Read Hour -kampanja yhdisti kymmenet kilpailevat yritykset hyvän asian taakse

06.10.2019

Jaa

Ensimmäistä Read Hour -lukutuntia vietettiin 8.9.2019 klo 19.

Miksi? Yli joka kymmenes nuori päättää peruskoulun puutteellisella lukutaidolla. Suomalaisten lukutaito on romahtanut ja lukemiseen käytetty aika puolittunut. Lukemisella on paljon myönteisiä vaikutuksia niin yksilölle kuin yhteiskunnalle. Ilman lukemista tarinamme loppuu lyhyeen. Kampanjan innoituksena oli YK:n ja maailman kuuden suurimman markkinointikonsernin perustama Little x Little -hanke, jonka tavoitteena oli aktivoida nuoria toimimaan kestävän kehityksen tavoitteiden parissa.

Mitä teimme? Haastoimme koko Suomen pysähtymään tunniksi YK:n kansainvälisenä lukutaitopäivänä 8.9.2019 klo 19. Kampanja näkyi muun muassa medioissa, kouluissa, katukuvassa, julkisissa kulkuvälineissä, sosiaalisessa mediassa, Big Brother -talossa sekä keskustakirjasto Oodissa ja muissa kirjastoissa. Kampanjaan osallistui 70 vaikuttajaa, yli 40 yrityskumppania, 10 organisaatiota tai julkista tukijaa ja siitä kirjoitettiin yli 50 juttua mediassa. Sosiaalisessa mediassa #ReadHour esiintyi 5 765 kertaa. Ainakin 6 000 nuorta vietti Read Hour -lukutuntia koulussaan.

Kampanjan ideoinnissa ja toteutuksessa olivat mukana A-lehdet, Aikakausmedia, Aller Media, Alma Media, Bauer Media, Cocoa, Dentsu Aegis, Google Finland, IAB, Into-Digital, Isobar, Medialiitto, Mediateko Oy, Meltwater, Monochrome, Otavamedia, Sanoma, Sanomalehtien liitto, SEK, Yle, opetushallituksen Lukuliike ja valtioneuvoston kanslian kestävän kehityksen toimikunta.

Milloin? Virallinen kampanja-aika oli 26.8.–8.9.2019. Kampanja alkoi 100 nuoren flashmob-tempauksella Kampin Narinkkatorilla Helsingissä, ja se huipentui sunnuntaihin 8.9. klo 19, kun tunnetut suomalaiset lukivat ääneen lempiteoksiaan Helsingin keskustakirjasto Oodissa.

Lisätietoja:

Read Hourista on tarkoitus juurruttaa jokavuotinen lukemiselle hurraava juhlapäivä. Kampanja järjestetään taas vuonna 2020, jolloin koko Suomi lukee tunnin tiistaina 8.9. klo 14. Lue lisää: www.readhour.fi .

Lue lisää

Deloitte tekee työtä nuorten hyväksi ja auttaa meitä kehittämään organisaatiotamme

Pysy ajan tasalla

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
Tietosuojaseloste

Saavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö