Siirry sisältöön

Opettajille ja ammattilaisille

Tarjoamme opettajille ja muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille maksuttomia koulutuksia ja materiaaleja. Tutustu tarjontaamme tällä sivulla.

Tule mukaan!

Verkkokoulutus: Välineitä talouteen liittyvien tunnetaitojen käsittelyyn nuorten kanssa

6.10. klo 13–16

Raha on tunneasia, ja siksi siitä on tärkeä oppia puhumaan jo nuorena! Koulutuksessa opit, kuinka nuorten rahaan ja kuluttamiseen liittyviä tunnetaitoja voi vahvistaa, perehdyt kestäviin taloustaitoihin ja tutustut Kestävä rahasuhde -hankkeen aikana valmistuneisiin pedagogisiin materiaaleihin. Pääset myös itse kokeilemaan digitarinatyöskentelyä valmistamalla lyhyen videon. Koulutus opii erityisesti TUVA-opettajille ja -ohjaajille.

Ilmoittaudu mukaan

Verkkokoulutus: Kuinka tukea nuorta ajanhallinnassa?

3.11.2022 klo 14–16

Koulutuksen avulla pystyt ohjaamaan nuorta käyttämään aikansa hänelle tärkeisiin asioihin ja saavuttamaan tavoitteita. Koulutuksessa käsitellään ajankäyttöön vaikuttavia taustatekijöitä ja tarjotaan nuorille soveltuvia keinoja oman ajanhallinnan vahvistamiseen.

Valoa tulevaisuuteen – verkkotapahtuma nuorisoalan toimijoille Pohjois-Suomesta

22.11.2022 klo 12–15

Unohda marraskuun pimeys ja tule mukaan kuvittelemaan valoisampia tulevaisuuksia! Verkkotapahtumassa opit, mitä on luova tulevaisuustyöskentely ja miten sitä voi soveltaa nuorten kanssa tehtävässä työssä. Kuulet kokemuksia ja oppeja Tulevaisuussafari-hankkeeseen osallistuneilta nuorilta ja asiantuntijoilta sekä kunta-alan toimijoilta. 

Materiaaleja oppitunneille ja ryhmätoimintaan:

Tutustu Tulevaisuus­koulun tarjontaan

Tulevaisuuskoulu on, mielikuvitusta, uteliaisuutta, rohkeutta, toivoa – tutkimusmatka!

Opettajille ja kasvattajille Tulevaisuuskoulu tarjoaa tukea ja työvälineitä, joiden avulla tulevaisuuden voi ottaa osaksi omaa opetusta ja työtä.

tulevaisuuskoulu

Kerro se videolla -materiaali: itsetuntemuksen ja yhteistyö­taitojen harjoittamiseen

Oppaan tehtävissä nuoria rohkaistaan ilmaisemaan itseään ”sellaisina kuin he ovat” ja tekemään videoita omista näkökulmistaan. Työskentelyn ohessa voidaan keskustella vuorovaikutuksesta, näkyväksi tulemisesta ja siihen liittyvistä tunteista.

Kestävä rahasuhde digitarina

Harjoituksia rahasta puhumiseen ja tunnetaitojen vahvistamiseen

Oppaaseen on koottu toiminnallisia ja luovia harjoituksia ja pelejä, joiden avulla voit nuorten kanssa tutkia omaa rahasuhdetta, harjoitella rahaan liittyviä tunnetaitoja ja vahvistaa valmiuksia rahasta puhumiseen.

Harjoituksia kielen­oppimiseen ja kotoutumi­seen sirkuksen, musiikin ja teatterin keinoin

Oman tulevaisuuden hahmottaminen uudessa kotimaassa voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta etenkin silloin, jos kieli tuntuu vaikealta. Tutustu oppaittemme kielenoppimista tukeviin harjoituksiin. Niiden yhteydessä vahvistuvat myös esimerkiksi itsetuntemus ja rohkeus toimia muiden kanssa.

Lue lisää musiikki- ja teatteriharjoituksista

Etkö löytänyt mieluisaa julkaisua tältä kootulta sivulta? Tutustu myös muihin tekemiimme julkaisuihin, esimerkiksi erilaisiin selvityksiin.

Näyttely­kiertue nuorten tulevaisuuteen liittyvistä ajatuksista

Näyttelykiertue Helsingissä, Vantaalla, Seinäjoella, Mikkelissä ja Kotkassa 5.9.–13.11.2022. Katso tarkemmat ajankohdat ja lähtekää kollegoiden tai nuorten ryhmän kanssa tutustumaan näyttelyn antimiin. Näyttely perustuu toimintaamme osallistuneiden nuorten ajatuksiin tulevaisuudesta, omasta ja yhteisestämme.

Haluatko tietää lisää koulutuk­sistamme ja eri materiaaleista? Ota yhteyttä:

Merja Kokko

kunta- ja oppilaitosyhteistyön päällikkö

merja.kokko@nuori.fi

044 240 3207

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö