Dreams

Jokaisella nuorella on oikeus unelmoida ja seurata inspiraatiotaan.

Dreamsin vuosi 2016

Vuoden 2016 aikana järjestettiin 113 yläkouluvierailua, joissa kohdattiin yhteensä 23 844 oppilasta ja 1 349 opettajaa. Vahvaa Dreams-sanomaa nuorille kouluihin veivät näyttelijä Krista Kosonen, kansanedustaja/näyttelijä Jani Toivola, näyttelijä Pamela Tola, muusikko Tommy Lindgren ja näyttelijä Essi Hellén. Kouluvierailuilla Dreamsterit kertovat oman elämäntarinansa kautta siitä, kuinka jokainen voi löytää omat vahvuutensa ja kaikilla on oikeus unelmiin. Samalla he haastoivat nuoria ottamaan konkreettisia askeleita kohti unelmiaan 30 päivän haasteen kautta. Haasteen toteuttamista tukemaan nuorille on räätälöity Thirty for Dreams -applikaatio.

Dreamsin ensimmäinen lukuvuosi huipentui 26.5.2016 Unelmafoorumiin, johon saapui 700 yläkouluikäisiä nuorta ja 100 opettajaa niistä kouluista, joissa Dreamsteri oli vieraillut lukuvuoden aikana: Espoosta, Haminasta, Helsingistä, Hämeenlinnasta, Jyväskylästä, Järvenpäästä, Keravalta, Kokemäeltä, Kouvolasta, Lahdesta, Limingalta, Lohjalta, Loimaalta, Nurmijärveltä, Oulusta, Porista, Riihimäeltä, Rovaniemeltä, Salosta, Savukoskelta, Seinäjoelta, Sipoosta, Sodankylästä, Tammelasta, Tampereelta, Turusta, Tuusulasta, Vaasasta, Vantaalta ja Ypäjältä.

Unelmafoorumin teemana oli ”Re-Imagine Your Future” ja se rakentui inspiroivista esiintyjistä ja puhujista sekä yritysten ja toimijoiden järjestämistä innostavista työpajoista, joissa nuoret pääsivät haastamaan itseään ja toisiaan luovin ja toiminnallisin menetelmin sekä ottamaan konkreettisia askeleita kohti unelmiaan. Tapahtuman ydin oli yhdessä tekeminen ja uudenlaisen kohtaamispaikan luominen sekä nuorille että yrityksille ja yhteiskunnallisille toimijoille. Työpajojen teemoja olivat mm. työ, koulu, ystävyys, hyvinvointi ja luovuus.

Lasten ja nuorten säätiön Dreams järjestää Unelmafoorumin yhteistyössä Nokian kanssa. Unelmafoorumin pääyhteistyökumppaneita vuonna 2016 olivat Alma Media, Deloitte, Demi, Fazer, Hartwall, Hewlett Packard Enterprise ja HP Finland. Muita kumppaneita olivat Annantalo, Bass Campus ry, Danceteam International, Eettisen kaupan puolesta ry, Global Dignity Girls & Boys, Konserttikeskus ry, Koulukino ry, Multicoloured Dreams, Pienempikuinkolme ry, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, Sirkus Magenta ry, Suomen Punainen Risti, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, Wahwa ja Walter ry.

Kauppakeskus Forumissa juhlittiin Dreamsin toisen lukuvuoden kick offia 27.10.2016. Toimintakauden teemana on Suomi100-juhlavuoden kunniaksi yhteisöllisyys: ”We are made of Dreams – unelmoidaan yhdessä”. Mukana menossa olivat Benjamin, TBR ja yli sata Suomen yläkoulua kiertäneet Dreamsterit. Tapahtumassa lanseerattiin myös ruotsinkielinen Dreams ja sen uudet Dreamsterit: muusikko Jannika B ja näyttelijä Christoffer Strandberg.

Dreams mediassa

Lupa unelmoida – MTV Huomenta Suomi 26.5.2016
Haastattelussa Nokian yhteiskuntasuhdejohtaja Minna Aila ja yläkouluvierailuja tekevä Dreamsteri Tommy Lindgren.

Uskaltavatko suomalaisnuoret unelmoida – Ylen aamu-tv 27.10.2016
Haastattelussa säätiön toiminnanjohtaja Tuula Colliander, nuori Kitty Norros ja yläkouluvierailuja tekevä Dreamsteri Essi Hellén.

Dreams on ollut vahvasti esillä myös sosiaalisessa mediassa nimellä Dreams.fi ja tunnuksilla #Dreamsteri ja #Unelmafoorumi.

 

Dreams-ohjelman  tavoitteena on vahvistaa nuorten uskoa tulevaan ja kannustaa nuoria ottamaan konkreettisia askeleita kohti unelmiaan. Yhteistyössä koulujen kanssa toteutettava Dreams tavoittaa vuosina 2015-2018 lähes 80 000 yläkoululaista eri puolilta Suomea. Koululaisten lisäksi ohjelma kohdistetaan myös koulujen henkilökuntaan ja oppilaiden vanhempiin, jotka haastetaan mukaan tukemaan nuoria sekä myös tavoittelemaan omia unelmiaan. Dreams-ohjelman mahdollistaa Nokia, ja ruotsinkieliset kouluvierailut rahoittaa säätiö Brita Maria Renlunds Minne.

Palaa vuoden 2016 toimintakatsaukseen >