Siirry sisältöön

Read Hour

8.9. klo 19.00. Tunti, jolloin koko Suomi lukee.

Read Hour

Read Hour -palkinto

Read Hour -palkinto on tunnustus teosta, joka on innostanut lapsia ja nuoria lukemaan viimeisen vuoden aikana. Katso ensimmäiset ehdokkaat alta ja ehdota mukaan omaa suosikkiasi! Voit ehdottaa omaa suosikkiasi 1.9. saakka. Lopulliset valinnat ehdokkaista tekee Lasten ja nuorten säätiön asiantuntijat.

Read Hour -palkinnon saajan äänestävät nuoret. Nuoret äänestävät voittajan kouluille suunnatun Read Hour Live -virtuaalitapahtuman aikana 8.9.

Ehdota palkinnon saajaa

Ehdokkaat

Read Hour Live

Read Hour Live juhlii lukemista YK:n lukutaitopäivänä 8.9. klo 10–11. Virtuaalitapahtuma on suunnattu yläkouluille ja alakoulujen ylimmille luokille. Livelähetystä voi seurata YouTubesta. Programmet är tvåspråkigt.

Read Hour live 8.9. klo 10–11. Vieraina Yeboyah ja Krista Kosonen. Juontajina Christoffer Strandberg ja Leevi Lehtonen. Mukana myös: MolyBros, nuorten tekemää ohjelmaa, kirjailijat Max Seeck ja Veera Ojola, Read Hour -palkinnon jako.

Oppimateriaali

Lukeminen on paljon muutakin kuin perinteisiä kirjoja. Kokosimme opettajille innostavan materiaalin, jonka avulla valmistautua yhteiseen lukutuntiin. Materiaalissa on oppitunneille sopivia harjoituksia kuudelle päivälle, mutta niitä voi hyödyntää kullekin luokalle sopivalla tavalla.

Luku­suositukset

Kysyimme 1 500 nuorelta, mikä auttaisi heitä lukemaan enemmän. Moni toivoi löytävänsä enemmän kiinnostavaa luettavaa. Vastasimme toiveeseen ja keräsimme lukuvinkkejä, joista jokainen varmasti löytää omansa.

Kysely nuorten lukutottu­muksista

Vain joka neljäs Lasten ja nuorten säätiön kyselyyn vastannut yläkouluikäinen pitää lukemista siistinä. Nuorten ihailemat henkilöt eivät lue paljon. Teimme kyselyn Read Hour -kampanjan valmistelun tueksi ja keräsimme sen tuloksista parhaat palat yhteen.

Tilaa Read Hour -uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon, kun kampanjassa tapahtuu! Kampanjoiden välissä uutiskirje muuntuu kolme kertaa vuodessa ilmestyväksi uutismediaksi, joka tarjoilee kiinnostavimmat uutiset ja ilmiöt lukemisen takaa.

Lue lisää

Artikkelit

Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä puhuu lukemisesta urheiluvertauksin: "Mitä nuorempana aloittaa, sitä paremmaksi tulee"

Onko lukutaito kaikkien oikeus? Koostimme yhteen Twitter-chatista nousseet oivallukset

Lisätietoja kampanjasta

Viestintäpäällikkö

Enni Sahlman

enni.sahlman@nuori.fi

040 760 2541

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotTietosuojaselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö