Siirry sisältöön
Lahjoita

Näyttelykiertue: Sanoita parempi maailma 5.9.–13.11.2022

10.08.2022

Jaa

Mitä nuoret ajattelevat tulevaisuudesta? Mihin asioihin he haluavat vaikuttaa? Sanoita parempi maailma -näyttelykiertue tuo esiin nuorten toivomaa tulevaisuutta nuorten itsensä kirjoittamien tekstien avulla. Tervetuloa oivaltamaan, yllättymään ja vaikuttumaan nuorten ajatuksista! Tältä sivulta löydät näyttelyn paikkakunnat ja ajankohdat.

Sanoita parempi maailma -työpajoissa eri-ikäiset nuoret Suomesta, Etelä-Afrikasta ja Senegalista ovat kirjoittaneet rap-lyriikoita ja muita tekstejä omasta ja maailman tulevaisuudesta. Nyt nuorten teksteikstä on koottu näyttelykiertue, joka on yleisön nähtävissä eri paikkakunnilla syksyn 2022 ajan. Kirjoituksillaan nuoret haastavat kaikki, erityisesti aikuiset, toimimaan paremman tulevaisuuden puolesta.  

Kaikki näyttelyt ovat maksuttomia.

Työpajojen aikana nuoret ovat tehneet lyriikoistaan myös musiikkivideoita. Voit tutustua niihin YouTubessa .

Näyttelyn ajankohdat ja paikkakunnat: 

5.–11.9.2022 Helsingin keskustakirjasto Oodin aulassa ja nuorisotilassa
Mukana kaikille avoin työpaja rap-artisti Rauhatädin (Hanna Yli-Tepsa) ja lavarunoilija Juho Kuusen johdolla torstaina 8.9. klo 18–19. Työpajassa voi kokeilla hauskalla ja rennolla tavalla omien sanoitusten tekemistä ja räppäämistä.

8.9.2022 Helsingin kaupungintalon aulassa

13.9.–2.10.2022 Kalevan Navetta (Kammio-tilassa), Seinäjoki  

24.9.2022 klo 11.00–15.00 Muu-Maun syystapahtuma, Seinäjoki
Mukana kaikille avoin työpaja rap-artisti Rauhatädin (Hanna Yli-Tepsa) johdolla. Työpajassa voi kokeilla hauskalla ja rennolla tavalla omien sanoitusten tekemistä ja räppäämistä.

19.9.–7.10.2022 Tikkurilan kirjasto, Vantaa 

3.10.–23.10.2022 Mikkelin pääkirjasto  

3.10.–23.10.2022 Kauppakeskus Stella, Mikkeli 

3.10.–27.10.2022 Seinäjoen kaupunginkirjasto 

27.10. klo 10.30–11.00 Esplanadi-lava, Helsingin kirjamessut
Tule kuulemaan, mitä suomalaiset, eteläafrikkalaiset ja senegalilaiset nuoret haluavat sanoa tulevaisuudesta. Nuoret ovat kirjoittaneet rap-lyriikoita köyhyydestä, eriarvoisuudesta, sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja ilmastonmuutoksesta. Yleisö pääsee myös osaksi rap-esitystä, kun nuoret ja rap-artisti Rauhatäti sanoittavat rap-lyriikoita vuorovaikutuksessa yleisön kanssa!

31.10.–13.11.2022 Kotkan pääkirjasto  

31.10.–13.11.2022 Karhuvuoren nuorisotila & kirjasto, Kotka 

Näyttelykiertue on osa Lasten ja nuorten säätiön Sanoita parempi maailma -toimintaa. Kiertue koostuu Helsingissä, Kotkassa, Mikkelissä, Seinäjoella, Turussa, Vantaalla, Dakarissa (Senegal) ja Johannesburgissa (Etelä-Afrikka) toimintaan osallistuneiden nuorten kirjoituksista. Toimintaa on järjestetty muun muassa yläkouluissa, toisen asteen valmentavissa Valma- ja Telma-koulutuksissa, lastensuojeluyksiköissä ja nuorisotaloissa.

Työpajat on järjestetty yhdessä sanataiteen ammattilaisten kanssa. Mukana työpajoja ohjaamassa ovat olleet rap-artisti Kalle Niskanen, (lava)runoilija ja sanataideohjaaja Juho Kuusi, rap-artisti ja yhteisöpedagogi Aleksi Salmela, sanataideohjaaja ja lastenkirjailija Veera Vähämaa sekä sanataideohjaaja ja rap-artisti Hanna Yli-Tepsa. Työpajaohjaajat tukivat nuoria kirjoitusprosessin aikana.

Lisätietoja:

Mari-Anne Arpiainen.

Mari-Anne Arpiainen

Asiantuntija

mari-anne.arpiainen@nuori.fi

044 777 2604

Jaa

Lue lisää

Ohjaajakoulutus antoi mahdollisuuden tutustua koulun arkeen ja työkaluja erilaisten nuorten kohtaamiseen

Habibi Hashmatullahin elämä jatkui valmentavista opinnoista lempiammattiin

Webinaari: Koulujen ja oppilaitosten johtaminen ekologisen jälleenrakennuksen maailmassa

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö