Sylvia-kodin nuoret estraadilla

  • Taiteenala:  Teatteri
  • Kohderyhmä:  kehitysvammaiset ja ns. tavalliset nuoret yhdessä
  • Alue:  Lahti

 TEATTERIN TEKIJÖITÄ 2

 

– Sylvia-kodin nuoret jälleen estraadilla

 

TEATTERINTEKIJÖITÄ 2  on jatkoa onnistuneelle, syksyllä 2012 Myrsky -hankkeen TEATTERINTEKIJÖITÄ – Sylvia -kodin nuoret estradilla -projektille, jossa 13-25 -vuotiaat kehitysvammaiset ja vertaisnuoret yhdessä ohjaaja Ninni Parviaisen kanssa tekivät teatteria nuorten omista lähtökohdista, unelmista, ajatuksista, peloista ja toiveista käsin.

Työskentelytapoina ovat ryhmälähtöinen tutkiva teatterintekeminen sekä erilaiset näyttelijäntyöhön ja fyysiseen ilmaisuun liittyvät harjoitukset.

 

Kun ensimmäisessä projektissa tavoitteet oli asetettu teatteriharrastukseentutustujille, niin nyt halutaan syventää jo opittuja taitoja, suurentaa ryhmän vastuuta ja kehittää projektista laajennettavissa oleva malli.

Projektin tavoitteeita ovat nuorten itsetuntemuksen ja ilmaisun kehittäminen draaman keinoin ja teatterin tietämyksen ja tekemisen syventäminen. Tärkeää on myös tarjota nuorille yhteisöllisyyden laajentamiskokemuksia ja vastuuttaa nuoret autonomiseen ryhmätyöskentelyyn ja tekemään ryhmänä valintoja ja päätöksiä omassa projektissaan. Ohjaaja sitoutuu projektissa käytettävien työtapojen kehittämiseen ja tallennukseen.

Tänä vuonna Myrsky-ryhmä on tutustunut klassikkoteksteihin ja valinnut esitettäväkseen Shakespearen Romeo ja Julia-näytelmän. Ryhmä on modernisoinut tekstiä raikkaalla otteella ja tehnyt siitä omannäköisen. Esitykset ovat Lahden kaupunginteatterin Aino-näyttämöllä 31.3 ja 1.4. Lisäksi ryhmä esiintyy Timotei-teatterin Lavalla!-festareilla.

 

Projekti tavoittaa toimintavuotensa aikana lokakuu 2013 – kesäkuu 2014 kahdeksan Sylviakodin kehitysvammaista nuorta, neljä lahtelaista ns. vertaisnuorta ja n.300 katsojaa. Projektin ohjaajana toimii Timotei-teatterin toiminnanjohtaja Ninni Parviainen, hänen assistenttinsa, ja tuntipalkkaiset avustajat. Projekti tuo yhteen Teatteriyhdistys Timotei Ry:n, Sylvia-koti yhdistys Ry:n sekä Lahden kaupunginteatterin ammattilaiset. 

big_12e4cf119b.jpg

big_633eff89af.jpg

Kuvat: Mirva Helenius
Kuvat: Mirva Helenius

‹ Takaisin listaukseen