Skip to content
Donera

Nu rekryterar vi: producent, Read Hour-kampanjen

12.04.2021

Dela

Vi söker en producent för Read Hour-kampanjen.

Vill du vara med och förstärka ungdomens läskunnighet och framtidstro? Vi söker en begåvad producent med erfarenhet inom kampanjarbete och lysande samarbetsförmaga som arbetar smidigt på både finska och svenska. Producenten ansvarar för Barn- och ungdomsstiftelsens Read Hour-kampanj samt för dess internationalisering.

Read Hour är en läskunnighetskampanj som Barn- och ungdomsstiftelsen startade år 2019 för att etablera en festdag för läskunnigheten, väcka läslust och sporra den samhälleliga diskussionen kring läskunnighet. Den växande kampanjen förverkligas tillsammans med ett brett samarbetsnätverk och ska ta sina första steg mot internationalisering under hösten 2021. Read Hour firas årligen den 8 september på FN:s internationella läskunnighetsdag.

Vi söker ett proffs som kan tänka både stort och pragmatiskt

Som ansvarig producent för Read Hour driver du kampanjen och står för att bygga upp dess diverse partnerskap och samarbete tillsammans med ett brett internationellt samarbetsnätverk. Samarbetsnätverket inbegriper redan ett flertal företag, stiftelser, föreningar och offentliga aktörer i Finland och övriga Norden.

Du uppskattar våra partners och bygger upp samarbetet. Du är ett ambitiöst proffs som tänker stort och kan genomföra sina tankar i praktiken. Du är bra på konceptualisering och att anskaffa finansiering. Du är en modig initiativtagare med en genuin vilja att främja ungdomars välmående.

Detta år tar vi de första stegen mot kampanjens internationalisering tillsammans med kampanjens samarbetspartners. Vi börjar med att mobilisera Norden, där intresset för kampanjen är stort. Av den orsaken är det en enorm förmån om du kan arbeta ohämmat också på svenska. Flytande språkförmågor i engelska är också en betydande merit.  

En chans att bygga något stort

Vi erbjuder dig tillfället att utveckla det starkt växande Read Hour från finskt initiativ till internationell framgångshistoria. Genom kampanjen kommer du åt att påverka ungdomens framtid och göra vår stiftelse till en alltmer effektfull aktör.

När du jobbar med Read Hour får du stöd av Barn- och ungdomsstiftelsens sympatiska, mångsidiga och professionella personal. Utöver Read Hour kommer du åt att medverka också i Barn- och ungdomsstiftelsens övriga verksamhet. Ge därför en bred beskrivning på ditt kunnande i din ansökan, och berätta vad du är speciellt bra på också utanför producentrollen.

Dig väntar en entusiastisk, sakkunnig och kreativ arbetsgemenskap där du får vara dig själv.

Av dig önskar vi oss:

  • Flerårig erfarenhet och belysande exempel på tillställningar och/eller kampanjer du förverkligat samt projekt du drivit
  • Utmärkta förmågor inom kommunikation, växelverkan och förhandling
  • Förmågor inom konceptualisering och försäljning
  • Erfarenhet inom anskaffande av finansiering (företag och stiftelser)
  • Kontaktnätverk på företags- och stiftelsefältet
  • Utmärkta språkfärdigheter i finska och svenska

Anställningen är fastanställning. Arbetet inleds så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Våra arbetsutrymmen befinner sig i Kronohagen i Helsingfors. För tillfället arbetar vi huvudsakligen på distans och förhåller oss positivt till distansarbete också i fortsättningen.

Skicka en friformig ansökan med löneförväntning och CV senast den 23.4. till adressen rekry@nuori.fi . Frågor kan riktas till vår verksamhetsledare Olli Alanen tfon. 050 502 5007.

Vi önskar få ansökningar av människor från olika generationer samt språk-, kultur- och andra minoriteter.

Barn- och ungdomsstiftelsen förstärker ungdomars framtidstro. Vi erbjuder ungdomar kunskap, förmågor och möjligheter att bygga framtiden. Vår verksamhet når årligen tiotusentals ungdomar i olika livssituationer runtom i Finland. Därtill påverkar vi samhälleligt tillsammans med vårt breda samarbetsnätverk. Stiftelsen är politiskt och religiöst obunden.

Share

Läs mer

Read Hour firades hösten 2022 i Finland och utomlands

År 2021 nådde kampanjen Read Hour rekordmånga ungdomar och blev internationell

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skicka
VerksamhetStiftelsenArtiklar
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Kontakta oss
Faktureringsuppgifter (på finska)

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö