Siirry sisältöön

Korkeakoulu­opiskelijoiden hyvinvointi puhuttaa nyt laajasti

03.03.2021

Jaa

Julkaisimme helmikuun lopussa tiivistelmän Jodel-keskustelusta, jossa korkeakouluopiskelijat olivat erittäin huolissaan jaksamisestaan. Aihe herätti laajaa huomiota. Saimme sen seurauksena vinkkejä siitä, miten korkeakouluopiskelijat ovat tarttuneet aiheeseen ja keräsimme nyt muutamat vinkit yhteen.

Suomen ylioppilaskuntien liiton sosiaalipolitiikan asiantuntija Sakari Tuomisto keräsi Twitterissä yhteen 19 eri lähdettä siitä, miten raskaasti osa opiskelijoista on kokenut korona-ajan. Ilmiö on laaja. 

Vertaistukea tarjoava Korkeakouluopiskelijat on jo yli 1 000 korkeakouluopiskelijan yhteisö. Sen tavoitteena on edistää kaikkien korkeakouluopiskelijoiden etuja ja yhteenkuuluvuutta. Yhteisöön voi liittyä maksutta.

Lue lisää korkeakouluopiskelijat.fi-verkkosivulta .
Seuraa Korkeakouluopiskelijat-yhteisöä Instagramissa .

Tuore Aalto yliopiston Revive-podcast keskittyy hyvinvointiin ja jaksamiseen. Podcastin juontajat Noor Agourram ja Miisa Metsä käsittelevät hyvinvointia ja jaksamista opintojen ja koronatilanteen kautta. Sen ensimmäisessä jaksossa on vieraana Hintsa Performancen Annastiina Hintsa.

Kuuntele Revive-podcastia Spotifyssa.
Seuraa Revive-podcastia Instagramissa .

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelija Johanna Rita kirjoittaa kirjaa opiskelijoiden elämästä korona-aikaan. Tarkoituksena on saada mukaan runsaasti tarinoita erilaisissa elämäntilanteissa olevilta opiskelijoilta.

”Olen itse kärsinyt aivan valtavasta korona-ahdistuksesta ja kirjoittanutkin siitä paljon. Nyt haluan kuitenkin antaa mahdollisuuden saada muidenkin ääntä kuuluviin. Kaikki tarinat ovat arvokkaita, oli kyse sitten fuksista, jo valmistuneesta tai vaikka koulunsa kesken jättäneestä. Toivon saavani paljon yhteydenottoja mahdollisimman erilaisista kokemuksista”, Rita toteaa tiedotteessa.

Oman tarinansa voi nyt ilmoittaa mukaan. Tarinat julkaistaan anonyymeinä.

Lue lisää ja kerro tarinasi Melkein elämää -Instagram-tilin kautta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Kela käynnistävät tutkimuksen korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnista. Kyselylomake lähetettiin 10 000 satunnaisotoksella valitulle opiskelijalle helmikuussa.

Lue lisää KOTT 2021 -tutkimuksesta THL:n verkkosivuilta .

Jaa

Lue lisää

Rekry: Tulevaisuus­koulun ohjelma­päällikkö

Yli 3 600 nuorta äänesti Read Hour -palkinnon saajan voiton vei menestyskirjoja tehnyt Mike Bäck

Suomi pysähtyy lukemaan tunniksi YK:n lukutaitopäivänä Read Houria vietetään ensimmäistä kertaa myös kansainvälisesti

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotTietosuojaselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö