Mun polku -ohjelma muutti Kristofferin, 20, elämän

26.11.2019

Lähes puoli vuotta kestänyt Mun polku alkoi toukokuussa 2019. Toukokuun aikana ohjelman kampanjakasvo, breakdance-tanssija Johannes “Hatsolo” Hattunen sekä muusikko Jannika B vierailivat kuudessa ammattioppilaitoksessa Etelä-Suomen alueella. Molemmat ovat Lasten ja nuorten säätiön kouluvierailuja tekeviä dreamstereita.

Vierailuilla he kertoivat nuorille oman kasvutarinansa. Ohjelman puitteissa järjestetyt kouluvierailut nojasivat Lasten ja nuorten säätiön vuodesta 2003 toteutettuun Dreams-ohjelmaan, jossa tunnetut suomalaiset kiertävät kouluissa ympäri Suomen kannustamassa nuoria unelmoimaan rohkeasti.

”Oon oppinut, miten kehittää itseäni ja antaa vielä enemmän tilaa uusille asioille”

Haimme Mun polku -ohjelmaan mukaan 18–25-vuotiaita nuoria, jotka halusivat lisää tukea omien unelmiensa ja tavoitteidensa saavuttamiseen. Järjestimme avoimen haun kesän 2019 aikana ja markkinoimme sitä sosiaalisessa mediassa ja Lasten ja nuorten säätiön laajalle oppilaitosverkostolle. Mukaan ohjelmaan haki 30 nuorta, joista mukaan ohjelmaan valittiin kolme nuorta. 

Ohjelmaan valitut nuoret olivat omasta autokorjaamosta unelmoiva 20-vuotias Kristoffer Paajolahti Keravalta, alanvaihtoa pohtiva ja luovasta alasta kiinnostunut 23-vuotias Jenni Luomanperä Alavudelta ja uudelleen kouluttautumisen kynnyksellä oleva, urheilun parissa työskentelyä pohtiva 24-vuotias Jesse Takala Helsingistä. Kaikki kolme nuorta korostivat tarinoissaan muun muassa sitä, että haluaisivat uskoa enemmän itseensä ja löytää ja saavuttaa rohkeasti oman juttunsa.

”Olen uskaltanut lähettää ensimmäisen kirjani kahteen kustantamoon, vaikka aluksi en sitä uskonut uskaltavani tehdä”

Syksyn aikana nuoret tapasivat innostavia henkilöitä ja vierailivat heitä kiinnostavissa työpaikoissa. Kaikki tapaamiset ja vierailut ideoitiin ja toteutettiin niin, että ne pohjautuivat kunkin nuoren omaan toiveeseen ja taustaan. Nuoria tapasivat esimerkiksi urheilutoimittaja Kaj Kunnas, yrittäjä ja valtakunnan viralliseksi epäonnistujaksi itseään nimittävä Tomi Kaukinen ja näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola. Nuoret vierailivat muun muassa Iltalehden toimituksessa, vantaalaisessa Melasalmen autokorjaamossa ja Suomen Urheiluliitossa. 

”Kyllä tämä ohjelma muutti elämäni täysin”

Koko Mun polku -ohjelman ajan nuorten tukena olivat myös ura- ja hyvinvointivalmentajat. Uravalmentaja Anniina Ahti tarjosi nuorille käytännön tukea työnhakuun esimerkiksi auttamalla heitä oman osaamisen sanoittamisessa ja ansioluettelon ja työhakemuksen tekemisessä. Hyvinvointivalmentaja Annina Vainio puolestaan käsitteli elämäntaitoihin kuten itsetuntoon kytkeytyviä asioita kunkin nuoren kanssa.

Mun polku -ohjelma toteutettiin yhteistyössä Classic-jäätelön kanssa.  

Kiinnostaisiko teidän yritystänne tehdä yhteistyötä Lasten ja nuorten säätiön kanssa? Lue lisää yritysyhteistyöstämme tai ota yhteyttä yritysyhteistyön asiantuntija Hanna Koskenkankaaseen: hanna.koskenkangas(at)nuori.fi tai p. 040 589 0551.

Lisää aiheesta muualla:

Classic-jäätelö auttaa nuoria unelmoimaan Lasten ja nuorten säätiön kanssa – Mun polku -kampanjassa mukana breakdance-tanssija Hatsolo (Markkinointi & Mainonta 12.6.2019)

Kristoffer Paajolahti, 20, oli liukumassa kovaa vauhtia kohti syrjäytymistä, kunnes yksinkertainen muutos ajattelutavassa pelasti hänet (HS 10.11.2019) 

Mikä Lasten ja nuorten säätiö?

Lasten ja nuorten säätiö rakentaa nuorille merkityksellistä elämää ja kestävää tulevaisuutta. Keskitymme työssämme nuorten osaamisen, yhteenkuuluvuuden tunteen ja tulevaisuususkon vahvistamiseen. Käytämme toiminnassamme luovia ja innostavia menetelmiä ja rakennamme työmme monitieteisen tutkimustiedon varaan. Teemme tulevaisuusorientoitunutta nuorisotyötä ja vaikutamme yhteiskunnassa yhdessä laajan kumppaniverkostomme kanssa.

Tekstissä mainitut sitaatit ovat osallistujien kommentteja ohjelman ajalta.

Kuva: Classic-jäätelö

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
Tietosuojaseloste

Saavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö