Siirry sisältöön

Lukusuositukset

Keräsimme yhteen lukusuosituksia, joista jokainen voi löytää omansa.

Lukukoira Sylvi suosittelee

Vuoden kuopiolaiseksikin valittu Kuopion kaupunginkirjaston oma lukukoira Sylvi innostaa lapsia lukuharrastuksen pariin. Lukukoira on hyvä kuuntelija, joka ei arvostele eikä takerru virheisiin. Koiralle lukeminen on kivaa! Näitä kirjoja lukukoira Sylvi suosittelee Read Houria varten.

Johanna Juvonen (vas), Henriika Tulivirta.

Herttoniemen kirjasto suosittelee

Helsinkiläisen Herttoniemen kirjaston erikoiskirjastovirkailija Henriika Tulivirran ja kirjastonhoitaja Johanna Juvosen suosittelemien kirjojen teemoina ovat esimerkiksi ulkopuolisuus, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, eri kulttuurit ja poliittinen tilanne.

Demi-yhteisö suosittelee

Demi on suomalainen teini-ikäisille suunnattu lehti, joka rohkaisee nuoria vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin. Jokaisessa numerossa on nuorten haastatteluita ja nuorten tekemää sisältöä. Demin yhteisö jakoi lukusuosituksensa Read Houria varten.

Eniten suosituksia saaneet kirjat

Monet eri tahot suosittelivat meille samoja teoksia. Eniten suosituksia keränneiden kirjojen TOP 5 näyttää tältä.

  1. Tytöt, Emma Clinte
  2. Taivaalta tippuvat asiat, Selja Ahava
  3. Normaali-trilogia, Holly Bourne
  4. Lumikki-trilogia, Salla Simuka
  5. Viha, jonka kylvät, Angie Thomas
Ella Airaksinen.

Selkokeskus suosittelee

Selkokirja on hyvä vaihtoehto esimerkiksi tottumattomattomalle lukijalle, kielenoppijalle ja ihmiselle, joilla on lukivaikeus tai kehitysvamma. Selkokirjoja kirjoitetaan suoraan selkokielellä, mutta myös yleiskielisiä kirjoja muokataan selkokielisiksi. Suositukset on antanut suunnittelija ja selkokirjatyöryhmän sihteeri Ella Airaksinen.

Kallion lukion opiskelijat suosittelevat

Kallion lukio on ilmaisutaitoaineisiin painottunut lukio Helsingissä. Suositukset ovat Kallion lukion 16–18-vuotiailta opiskelijoilta.

Saamelais­kirjasto suosittelee

Saamelaiskirjasto sijaitsee Inarin alueella ja on yksi Inarin kunnankirjaston toimipisteistä. Suositukset on antanut saamelaiskirjaston kirjastonhoitaja Anna Roos.

Anna Roos.

Ruskeat Tytöt suosittelee

Ruskeat Tytöt on Suomen ensimmäinen media ruskeilta ihmisiltä ruskeille ihmisille, joka tuottaa monipuolista sisältöä kaikille kulttuurista, taiteesta, kauneudesta, muodista ja yhteiskunnasta kiinnostuneille. Ruskeat Tytöt -yhteisö jakoi omat luku- ja kuuntelusuosituksensa Read Houria varten.

Celia suosittelee

Celia tarjoaa maksutta äänikirjoja kaikille, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Tunnukset palvelun käyttöön saa kirjastosta tai oppilaitoksista.

Lasten ja nuorten säätiö suosittelee

Read Houria vietetään tietysti myös Lasten ja nuorten säätiössä. Näitä säätiön henkilökunta lukee Read Hourina.

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotTietosuojaselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö