Siirry sisältöön

Kesätyö 15–17-vuotiaille: Videotuottaja Read Hour -kampanjaan (2 paikkaa)

15.03.2022

Jaa

Kesätyö kestää kaksi viikkoa ja siitä maksetaan 500 euroa. Työ ajoittuu kesäkuulle. Lue lisää alta!

Read Hour on Lasten ja nuorten säätiön kampanja, joka innostaa lapsia ja nuoria lukemaan ja kannustaa juhlimaan lukemista YK:n lukutaitopäivänä.

Etsimme nyt kesätöihin kahta 15–17-vuotiasta videotuottajaa. He suunnittelevat, käsikirjoittavat ja kuvaavat yhdessä muutaman lyhyen videoinsertin (inserttien yhteiskesto on noin 10–15 min). Kesätyö ajoittuu kesäkuulle yhteensä kahdelle viikolle ja tarkasta ajankohdasta on mahdollista sopia.

Videot kuvataan Helsingin keskustakirjasto Oodissa “kirjastoseikkailu-hengessä” ja tavoitteena on esitellä kirjastoa ja sen monia mahdollisuuksia sekä innostaa lapsia ja nuoria lukemaan. Videotuottajien toivotaan esiintyvän itse videolla. Lasten ja nuorten säätiön henkilökunta auttaa ja ohjaa videoiden suunnittelussa ja tekemisessä.

Videot näytetään 8.9.2022 valtakunnallisessa Read Hour Live -lähetyksessä. Vuonna 2021 kyseisellä Youtube-lähetyksellä oli 35 000 yläkouluikäistä katsojaa. Halutessaan ja erikseen sovittaessa valitut nuoret voivat osallistua juontajina myös Read Hour Live -tapahtumaan paikan päällä syyskuussa.

Hae mukaan vaikka yhdessä ystävän kanssa! Mainitkaa siinä tapauksessa molemmat hakemuksissa toisenne, ja että haette yhdessä. Voit lähettää myös videohakemuksen tai yhteisen hakemuksen.

Mitä odotamme sinulta?

Eduksi katsotaan kiinnostus ja osaaminen videoiden suunnittelusta ja kuvaamisesta, aiempi kokemus videoiden tekemisestä (esim. omaan sosiaaliseen mediaan), esiintymiskokemus, rohkeus ja mielikuvitus.

Valittujen henkilöiden tulee osata käyttää kuvaukseen tarvittavaa kalustoa (laadukkaalla kameralla varustettu älypuhelin tai videokamera, molemmissa tapauksissa myös ulkoinen mikrofoni).

Monipuolinen kielitaito on kiva lisä. Eduksi katsotaan myös ystävysten hakemukset, eli se, että kaksi tuttua hakevat videotuottajiksi yhdessä.

Pystyt suorittamaan kesätyön paikan päällä Helsingin Kruununhaassa sijaitsevassa toimistossamme ja kuvauspäivät keskustakirjasto Oodissa. Huomioimme vallitsevat koronarajoitukset ja -suositukset, ja muokkaamme työtä tarvittaessa etätoteutukseen sopivaksi.

Sinun tulee täyttää 15 vuotta vuonna 2022 etkä saa olla yli 18-vuotias kesätöissä ollessasi.

Miten haen?

Lähetä vapaamuotoinen teksti- tai videohakemuksesi sähköpostilla osoitteeseen rekry@nuori.fi. Kerro hakemuksessa erityisesti aiemmasta kokemuksestasi videoiden tekemisessä. Millaisia videoita olet tehnyt vaikkapa someen? Voit myös kertoa, jos sinulla on jo alustavia ideoita siitä, millaisen videon haluaisit Read Hour -kampanjaan toteuttaa.

Kerro myös koko nimesi, ikäsi ja missä asut. Kerro myös, mitkä kaksi viikkoa kesäkuussa sinulle sopisivat parhaiten kesätyön ajankohdaksi.

Jos haet työtä yhdessä ystäväsi kanssa, muista mainita myös ystäväsi nimi tai tehkää yhteinen hakemus.

Lähetä hakemus viimeistään 17.4.!

Järjestämme haastattelut aikavälillä 18.4.–29.4.

Kesätyö on OP:n piikkiin

OP Helsinki tarjoaa vuonna 2022 tukea yhteensä 300 nuoren työllistämiseksi. Read Hour -videotuottajien kesätyön palkka rahoitetaan OP:n Kesätyö OP:n piikkiin -ohjelmasta. Voit lukea ohjelmasta lisää ja selata muita avoimia kesätyöpaikkoja OP:n sivuilta .

Heräsikö kysymyksiä? Kysy Heidiltä!

Heidi Enbacka

Read Hourin ohjelmapäällikkö

heidi.enbacka@nuori.fi

040 131 9185

Jaa

Lue lisää

Rekry: Dreams-ohjelman projektipäällikkö ja tuottaja. Haku päättyy 5.6.2022.

Nuoret kehittävät TET-palvelua yhteistyössä yritysten ja oppilaitosten kanssa

Vieraskynä: Miten puhua rahasta nuoren kanssa?

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö