Siirry sisältöön
Lahjoita

Opinnäytetyö tukee Valma-opiskelijoiden työharjoittelun järjestämistä yrityksissä

08.11.2019

Jaa

Tuore YAMK-opinnäytetyö on valmistunut Laurea-ammattikorkeakoulun Tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut -koulutusohjelmasta.

Tuomas Tirkkonen teki opinnäytetyönsä Lasten ja nuorten säätiön koordinoimaan Alku-hankkeeseen. Opinnäytetyö esittelee verkostomaisen toimintamallin yrityksen, Lasten ja nuorten säätiön ja Valma-koulutuksen väliseen yhteistyöhön. Valma-koulutuksella tarkoitetaan ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta, jota järjestetään ammattioppilaitoksissa.

Toimintamallin kehittämisprosessissa oli mukana Lasten ja nuorten säätiön henkilökuntaa ja yhteyshenkilöt Valma-koulutuksesta ja yhteistyöyrityksestä.

Alku-hankkeen puitteissa Lasten ja nuorten säätiö lanseerasi marraskuussa 2019 HuippuHarkka-konseptin, joka tarjoaa nuorille onnistumisen kokemuksia työelämästä. Samalla yritykset saavat osaamista ja menetelmiä nuorten kohtaamiseen ja ohjaamiseen. 

Nyt valmistunut toimintamalli antaa tuen HuippuHarkkaan kuuluvien työharjoittelujaksojen järjestämiseen. Mallin kehittäminen jatkuu Lasten ja nuorten säätiössä, kun mukaan otetaan muut konseptin osa-alueet kuten yritysten työntekijöiden vierailut oppilaitoksiin ja nuorten vierailut yrityksiin. Myös toinen HuippuHarkan kohderyhmä eli Ohjaamoiden kautta tavoitettavat nuoret huomioidaan jatkokehittämisessä.

Lue koko opinnäytetyö ja tutustu toimintamalliin: 

Tirkkonen, Tuomas (2019). Verkostomainen toimintamalli Valma-opiskelijoiden työharjoitteluiden järjestämiseksi yrityksissä. Laurea-ammattikorkeakoulu. Tutustu opinnäytetyöhön täällä .

Jaa

Lue lisää

Spring-ideakilpailun ennakkoäänestys on alkanut

Yli 10 000 nuorta vietti Tulevaisuuspäivää näin he ajattelevat tulevaisuudesta

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusselosteKeräyslupa

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö