Skip to content

Read Hour Live 8.9. kl. 10–11

Read Hour Live firar läsning under FN:s Internationella läskunnighetsdag 8.9 kl. 10–11. Det virtuella evenemanget är riktat till högklasserna och lågklassenas sista årskurser. Livesändningen kan följas via Youtube. Ohjelma on kaksikielinen.

Titta Read Hour Live-sändingen här

Vad har rapmusik att göra med läsning? Vad är chatfiction? Vem får Read Hour-priset?

Kom med och fira läsandet och delta i höstens intressantaste Youtube-livesändning med dina elever! Efter sändningen förstår eleverna hur roligt läsning kan vara och var man kan ha nytta av läsning. Barn- och ungdomsstiftelsen ordnar Read Hour Live som del av Read Hour kampanjen .

Vi bjuder speciellt in högklasserna (åk 7–9) att fira med oss, men programmet passar även för elever i årskurserna 5–6.

Som programledare i Read Hour Live har vi dansaren och influencern Leevi Lehtonen samt skådespelaren Christoffer Strandberg. Som musikgäst har vi rapartisten Yeboyah. Skådespelaren Krista Kosonen besöker sändningen och läser högt vinnartexter från skrivtävlingen Maailma 2050.

Som författargäster har vi Max Seeck och Veera Ojola. Dessutom har vi i programmet även innehåll och överraskningar som unga ansvarar för.

Under livesändningen får publiken på distans rösta på vem som ska få Read Hour-priset. Priset delas ut för en gärning som under det gångna året har inspirerat barn och ungdomar till att läsa.

Anmäl din klass att följa med livesändningen. Alla villiga ryms med. Genom att anmäla dig på förhand säkerställer du att du får Youtube-länken till sändningen på förhand.

Så här tittar du på Read Hour Live

  1. Rear Hour Live sänds på Youtube. För att titta på sändningen behöver du en dator som har internetkoppling och som godkänner Youtube. För att visa sändningen för klassen behövs även en videoprojektor.
  2. Du kan följa med sändningen direkt från Youtube. Det finns ingen skild inloggning.
  3. Länken till sändningen skickas till anmälda per epost före evenemanget. Länken publiceras även på adressen www.readhour.fi .
  4. Under sändningen har eleverna möjlighet att rösta på vinnaren för Read Hour-priset. För att rösta behöver eleverna en smarttelefon, surfplatta eller dator.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Link One
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Kontakta oss

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö