Siirry sisältöön
Lahjoita

Kestävä rahasuhde – harjoituksia rahasta puhumiseen ja tunnetaitojen vahvistamiseen

16.09.2022

Jaa

Tervetuloa tutustumaan raha- ja tunnetaitoja vahvistaviin harjoituksiin ja peleihin! Oppaaseen koottujen monipuolisten materiaalien avulla voit yhdessä nuorten kanssa tutkia omaa rahasuhdetta, harjoitella rahaan liittyviä tunnetaitoja ja vahvistaa valmiuksia rahasta puhumiseen.

Raha on tunneasia, ja siksi siitä on tärkeä oppia puhumaan jo nuorena. Julkaisemme osana Kestävä rahasuhde -toimintaa harjoituksia rahasta puhumisen ja tunnetaitojen vahvistamisen tueksi. Materiaalit sopivat erityisen hyvin osaksi TUVA-opetusta, mutta kuka tahansa nuorten kanssa työskentelevä voi hyödyntää materiaaleja työssään.  

Materiaaleihin sisältyy erilaisia pelejä, tunne- ja tietoisuustaitotehtäviä, digitarinatyöskentelykokonaisuus sekä kuuntelu- ja kirjoitusharjoituksia. Toiminnallisten ja luovien harjoitusten äärellä tutustutte nuorten kanssa pehmeisiin taloustaitoihin esimerkiksi pohtimalla, millainen oma rahasuhde on ja mitä on kestävä kuluttaminen.  

“Materiaalit keskittyvät rahaan liittyvien tunteiden ja asenteiden tunnistamiseen ja sitä kautta parempaan rahanhallintaan. Haluamme nostaa tunnetaidot osaksi taloustaitoja ja tukea opettajien kykyä vahvistaa nuorten talouteen liittyviä tunnetaitoja, jotta kaikilla olisi tasa-arvoiset mahdollisuudet rakentaa omaa kestävää tulevaisuuttaan”, kertoo Kestävä rahasuhde -toiminnan projektipäällikkö ja asiantuntija Anna-Liisa Parkkinen.  

Tutustu oppaaseen

Lisätietoja oppaasta

Anna-Liisa Parkkinen

anna-liisa.parkkinen@nuori.fi

050 308 4215

Linda Lopperi

linda.lopperi@nuori.fi

040 145 7447

Jaa

Lue lisää

​Sanoita parempi maailma: harjoituksia kestävän tulevaisuuden käsittelyyn

Harjoituksia tulevaisuustyöskentelyyn: Näin käsittelet tulevaisuutta luovasti nuorten kanssa

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusselosteKeräyslupa

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö