Siirry sisältöön

Toukokuussa tapahtuu: Laita kalenteriisi ilmaiset webinaarimme ja muut tapahtumat

26.04.2021

Jaa

Toukokuu on tapahtumien kuukausi. Kiinnostaako esimerkiksi kestävä rahasuhde, pelinkehitys, tulevaisuusajattelu tai ekologinen jälleenrakennus? Laita nämä webinaarit ja tapahtumat kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan.

Webinaari 20.5. klo 14–15: Talous ja tunteet – puhujana psykologi Maarit Lassander

Virittäydy pohtimaan rahasuhdettasi keväisessä webinaarissa! Tämä webinaari on virkistävä ja sivistävä hetki kevään kiireiden keskelle: voit rentoutua kuuntelemaan upeaa luennoitsijaa, osallistua keskusteluun tai olla osallistumatta!

Talous ja tunteet -webinaari järjestetään osana Lasten ja nuorten säätiön Kestävä rahasuhde –toimintaa. Webinaari on suunnattu ensisijaisesti toisen asteen opettajille.

Tunnin aikana saat eväitä rahasuhteen käsittelemiseen opetus- ja ohjaustyössä nuorten kanssa.

Webinaarista saat vastauksia ainakin seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten tunteet liittyvät kuluttamiseen?
  • Mitkä tekijät vaikuttavat rahasuhteen muodostumiseen?
  • Kuinka puhua nuorten kanssa rahasta ja kuluttamisesta?
  • Kuinka auttaa nuoria tunnistamaan omia rahaan liittyviä tunteita ja käyttäytymismalleja?

”Webinaarissa tulen käymään läpi rahasuhteen syntyä, ja siihen vaikuttavia tekijöitä, tunteiden kanssa työskentelyä, harjoituksia ja ehdotuksia siihen, miten keskusteluissa voi nostaa esille näitä asioita. Tunteet eivät ole vain meille tapahtuvia asioita, vaan aktiivisen toimintamme tulosta, joten meillä on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä tunnemme ja miten suhtaudumme tunteisiin. Teen tässä webinaarissa myös tietoisuustaitoharjoituksen, jota on mahdollista helposti hyödyntää myös nuorten kanssa, ja toki myös omassa elämässä.”

– Maarit Lassander

Ilmoittaudu mukaan sunnuntaihin 16.5.2021 mennessä alla olevasta linkistä. Saat sähköpostiisi muistutusviestin ja webinaarin osallistumislinkin tapahtumaviikolla. Ilmoittautuneet saavat linkin webinaaritallenteeseen, joka on katsottavissa kahden viikon ajan.

Lue lisää Kestävä rahasuhde -hankkeesta tästä.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin

Teams-seminaari 21.5. klo 10–14.30: Pelit kentällä

Nuorten Akatemian, Lasten ja nuorten säätiön ja SAKU ry:n yhteinen Pelaa!-hanke kutsuu järjestötoimijat vuoden 2021 toiseen Pelit kentällä -seminaariin 21.5. oppimaan pelillistämisestä ja pelikehittämisestä Pelaa!-hankkeen peliprojektien oppien kautta.

Pelaa!-hankkeen peliprojekteissa yhteiskehitetään pedagogisia pelejä ja hyötypelejä yhdessä ammattiin opiskelevien nuorten kanssa. Tahdomme koota yhteen Pelaa!-hankkeen toiminnoissa havaitut hyvät käytännöt ja toimivat työkalut, jotka auttavat kolmannen sektorin toimijoita kehittämään itse hyötypelejä ja hyödyntämään pelipedagogiikkaa ja pelillistämistä omassa työssään.

Toisen Pelit kentällä -seminaarimme tavoitteena on tarjota osallistujille tietoa pelillistämisen ja pelikehittämisen perusasioista sekä käytännön työkaluja ja vinkkejä ensimmäisten peliprojektien toteuttamiseen. Osallistujilla ei tarvitse olla aiheesta aiempaa kokemusta, mutta tilaisuus voi tarjota jotakin uutta myös kokeneemmille. Tämän tilaisuuden jatkona sekä jo joitakin peliprojekteja toteuttaneille järjestämme loppuvuodesta 2021 seuraavan Pelit kentällä -seminaarin, jossa käsittelemme pelikehittämistä ja pelipedagogiikkaa syvemmin.

Seminaarit pidetään Teams-alustalla. Ilmoittautuminen seminaariin on auki 14.5. asti. Ilmoittautuneille lähetämme jälkeenpäin tallenteen seminaarin puheenvuoro-osuuksista. Tilaisuudessa on useita toiminnallisia osioita, joissa osallistujat työskentelevät pienryhmissä.

Webinaari 24.5. klo 9–9.30: Tulevaisuusajattelun perusteet oppilaitoksille

Kestävän tulevaisuuden rakentaminen on jo pitkään ollut yksi opetusta läpileikkaavista laaja-alaisista tavoitteista. Tulevaisuusajattelulla ja ennakoinnilla on entistä vahvempi asema lukioiden uudessa syksyllä 2021 voimaan astuvassa opetussuunnitelmassa. Mitä tulevaisuusajattelu ja ennakointi oikeastaan tarkoittavat? Miten ne voi ottaa osaksi koulun toimintakulttuuria, opettajan työtä ja opetusta? 

Maksuton webinaari perehdyttää osallistujat tulevaisuusajattelun ja ennakoinnin perusteisiin sekä keskeisiin käsitteisiin megatrendeistä skenaarioihin. Webinaari tarjoaa myös ideoita ja vinkkejä siihen, miten tulevaisuusnäkökulman voi integroida osaksi opetusta.

Kouluttajina toimivat Lasten ja nuorten säätiön tulevaisuusasiantuntija Otto Tähkäpää ja asiantuntija Sara Peltola.

Maailma kylässä -festivaalit 29.5. klo 19.50–20.20: Miltä maailma voisi näyttää? Tulevaisuus nuorten silmin

Nuoret elävät yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa. Rohkeus, avarakatseisuus, luottamus ja luovuus ovat avainasemassa epävarman tulevaisuuden kohtaamisessa.

Maailma kylässä -festivaalin ohjelmassa esitetään Lasten ja nuorten säätiön taidetoimintaan osallistuneiden nuorten tekemiä minielokuvia, joissa he käsittelevät tulevaisuuden mahdollisia maailmoja sekä kestävän kehityksen ja yhdenvertaisuuden teemoja. Aiheita on työstetty muun muassa luovan liikkeen, videokuvauksen ja rap-lyriikkapajojen avulla.

Festivaalin ohjelmannumeroa kuljettavat kolme nuorta Niko Kosunen, Elina Vartiainen ja Sara Luukkonen, jotka kertovat, miten lamauttavaa tulevaisuuden ajatteleminen voi olla ja, miten sen käsitteleminen taiteen keinoin on voimaannuttanut, antanut sanoja sekä auttanut luottamaan uudestaan muihin ihmisiin. Minielokuvien avulla nuoret kuvittelevat vaihtoehtoisia ja mahdollisia tulevaisuuksia.

Ohjelma on katsottavissa festivaaliviikonlopun esitysajan jälkeen myös 31.5.–4.6.2021.

Tulossa syksyllä: Kohti ekologista jälleen­rakennusta – valmennus­ohjelma rehtoreille

Valmennusohjelmassa rehtoreille tarjotaan tietoa ja työvälineitä, joiden avulla he kehittävät omista oppilaitoksistaan ekologista jälleenrakennusta ennakoivia ja yhteiskuntaa uudistavia muutosvoimia.

Valmennus­ohjelmassa rehtorit saavat työkaluja, joiden avulla oppilaitokset voivat olla mukana ekologisessa jälleen­rakennuksessa.

Valmennuksessa osallistujat perehtyvät eturivin asiantuntijoiden johdolla ekologiseen kriisiin, uudistavaan oppimiseen, tulevaisuusajatteluun ja oppilaitosten rooliin yhteiskuntaa uudistavana muutosvoimana.

Hankkeen vierailevina asiantuntijoina toimivat BIOS-tutkimusyksikön tutkija Emma Hakala, Itä-Suomen yliopiston työelämäprofessori ja hallituksen strategisen kiertotalouden edistämisohjelman ohjausryhmän puheenjohtaja Reijo Karhinen sekä Itä-Suomen yliopiston sosiaalipedagogiikan apulaisprofessori ja kestävyystutkija Arto O. Salonen.

Jaa

Lue lisää

Rekry: Tulevaisuus­koulun ohjelma­päällikkö

Yli 3 600 nuorta äänesti Read Hour -palkinnon saajan voiton vei menestyskirjoja tehnyt Mike Bäck

Suomi pysähtyy lukemaan tunniksi YK:n lukutaitopäivänä Read Houria vietetään ensimmäistä kertaa myös kansainvälisesti

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotTietosuojaselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö