Siirry sisältöön

Nollapäästö­päivä

Nollapäästöpäivää vietetään 21.9. Se on maapallon hengähdyspäivä. Koulu tai oppilaitos, osallistu päivään ja kerää päivän teemaan soveltuva oppimateriaali talteen täältä.

Nollapäästöpäivä on kansainvälinen teemapäivä, jonka tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä, kiinnittää huomiota omien valintojemme aiheuttamiin ilmastovaikutuksiin ja herätellä tekemään kestävämpiä kulutusvalintoja.

Olemme koonneet kouluille ja oppilaitoksille helppokäyttöisen oppimateriaalin, jonka avulla ilmastonmuutosta voi käsitellä päivän aikana.

Lasten ja nuorten säätiö vastaa Nollapäästöpäivän oppilaitosyhteistyöstä ensimmäistä kertaa vuonna 2020. Säätiön lisäksi mukana päivää järjestämässä ovat myös Climate Leadership Coalition, Otaniemen lukio, Alma Media ja Neste.

Katso, mitä nuoret ilmasto­aktivistit tekevät arjessaan ilmaston puolesta

Osana oppimateriaaleja nähdään myös videoita nuorista ilmastoaktivisteista. Nuoret kertovat videoilla, mitä aktivismi on tuonut heidän elämäänsä ja kannustavat pohtimaan, mitä jokainen voi tehdä ympäristön eteen omassa arjessaan.

Ilmastoaktivistit haastavat koulut mukaan Nollapäästö­päivään

Oppimateriaali

Olemme koonneet vinkkejä ja materiaalia Nollapäästöpäivän viettämiseen. Oppimateriaali on suunnattu erityisesti peruskoulun vuosiluokille 7.–9. luokille, mutta se soveltuu myös lukio-opetukseen. Materiaalin parissa voi viettää yhden oppitunnin, kokonaisen teemapäivän tai vaikka useamman viikon työskentelyjakson.

Oppimateriaali koostuu tuntisuunnitelmasta ja valmiista opettajan PowerPoint-esityksestä. Oppimateriaalin voi ladata pdf-muodossa alta.

Lataa oppimateriaali tästä (pdf)

Seuraa suoraa Youtube-lähetystä Otaniemen lukiolta

Koulujen Nollapäästöpäivän tilaisuus järjestetään tänäkin vuonna Otaniemen lukiossa 21.9.2020 klo 10.00–11.15 ja striimataan sieltä oppilaitoksiin ympäri Suomen. Tervetuloa mukaan!

Youtube-striimi on katsottavissa Otaniemen lukion Lukema-tiedekanavalla .

Jaa Nollapäästöpäivän tekosi sosiaalisessa mediassa hashtagilla #nolla­päästöpäivä

Koulut, seuraatteko Otaniemen lukiolla järjestettävää tilaisuutta Youtube-striimin kautta? Tulkaa mukaan ja jakakaa Instagramissa kuva katsomosta tai teemapäivän oppitunnilta!

Lisätietoja oppimateri­aalista:

info@nuori.fi

Psst! Auttaisitko meitä kehittämään oppi­materiaalejamme?

Haluamme tuottaa materiaaleja, jotka ovat aidosti hyödyllisiä. Auttaisitko meitä vastaamalla lyhyeen kyselyyn? Voit vastata kyselyyn anonyymisti alla olevan linkin kautta. Kiitos ajastasi!

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö