Skip to content
Donera

Read Hour i Sverige

25.08.2021

Dela

Read Hour firas för första gången i Sverige i september 2021. Till exempel kommer Malmö stad och olika medier ta del i firandet. Se alla evenemang i Sverige här under.

Alla klockslag är lokal svensk tid.

Under kampanjtiden 1/9–8/9 syns Read Hour annonser i olika svenska medier. 

Finlandsinstitutet i Stockholm inviger en utställning med barnlitteratur den 8 september. I vernissagen, som sänds online, deltar Sveriges kulturminister. Efter vernissagen firar man vid Finlandsinstitutet Read Hour kl. 19–20 genom högläsning av verken som finns med i utställningen. Läs mer om evenemanget Finlandsinstiutets sida.

Flera författare från Bonnier Carlsen och SelmaStories ordnar live reading den 8 september kl. 19-20 då författare själva läser en bok eller högläser sina verk på sina egna Instagram-konton.

Kulturhuset Funnys Äventyr i Malmö deltar i kampanjen genom att streama sagostunder i sina kanaler i sociala medierna under Read Hour. Malmö stads skolor och förskolor kommer också aktivt vara med och fira Read Hour.

Temaparken Junibacken ordnar den 8.9 läsmaraton och deltar i kampanjen i sociala medier. 

Hur kan du ta del i Read Hour Sverige?

Stanna upp för att läsa under en timme den 8 september klockan 19 på FN:s internationella dag för läskunnighet. Hitta ditt sätt att läsa: är det en bok, en ljudbok, serietidning eller annat magasin. Vi uppmuntrar alla att dela en bild av sig själv och/eller vad man läser på sociala medierna och använda hashtaggen #ReadHour.

Share

Läs mer

Framtidslabbets självstudiemodul Framtidstänkandets ABC och stödtillfällen online

Framtidslabbets webbinarium: Ekologiskt framtidstänk i klassrummet

Read Hour inspirerade över 1000 daghem och skolor i Finland till läsning

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skicka
VerksamhetStiftelsenArtiklar
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Kontakta oss
Faktureringsuppgifter (på finska)

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö