Siirry sisältöön
Lahjoita

Lasten ja nuorten säätiö haastaa Kuntaliiton kanssa kunnat juhlimaan lukutaitoa

22.06.2020

Jaa

Toista kertaa järjestettävä Read Hour haastaa Suomen lukemaan tunniksi 8.9.2020. Mukaan halutaan nyt erityisesti kunnat.

Yli joka kymmenes nuori valmistuu peruskoulusta ilman riittävää lukutaitoa pärjätä arkielämässä. Viimeisimmässä Pisa-mittauksessa pojista yli 60 prosenttia kertoo lukevansa vain, jos on pakko. Lasten ja nuorten säätiön Read Hour -kampanja tarttuu tähän huoleen. Kampanja haastaa koko Suomen lukemaan tunniksi YK:n kansainvälisenä lukutaitopäivänä 8.9.2020. Tällä halutaan nostaa lukutaito keskusteluun, innostaa lukemaan ja juurruttaa Suomeen uusi lukemiselle hurraava juhlapäivä.

”Saimme viime vuonna synnytettyä Read Hourista ilmiön erityisesti sosiaaliseen mediaan ja kouluihin. Haluamme taas tänä vuonna haastaa koko Suomen lukemaan yhdessä tunniksi. Näihin talkoisiin kutsumme mukaan kunnat, jotta saamme koko maan lukemaan yhdessä”, sanoo Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen.

Kun kunta ilmoittautuu Lasten ja nuorten säätiölle kampanjaan mukaan, se saa käyttöönsä virallisen kampanjalogon ja osallistumisesta kerrotaan kampanjan verkkosivulla. Kampanjan verkkosivu aukeaa elokuussa.

”Read Hour toteutetaan YK:n kansainvälisenä lukutaitopäivänä 8.9. klo 14–15. Kunta voi osallistua esimerkiksi tiedottamalla kampanjasta aktiivisesti, järjestämällä tempauksia ja innostamalla kuntalaisia ja työntekijöitään lukemaan,” Alanen jatkaa.

”Kuntaliitto haluaa kannusta kuntia osallistumaan kampanjaan, jossa haastetaan Suomi lukemaan. Opetus- ja kulttuuripalvelut kuten kirjasto tekevät merkittävää työtä lukemisen edistämiseksi. Lukutaito on edelleen jokaiselle ihmiselle tärkeä kansalaistaito”, toteaa kirjastopalveluiden erityisasiantuntija Johanna Selkee.

Näin ilmoittaudut mukaan Read Houriin

Jaa

Lue lisää

Yli 10 000 nuorta vietti Tulevaisuuspäivää näin he ajattelevat tulevaisuudesta

Tulevaisuuskoulu kutsuu nuoret Tulevaisuuspäivän livelähetykseen oppimaan tulevaisuusajattelua

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusselosteKeräyslupa

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö