammasta pienestä hankkeesta. Myrskyn avustustoiminta päättyi vuonna 2017. 

Sirkuksesta siivet elämään

Hankkeessa kehitettiin sosiaalisen sirkuksen menetelmiä osana maahanmuuttajatyötä, koulutettiin maahanmuuttajanuorten kanssa toimivia ammattilaisia ja julkaistiin kielenoppimiseen ja kototutumiseen sopivia sosiaalisen sirkuksen harjoitteita. 

Tenho

Tenho-hankkeessa järjestettiin elokuvan, sirkuksen ja teatterin työpajoja. Työpajoissa nuoret tutustuivat itseensä, oppivat toimimaan muiden ihmisten kanssa, asettivat itselleen tavoitteita ja sitoutuivat niiden saavuttamiseen. Tenhossa nuoret saivat työkaluja, joiden avulla opintoihin tai työelämään siirtyminen on helpompaa. 

Toivoa tulevaisuudesta

Koulutimme 16–19-vuotiaita nuoria signaalitiedustelijoiksi, jotka osaavat tunnistaa positiivisia signaaleja tulevaisuudesta. Signaalitiedustelijat vetivät aiheeseen liittyviä työpajoja alueensa yläkouluissa.

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotTietosuojaselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö