Siirry sisältöön
Lahjoita

Opettajille ja ammattilaisille

Tarjoamme opettajille ja muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille maksuttomia koulutuksia ja materiaaleja. Tutustu tarjontaamme tällä sivulla.

Tule mukaan!

Tulevaisuus­­lukutaidon itseopiskelu­­kurssi aineen­opettajille

Tulevaisuuskoulu tarjoaa ensimmäistä kertaa täysin itseopiskeluna toteutettavan, maksuttoman tulevaisuuskasvatuksen verkkokurssin yläkoulun ja lukion aineenopettajille ja opinto-ohjaajille. Itseopiskelukurssin voi suorittaa 30.6.2023 asti.

Lue lisää

Tarjolla tulevaisuuksia – tulevaisuus­­lukutaidon verkko­koulutus opinto-ohjaajille

Peruskoulujen ja toisen asteen opinto-ohjaajille tarkoitettu koulutus kehittää tulevaisuusajattelua ja -lukutaitoa sekä vahvistaa ymmärrystä työelämään vaikuttavista muutosilmiöistä. Tulevaisuuskoulun järjestämä koulutus tarjoaa uusia ammatillisia verkostoja ja työkaluja käsitellä mahdollisia, todennäköisiä ja toivottavia tulevaisuuksia omassa työssä.

Verkko­koulutus: Näin käsittelet tulevaisuutta luovasti nuorten kanssa

Ota koulutuksesta haltuun harjoituksia, joilla voit tukea nuoren suhdetta tulevaisuuteen. Koulutuksessa opit hyödyntämään erilaisia toiminnallisia harjoituksia, joita voit tehdä yhdessä nuorten kanssa. Niiden avulla nuoren on mahdollista tarkastella tulevaisuutta eri näkökulmista sekä oppia samalla enemmän omasta itsestään. Koulutus on suunnattu TUVA-koulutuksen parissa työskenteleville.

Materiaaleja oppitunneille ja ryhmätoimintaan:

Tutki tulevaisuutta pelaamalla

Tulevaisuutta voi tutkia myös pelaamalla. Olemme kehittäneet yhdessä nuorten kanssa kaksi peliä, joissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla tulevaisuudentutkimus ja roolipelaaminen.

Tuntematon tulevaisuus 2052

Mahdolliset maailmat

Pelit sopivat ryhmätyötaitojen ja tulevaisuusajattelun välineeksi. Tuntematon tulevaisuus 2052 vie pelaajat hylätylle Helsingin rautatieasemalle ja siellä majailevan, omituisen yhteisön luo. Mahdolliset maailmat -pelissä pelaajat matkaavat tutkimaan Suomen syrjäseuduille sulkeutuneita yhteisöjä – Kapseleita.

Harjoituksia kielen­oppimiseen ja kotoutumi­seen sirkuksen, musiikin ja teatterin keinoin

Oman tulevaisuuden hahmottaminen uudessa kotimaassa voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta etenkin silloin, jos kieli tuntuu vaikealta. Tutustu oppaittemme kielenoppimista tukeviin harjoituksiin. Niiden yhteydessä vahvistuvat myös esimerkiksi itsetuntemus ja rohkeus toimia muiden kanssa.

Lue lisää musiikki- ja teatteriharjoituksista

Tutustu Tulevai­suuskoulun tarjontaan

Tulevaisuuskoulu on, mielikuvitusta, uteliaisuutta, rohkeutta, toivoa – tutkimusmatka!

Opettajille ja kasvattajille Tulevaisuuskoulu tarjoaa tukea ja työvälineitä, joiden avulla tulevaisuuden voi ottaa osaksi omaa opetusta ja työtä.

Piirroshahmoja istuttamassa kasvia kaupunkimaisemassa

Tulevaisuuskoulun teemat:

  • Tulevaisuusajattelun ABC
  • Työn ja työelämän tulevaisuudet
  • Tulevaisuusajattelu, pelillisyys ja kestävä tulevaisuus
  • Framtidslabbet

Etkö löytänyt mieluisaa julkaisua tältä kootulta sivulta? Tutustu myös muihin tekemiimme julkaisuihin, esimerkiksi erilaisiin selvityksiin.

Miten onnistuimme? Anna palautetta materiaaleista.

Haluamme kehittää erilaisia materiaalejamme entistä paremmiksi. Auttaisitko meitä vastaamalla muutamaan kysymykseen? Kiitos avustasi!

Haluatko tietää lisää koulutuk­sistamme ja eri materiaaleista? Ota yhteyttä:

Merja Kokko

kunta- ja oppilaitosyhteistyön päällikkö

merja.kokko@nuori.fi

044 240 3207

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö