Skip to content

Read Hour

Kampanjen utmanar alla att läsa för en timme 8.9. kl. 19.00

Read Hour

Read Hour priset

Read Hour priset erkänner ett verk som har inspirerat barn och ungdomar till att läsa under det gångna året. Bekanta dig med de första kandidaterna nedan och föreslå din egen favorit! Du kan ge ditt förslag fram till den 1.9. Det slutliga urvalet av kandidater som kommer med i röstningen görs av Barn- och ungdomsstiftelsens sakkunniga.

Read Hour prisets mottagare röstas fram av ungdomen. Röstningen ordnas som del av den till skolor riktade, virtuella Read Hour Live tillställningen.

Föreslå en mottagare av priset

Kandidaterna

Lehtikuusen koulun 8D-luokkalaiset vierailivat Alma Median studiolla ja ottivat itsestään ja toisistaan ammattitason valokuvia.

Endast var fjärde ungdom tycker att det är coolt att läsa

Read Hour -kampanjen håller på 1.9.–8.9.2021. Den kulminerar på FN:s läskunnighetsdag den 8.9 kl. 19 med en gemensam lästimme för hela Finland. Read Hour -kampanjen har som målsättning att etablera en ny märkesdag i Finland för att fira läsandet och för att främja särskilt ungdomens tynande läsiver.

Åt skolor 

Läsning innefattar mycket mer än bara traditionella böcker. Vi sammanställde ett inspirerande material, riktat åt lärare, som hjälper er klass förbereda sig inför den gemensamma lästimmen. Materialet innehåller övningar anpassade för lektioner över en sju dagars period, men kan utnyttjas på det sätt som lämpar sig bäst för just er klass. 

Mer information

Kommunikationschef

Enni Sahlman

enni.sahlman@nuori.fi

040 760 2541

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Link One
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Kontakta oss

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö