Siirry sisältöön
Lahjoita

Read Hour Ruotsissa

24.08.2021

Jaa

Read Houria juhlitaan ensimmäistä kertaa Ruotsissa syyskuussa 2021. Mukana lukemista juhlistamassa on muun muassa on kirjailijoita, Malmön kaupunki ja media. Katso kaikki Ruotsin tapahtumat alta.

Kellonajat ovat Ruotsin paikallista aikaa.

Read Hour -kampanjan mainoksia näkyy mediassa 1.–8.9.

Finlandsinstitutet eli Suomen Tukholman-instituutti avaa suomalaisen lastenkirjallisuuden näyttelyn Read Hour -päivänä 8.9. Avajaisissa on vieraana Ruotsin kulttuuriministeri ja avajaiset striimataan. Avajaisten jälkeen instituutissa vietetään Read Houria klo 19–20, jolloin näyttelyssä esillä olevia teoksia luetaan ääneen. Tilaisuus striimataan. Lue lisää tapahtumasta Finlandsinstitutetin sivuilta

Kustantamo Bonnier Carlsen järjestää yhdessä SelmaStoriesin ja kirjailijoiden kanssa tempauksen 8.9. klo 19, jolloin kirjailijat lukevat ääneen teoksiaan omilla Instagram-tileillään.

Kulttuuritalo Funnys Äventyr Malmössä osallistuu kampanjaan sosiaalisen median kanavissaan lähettämällä satutunteja. Malmön kaupungin koulut ja päiväkodit ovat myös aktiivisesti mukana juhlimassa Read Houria. Funnys Äventyrin löydät esimerkiksi Facebookista klikkaamalla tästä.

Lastenkirjallisuuden teemapuisto ja satutalo Junibacken järjestää 8.9. lukumaratonin ja osallistuu kampanjaan sosiaalisen median kanavissaan. Junibackenin löydät esimerkiksi Facebookista klikkaamalla tästä .

Read Hour -kampanjaa esitellään myöhemmin syksyllä Göteborgin kirjamessuilla yhteistyössä Ruotsin Läsrörelsenin kanssa.

Miten sinä voit osallistua?

Pysähdy lukemaan tunniksi YK:n lukutaitopäivänä 8.9. klo 19.00. Löydä oma tapasi lukea, oli se sitten kirja, äänikirja, sarjakuva tai lehti. Jaa parhaat lukuvinkkisi ja innosta muita mukaan sosiaalisessa mediassa hashtagilla #ReadHour.

Jaa

Lue lisää

Webinaari: Koulujen ja oppilaitosten rooli ekologisessa jälleenrakennuksessa

Dreams-vierailu lisää merkityksellisiä kohtaamisia koulun arjessa

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö