Siirry sisältöön
Lahjoita

Työelämään tutustumisesta on aitoa hyötyä myös yrityksille - mitä Monster oppi TET-jakson aikana

22.06.2022

Jaa

Pienellä panostuksella sekä yritykset että nuoret voivat saada TET-jaksosta paljon totuttua enemmän irti, kirjoittaa Monster.fi:ssä Content Managerina työskentelevä Roy Kokkonen.

Toukokuussa otimme ensiaskeleet yhteistyölle Lasten ja nuorten säätiön kanssa, kun saimme Monsterille ja Alma Medialle neljä innokasta tettiläistä: Annan, Sofian, Ellan ja Oliverin. Yhteistyön tarkoituksena on tehdä TET-jaksoista entistä mielekkäämpiä yrityksille ja nuorille sekä kehittää palvelu, joka lisää TET-paikkojen määrää. 

Työelämään tutustumisella on valtava vaikutus nuoriin. Useimmille yläkouluikäisille se on ensikosketus aikuisten maailmaan. Suurimmalla osalla sen ikäisistä ei ole kokemusta vielä edes kesätöistä. 

Paljon kertoo se, että nuorten mukaan toimistotyöt eivät vaikuttaneet lainkaan kiinnostavilta ennen TET-jaksoa. Ennakkoluulot kuitenkin murtuivat, kun he pääsivät mukaan viikkopalaveriimme. 

“Ihmiset istuvat sohvalla ja vitsailevat ja tuolla nurkassa on pleikkari”, Sofia naurahti palaverin jälkeen.

Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Kuinka siis luoda TET-jaksosta paras mahdollinen? 

Monipuolinen ja tapahtumarikas viikko

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Pätee myös TETin kohdalla. Lasten ja nuorten säätiön avulla viikko-ohjelmasta saatiin mielenkiintoinen ja runsas. 

Viikon aikana nuoret pääsivät tutustumaan Alma Mediaan, Iltalehden ja talousmedioiden toimituksiin sekä Monsterin arkeen. Lisäksi he osallistuivat Deloittella pidettyyn palvelumuotoilun työpajaan ja toteuttivat projektityön, jossa he pääsivät pohtimaan, miltä työelämä näyttää vuonna 2052. 

Kerroimme nuorille myös töiden hakemisesta, pehmeistä taidoista ja oman osaamisen sanoittamisesta. 

Yksi viikon opeista oli, että tettiläisiä kannattaa ehdottomasti ottaa useampi kerralla. Uuteen paikkaan on helpompi mennä, kun ei ole yksin, ja porukassa on muutenkin mukavampi tehdä töitä.  

Hyötyä myös työnantajalle

TET-jaksosta oli aitoa hyötyä Monsterille.  

Saimme porukkaan mukaan neljä nuorimman kohderyhmämme edustajaa, jotka osasivat antaa arvokasta palautetta sivustostamme ja sometekemisestämme. Ajatukset auttavat kehittämään palveluamme entistä paremmaksi. 

Nuoret kannattaa ottaa rohkeasti mukaan oikeisiin työtilanteisiin. Ne olivat palautteen mukaan viikon parasta antia. Hyvää ruokaa unohtamatta. 

Pienellä panostuksella ja luovuudella mikä tahansa yritys voi saada aikaiseksi mielekkään TET-jakson, josta on iloa molemmille osapuolille. Paras palkinto meille oli nuorten hyvä mieli ja positiivinen palaute viikosta.

Jaa

Lue lisää

Webinaari: Koulujen ja oppilaitosten rooli ekologisessa jälleenrakennuksessa

Dreams-vierailu lisää merkityksellisiä kohtaamisia koulun arjessa

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö