Siirry sisältöön
Lahjoita

Alessio, 17: Vain yrittämällä voi onnistua

12.02.2020

Jaa

Alessio, 17, osallistui Taidot elämään -musiikkityöpajaamme ja yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa kirjoitti ja äänitti siellä laulun nimeltä Kaakaopuu. Alessio haluaa esiintyä jutussa vain etunimellään.

”Se, että minulla on asperger, ei tarkoita, etten pystyisi keskittymään. Keskittyminen voi vain olla välillä hankalaa. Soitin biisissämme nauhalle sähköpianoa. Minua jännitti, koska minulla oli vain muutama yritys. Sain oman osuuteni purkkiin heti ensimmäisellä yrityksellä. 

Soittaessani minulla oli sellainen olo, että en keskittynyt mihinkään muuhun kuin siihen, että pitää keskittyä. Onnistuin, mutta se oli vaikeaa. Luultavasti se johtui siitä, että musiikki on jotain, mitä tykkään tehdä ja musiikkityöpaja poikkesi normaalista opiskelupäivästä. Uskon, että vain yrittämällä voi onnistua. 

Olin aiemmin soittanut vähän kotonamme olevalla sähköpianolla, mutta minua ei ole opetettu vaan olen opetellut soittamaan itse. Opin kuuntelemalla. 

Lempimusiikkiani on J-pop eli japanilainen popmusiikki. Pidän siitä, koska se on melodista. Olen huomannut, että melodisuus on alkanut kadota muusta nykymusiikista. Ennen syntymääni tehty musiikki on paljon nykymusiikkia parempaa. 

Osaan muutamia lauseita japania, samoin venäjää ja italiaa. Lisäksi puhun suomea ja englantia. Kun saan opintoni VALMA-luokalla pakettiin viimeistään ensi kesänä, haluaisin suorittaa ajokortin ja mennä vähäksi aikaa töihin.  

Haluaisin töihin alakouluun. Itselläni on koulusta aika paha historia, joka on aiheuttanut minulle trauman. Se vaikuttaa elämääni edelleen. Vielä muutama vuosi sitten sain paniikkikohtauksia sen takia. Haluaisin töihin alakouluun, jotta kukaan muu ei joutuisi siellä kokemaan samaa.” 

Kuuntele alta Taidot elämään -musiikkityöpajan ryhmäläisten kirjoittama ja äänittämä laulu nimeltä Kaakaopuu.

Jaa

Lue lisää

Kuuma, kuumempi peruna: raha! Nuorten kolme vinkkiä kestävään rahankäyttöön

TET.fi-palvelua kehitettiin Alma Medialla näin TETiläisten viikko sujui

Siiri, 27: “En olisi uskonut työpajan alussa, että olisin uskaltanut. Mutta minä uskalsin!”

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusselosteKeräyslupa

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö