Skip to content

Read Hour i Sverige

25.08.2021

Dela

Read Hour firas för första gången i Sverige i september 2021. Till exempel kommer Malmö stad och olika medier ta del i firandet. Se alla evenemang i Sverige här under.

Alla klockslag är lokal svensk tid.

Under kampanjtiden 1/9–8/9 syns Read Hour annonser i olika svenska medier. 

Finlandsinstitutet i Stockholm inviger en utställning med barnlitteratur den 8 september. I vernissagen, som sänds online, deltar Sveriges kulturminister. Efter vernissagen firar man vid Finlandsinstitutet Read Hour kl. 19–20 genom högläsning av verken som finns med i utställningen. Läs mer om evenemanget Finlandsinstiutets sida.

Flera författare från Bonnier Carlsen och SelmaStories ordnar live reading den 8 september kl. 19-20 då författare själva läser en bok eller högläser sina verk på sina egna Instagram-konton.

Kulturhuset Funnys Äventyr i Malmö deltar i kampanjen genom att streama sagostunder i sina kanaler i sociala medierna under Read Hour. Malmö stads skolor och förskolor kommer också aktivt vara med och fira Read Hour.

Temaparken Junibacken ordnar den 8.9 läsmaraton och deltar i kampanjen i sociala medier. 

Hur kan du ta del i Read Hour Sverige?

Stanna upp för att läsa under en timme den 8 september klockan 19 på FN:s internationella dag för läskunnighet. Hitta ditt sätt att läsa: är det en bok, en ljudbok, serietidning eller annat magasin. Vi uppmuntrar alla att dela en bild av sig själv och/eller vad man läser på sociala medierna och använda hashtaggen #ReadHour.

Share

Läs mer

Mumin-bolagets verkställande direktör tror att utan språk tappar man kontakten med sina egna känslor

Illustratören Linda Bondestam: ”Bilderböcker är bra sätt att behandla svåra teman”

“En författare behöver inte vara vuxen” tänkte Lea Pennanen och grundade ett förlag för unga

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Link One
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Kontakta oss

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö