Kouluille

Dreams

Dreams vie nuorille kannustavaa viestiä: unelmointi on hyvästä – unelmien eteen kannattaa tehdä työtä. Unelmia kohti mennään etsimällä omia vahvuuksia ja innostuksen kohteita. Haastamme nuoria unelmoimaan ja ottamaan konkreettisia askeleita 30 päivän ajan. Dreamsin kohderyhmänä on koko kouluyhteisö: oppilaat, opettajat ja oppilaiden vanhemmat.

Ohjelman ytimessä on dreamstereiden yläkouluvierailut. He ovat tunnettuja suomalaisia ja kertovat vierailuillaan omista elämänkokemuksistaan ja unelmien tärkeydestä sekä pitkäjänteisestä työstä, jota niitä kohti pyrkiminen vaatii. Samalla he haastavat koko kouluyhteisön – sekä itsensä – erilaisiin 30 päivää kestäviin haasteisiin. Haasteet voivat olla pienen pieniä tai tie suurempaan tavoitteeseen. Tärkeintä on itsensä haastaminen ja oman juttunsa etsiminen.

Dreamstereina toimivat näyttelijä Krista Kosonen, näyttelijä Pamela Tola, muusikko Tommy Lindgren, näyttelijä Essi Hellén, muusikko Pete Parkkonen, yrittäjä Laura Peippo ja tanssija Johannes ”Hatsolo” Hattunen. Ruotsinkielisiä kouluvierailuja tekevät muusikko Jannika B ja näyttelijä Christoffer Strandberg. Vuosina 2015-2018 dreamsterit vierailevat 300 yläkoulussa tavoittaen 80 000 nuorta.

Katso Dreamsteri-kiertueen aikataulu. Kalenteriin on koottu tähän mennessä sovitut vierailut, mutta lisää on luvassa. Jos haluat Dreams-vierailun oppilaitokseesi, Ilmoittaudu mukaan tästä.

shutterstock_243084559w

Taidot elämään

Taidot elämään -työpajoissa Valma-luokilla opiskelevat nuoret työskentelevät yhdessä taiteilijaohjaajien kanssa ja tuottavat esimerkiksi sirkusesityksen tai lyhytelokuvan. Yhteisen tekemisen avulla nuoret käsittelevät elämästään nousevia teemoja ja pohtivat tulevaisuuttaan. Samalla he opettelevat löytämään omia vahvuuksiaan ja taitojaan, ja sitä kautta oppivat hahmottamaan myös mahdollisuuksiaan.

Olemme järjestäneet Taidot elämään -työpajoja mm. seuraavissa oppilaitoksissa: Varia, Winnova, Tredu, Luksia, Livia, Stadin Ammattioppilaitos. Yhteistyöverkostoon kuuluvat lisäksi Deloitte, Nuorisotutkimusverkosto, HUMAK, Pirkanmaan elokuvakeskus, Aseman lapset / Friends-toiminta, EHYT ry ja Sirkus Magenta. Taidot elämään -toiminnan rahoittaja on Raha-automaattiyhdistys. Vuosien 2013-2015 aikana olemme tavoittaneet noin 500 nuorta eri puolilla Suomea. Toimintaan on myönnetty jatkorahoitus vuosille 2016-2018.